Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Έρχονται καταιγιστικές εξελίξεις: Η Ρωσία ζήτησε από τον ΟΗΕ να επαληθευτούν οι πληροφορίες των περί τουρκικών οχυρώσεων στη Συρία!

Ζούμε την περίοδο του «τρελού νερού» η οποία σίγουρα είναι άκρως επικίνδυνη , στην Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή, λόγω της συνεχιζόμενης άκρως αλαζονικής στάσης των νέο-οθωμανών Τούρκων ειδικά στην Συρία.

Η Ρωσία απηύθυνε αίτημα στην Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών με σκοπό να ελεγχθούν οι λεπτομέρειες των οχυρώσεων που έχουν ανεγερθεί από Τούρκους στρατιώτες στο συριακό έδαφος, δήλωσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ , Βιτάλι Τσούρκιν σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας , αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

«Υπάρχουν αναφορές ότι η Τουρκία έχει κατασκευάσει στο συριακό έδαφος κοντά στα σύνορα εκτεταμένες οχυρώσεις από οπλισμένο σκυρόδεμα, και η Ρωσία απαιτεί από τη γραμματεία του ΟΗΕ να ...επιβεβαιώσει και να υποβάλει έκθεση στο Συμβούλιο Ασφαλείας», είπε ο Ρώσος μόνιμος αντιπρόσωπος.



Ο Τσούρκιν δήλωσε για άλλη μια φορά την ανάγκη να μπλοκαριστούν εντελώς τα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, και όλα τα σημεία διέλευσης των συνόρων, στα οποία οι διεθνείς αποφάσεις τα κράτησαν ανοικτά αποκλειστικά για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας, ενώ αυτά χρησιμοποιούνται για εγκληματικούς σκοπούς.

Ο Τσούρκιν τόνισε ότι υπάρχουν «αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία των εν εξελίξει διαδικασιών στην περιοχή των ορίων τα οποία αγνοούνται».

Η Μόσχα κατά την συνήθη «σοβιετικού τύπου» πρακτική της λαμβάνει όλα τα «νόμιμα αποδεκτά μέτρα» πριν «πατήσει την σκανδάλη» , κάτι για το οποίο πολλοί αμφιβάλλουν και πράττουν πολύ κακώς . Η επέμβαση στην Συρία άλλωστε το αποδεικνύει περίτρανα ότι οι Ρώσοι δεν φείδονται κόπου , μέσων , χρημάτων και προσωπικού για την επίτευξη των στόχων τους.

Η ρωσική ομοσπονδία έχει επανειλημμένα παραδώσει στοιχεία στα Ηνωμένα Έθνη για τις παράνομες μεταφορές τουρκικών όπλων και πυρομαχικών σε συριακό έδαφος που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της ομάδας του «Ισλαμικού κράτους» , καθώς και σχετικά με τη συμμετοχή των τουρκικών επιχειρήσεων στην προμήθεια των πολεμοφοδίων για αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς .

«Παρουσιάζεται μια η συνεχιζόμενη παραμέληση του ρόλου της Τουρκίας στον οικονομικό τομέα , στους πόρους και στις πολλές δραστηριότητες υπέρ των τρομοκρατών στη Συρία την οποία παρουσίασε η ρωσική πλευρά.», δήλωσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος και αυτό τα λέει όλα σε σχέση με την έως τώρα στάση της δύσης.



http://www.pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: