Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Σε τραγική κατάσταση Άδωνις, Βορίδης και Λοβέρδος και όχι μόνο περιμένουν τις αποκαλύψεις σε βάρος τους

Αναμένεται σήμερα να συζητηθεί η υπόθεση του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν και συγκεκριμένα να διερευνηθούν οι ευθύνες που οδήγησαν στη χρεοκοπία αλλά και στην αγορά του από την τράπεζα Πειραιώς έναντι ευτελούς τιμήματος.

Η Εξεταστική Επιτροπή που διευρευνά τα σκάνδαλα στην Υγεία αναβλήθηκε την περασμένη Τετάρτη....
λόγω της κηδείας του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη. Αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα στις 3 μ.μ. με θέμα την υπόθεση του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν. Συγκεκριμένα την επιτροπή θα απασχολήσει η διευρεύνηση των ευθυνών που οδήγησαν το νοσοκομείο στη χρεοκοπία αλλά και στην αγορά του από την τράπεζα Πειραιώς έναντι ευτελούς τιμήματος.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση Ντυνάν έχει ο επί πολλά χρόνια πρόεδρος του και προφυλακισμένος (νοσηλεύεται σε νοσοκομείο των φυλακών) Ανδρέας Μαρτίνης, ο οποίος είναι προγραμματισμένο να καταθέσει σήμερα .

Ο Ανδρέας Μαρτίνης με δυο καταθέσεις του στις εισαγγελικές αρχές αλλά και με πρόσφατες συνεντεύξεις του καταλογίζει ευθύνες σε τρία πολιτικά πρόσωπα για την εκποίηση του Ντυνάν, τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον Αδωνι Γεωργιάδη και τον Μακη Βορίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες τα τρία αυτά πρόσωπα βρίσκονται σε πολύ άσχημη ...ψυχολογική κατάσταση εν όψει όλων όσα θα έρθουν στη δημοσιότητα σε βάρος τους.

Επίσης ο κ. Μαρτίνης αναφορικά με το σύμφωνο Γεωργιάδη με ρήτρα εμπιστευτικότητας για την πώληση του Ντυνάν, που αποκάλυψε η εφημερίδα «Αυγή», καταγγέλλει ότι περιγράφεται η διαδικασία εκποίησης του Ντυνάν προς την τράπεζα Πειραιώς. Το συγκεκριμένο μυστικό σύμφωνο υπογράφηκε από τον τότε υπ. Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη το νοσοκομείο Ντυνάν και την Τράπεζα Πειραιώς στην οποία κατέληξε, ενώ αποτελεί σημείο της πολυσέλιδης δικογραφίας.

Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα σκάνδαλα στην Υγεία, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, Αντώνης Μπαλωμενάκης, σε συνέντευξή του χαρακτήρισε τη μεταβίβαση του Ερρίκος Ντυνάν σε ιδιωτικά συμφέροντα τεράστιο σκάνδαλο. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο κ. Μαρτίνης «θα μπορέσει να ξεκαθαρίσει αυτά που έχει πει σε τρεις διαδοχικές καταθέσεις του και αποκαλύπτει πράγματα, γεγονότα, παρεμβάσεις. Αυτό θα πρέπει να το εξειδικεύσει και να τα τεκμηριώσει, με ονόματα και με στοιχεία, διότι λέει "ο τάδε υπουργός, για παράδειγμα, με πίεσε να κλείσω, ο Λοβέρδος συγκεκριμένα με πίεσε να κλείσω την αντιδικία με τον Βγενόπουλο"».

«Εμείς ξέρουμε από τα στοιχεία όλα και εκ του αποτελέσματος ότι αυτός ο συμβιβασμός ήταν ετεροβαρής, ήταν επιζήμιος για το "Ντυνάν", τού έδωσε τη χαριστική βολή. Ισχυρίζεται (ο κ. Μαρτίνης) λοιπόν ότι δέχθηκε πιέσεις. Πρέπει να μας πει ονόματα, γεγονότα, και να προσκομίσει στοιχεία. Αν όμως τεκμηριώσει αυτά που λέει ειναι σημαντικά στοιχεία. Και βεβαίως θα συνδυαστούν και με τα υπόλοιπα στοιχεία», υπογράμμισε ο κ. Μπαλωμενάκης.

Ο κ. Μπαλωμενάκης συμπλήρωσε ότι «η περίφημη φράση που λέγεται συχνά ότι ένοχος ένοχον ου ποιεί, δεν είναι μονοσήμαντη, δηλαδή δεν σημαίνει ότι ένας ο οποίος είναι υπό κατηγορίαν δεν μπορεί να καταθέσει και να ληφθούν υπόψη τα στοιχεία τα οποία καταθέτει. Σημαίνει ότι, αυτά τα στοιχεία τα οποία καταθέτει, θα πρέπει να συνδυαστούν και με άλλα στοιχεία, από μόνα τους δεν αρκούν. Σε κάθε περίπτωση, είναι κομβικό πρόσωπο στην όλη ιστορία και φοβάμαι ότι θα κρατήσει παραπάνω από δύο τρεις συνεδριάσεις, διότι υπάρχει ένα ευρύ πεδίο στοιχείων που μπορεί να μας προσκομίσει».

http://kafeneio-gr.blogspot.gr/2017/06/blog-post_488.html#.WTmPf_mLS9J

Δεν υπάρχουν σχόλια: