Ο ένας διώκεται για κακούργημα, ο άλλος έχει ξεπουλήσει την περιοχή μας με κάθε δυνατό τρόπο και τώρα και οι δύο μαζί θέλουν να οργανώσουν τους παράκτιους αλιείς της περιοχής μας, μαζί με άλλους ψαράδες από Μαρόκο και Κύπρο.
Κανείς βέβαια δεν πιστεύει το αγνό των προθέσεων αυτής της παρέας. Μυρίστηκαν κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, ανάλογο αυτού για την καταπολέμησης του σκαθαριού στους φοίνικες και όρμισαν να το ξεκοκαλίσουν, δικαιολογώντας έξοδα σε ταξίδια, παραστάσεις και τσιμπούσια.
Η απορία μας όμως δεν έχει να κάνει με αυτούς τους τυχοδιώκτες, αλλά με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Δ. Ελλάδας και του Υπουργείου, όπως η επόπτρια Αλιείας στο Μεσολόγγι κ. Παρπούρα και η Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Βιώσιμης Αλιείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κυρία Μαρίνα Πέτρου. Αν κυρίες μου κόπτεστε για το μέλλον της παράκτιας αλιείας στη χώρα γιατί δεν εκμεταλλεύεστε τη θέση σας στο κρατικό μηχανισμό, ώστε να έρθει ένα καλό και άδολο αποτέλεσμα, αλλά περιμένετε κάποιους που εξυπηρετούν προσωπικά επιχειρηματικά συμφέροντα να σας τραβάνε δώθε κείθε σαν άβουλα παπαγαλάκια ή σαν πραμάτεια ενός φτηνιάρικου κινέζικου περιπλανώμενου πάγκου;
Ποιος είναι τελικά ο ρόλος σας στα προβλήματα του κλάδου που υποτίθεται ότι υπηρετείται; Νομίζετε ότι αναγνώπουλος και δημητρίου θα σας το χρωστάνε και κάποτε θα σας το αποπληρώσουν;
Απορία μας προκάλεσε επίσης η παρουσία ντόπιων ψαράδων, όπως και η συμμετοχή πρώην και νυν συνδικαλιστών του κλάδου. Δεν χρειάζεται να γράψουμε ονόματα, η φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα, το γραφείο του αναγνώπουλου, τα λέει όλα.
Δεν σας φτάνει το ξεπούλημα της λιμνοθάλασσας; το νέο Προεδρικό Διάταγμα που εκδιώκει τους ψαράδες από τη λιμνοθάλασσα; Το ξεπούλημα του Πατραϊκού στους πετρελαιάδες από το γραφείο μελετών του αναγνώπουλου, όταν αυτός ήταν πρόεδρος του Φορέα διαχείρισης της Λιμνοθάλασσας και διαβεβαίωνε ότι δεν θα επιτρέψει εξόρυξη εντός του θαλάσσιου πάρκου; Το ξεπούλημα της Οξιάς; Την απόρριψη από κάθε αποζημίωση για τους ψαράδες και η υπεξαίρεση αυτών των χρημάτων για το χτίσιμο του γνωστού παρακράτους εντός της Λιμνοθάλασσας;
Τι άλλο δηλαδή πρέπει να κάνουν αυτοί οι κύριοι ώστε να μπορέσετε κάποτε να τους φτύσετε κατάμουτρα;
Ακολουθεί η ανακοίνωση του αναγνώπουλου, όποιος μπορεί ας τη διαβάσει
Μ.Ε.Π
Οργάνωση της παράκτιας αλιείας μικρής κλίμακας ζητούν οι ψαράδες της Δυτικής Ελλάδας
Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας με επιτυχία, η συνάντηση ενημέρωσης και συζήτηση, για το πιλοτικό πρόγραμμα της Ε.Ε. «Υποστήριξη της παράκτιας αλιείας μικρής κλίμακας στις χώρες Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα» (MARE/2014/04 – SI2.723876).
Στη συνάντηση, που οργανώθηκε από την APC sa και συντόνισε ο Πρόεδρος και Δ/νων σύμβουλος κ. Νίκος Αναγνόπουλος, συμμετείχαν περισσότεροι από 50 παράκτιοι ψαράδες της περιοχής και εκπρόσωποι αλιευτικών συλλόγων από την Αιτωλοακαρνανία, το Μεγανήσι, τη Ζάκυνθο και τη Λευκάδα, ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού και Αγροτικής Οικονομίας, Τμήμα Αλιείας της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
Από στελέχη της APC sa παρουσιάστηκε ο σκοπός και η πορεία του πιλοτικού προγράμματος και έγιναν παρεμβάσεις από την Προϊσταμένη του Τμήματος Αλιείας Αιτωλοακαρνανίας κυρία Άλκηστη Παρπούρα για τα προβλήματα της παράκτιας αλιείας της περιοχής και από την Γενική Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Βιώσιμης Αλιείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κυρία Μαρίνα Πέτρου για τους στόχους και τις αρχές της ... ΚΑλΠ και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης των αλιέων και των συλλογικών οργανώσεων τους, στο πλαίσιο του ΕΠΑλΘ 2014-2020.
Στη συζήτηση, που ακολούθησε συμμετείχαν ενεργά οι αλιείς και οι εκπρόσωποί τους. Τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα θέματα που αφορούσαν στην οργάνωση και εκπροσώπηση των παράκτιων ψαράδων, στην αδειοδότηση των επαγγελματιών αλιέων, στην υπεραλίευση και την ερασιτεχνική αλιεία, θέματα εκφορτώσεων, η κλιματική αλλαγή κ.α..
Κοινή διαπίστωση όλων είναι η ανάγκη κινητοποίησης προκειμένου να δικτυωθούν και να οργανωθούν σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο οι έλληνες παράκτιοι αλιείς ώστε να λαμβάνουν μέρος στις διαδικασίες και τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Σοβαρά, όπως τονίστηκε, εμπόδια αποτελούν τόσο το εθνικό νομοθετικό πλαίσιο για τους αλιευτικούς συλλόγους, όσο και η αδυναμία αντιμετώπισης των εξόδων συμμετοχής κυρίως σε όργανα της Ε.Ε..
Σημαντικό εργαλείο για αυτόν τον σκοπό θα είναι και η χρήση της ιστοσελίδας του έργου (http://www.eastmedfishers.eu).
Για την APC s.a.|
Νίκος Αναγνόπουλος
Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλ
Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Ερντογάν: Συζήτησαν για την ενίσχυση της
εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας τους
-
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ
Ταγίπ Ερντογάν είχαν τηλεφωνική συνομιλία και συζήτησαν θέματα...
The post Τηλεφ...
Πριν από 2 ώρες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου