Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Ήταν η Ανταρκτική, το σπίτι αρχαίων πολιτισμών; (βίντεο)

Θα μπορούσε η Ανταρκτική ήταν το σπίτι αρχαίων πολιτισμών; Πολλοί έχουν σκεφτεί εδώ και δεκαετίες ότι η πλέον παγωμένη ήπειρος ήταν το σπίτι για τους αρχαίους πολιτισμούς στο μακρινό παρελθόν.

Αν το σκεφτείτε, δεν είναι απίθανο. Το 1929, οι ιστορικοί ήρθαν σε επαφή με ένα αρχαίο χάρτη που άλλαξε για πάντα τις απόψεις μας σχετικά με τους αρχαίους πολιτισμούς και τις ικανότητές τους. Ο χάρτης του Piri-Reis, που δημιουργήθηκε από έναν από τους πιο διάσημους Τούρκους αξιωματικούς ήταν ένας χάρτης που είχε χαθεί για αιώνες, και σχεδιάστηκε το 1513. Δημιουργήθηκε από άλλους χάρτες που λέγεται ότι ήταν προγενέστεροι των πολυάριθμων αρχαίων πολιτισμών. Οι πιο συγκλονιστικές λεπτομέρειες για το χάρτη ήταν η ήπειρος της Ανταρκτικής χωρίς πάγο.

Ως γεγονός, ο χάρτης του Πίρι Ρέις-είναι τόσο ακριβής, ώστε να συμπεριληφθούν τα γεωγραφικά στοιχεία και χαρακτηριστικά της βόρειας κορυφογραμμής της Ανταρκτικής, τριακόσια χρόνια πριν η ήπειρος ανακαλυφθεί επίσημα.

Ωστόσο, ο χάρτης του Πίρι Ρέις-δεν είναι ο μόνος αρχαίος χάρτης που απεικονίζει σοκαριστικά την τώρα παγωμένη ήπειρο απαλλαγμένη από πάγο. Διάγραμμα του 1521 περιλαμβάνει επίσης λεπτομερείς απεικονίσεις της ...Ανταρκτικής όταν ήταν απαλλαγμένη από πάγο. Πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι αυτός ο χάρτης περιγράφει τα ποτάμια και τις λίμνες στην Ανταρκτική, που δορυφορικές εικόνες στην σύγχρονη εποχή έχουν επιβεβαιώσει ότι υπάρχουν.

Πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν αυτά τα διαγράμματα; Επιπλέον, το μεγαλύτερο ερώτημα κανείς δεν ήταν σε θέση να απαντήσει: Ποιος ανέλαβε μια παγκόσμια έρευνα του πλανήτη μας σε μια εποχή που η Ανταρκτική ήταν χωρίς πάγο;

Όλο αυτό οδηγεί προς πολλές ενδιαφέρουσες θεωρίες που έχουν γίνει κατά τις τελευταίες δεκαετίες.

Όταν μιλάμε για την Ανταρκτική, θα πρέπει να κατανοήσουμε το περιεχόμενο καλύτερα. Με 14,0 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα της, η Ανταρκτική είναι η πέμπτη μεγαλύτερη ήπειρος στον πλανήτη μας, και με άλλα λόγια, είναι δύο φορές το μέγεθος της Αυστραλίας. Περίπου 170 εκατομμύρια χρόνια πριν, η Ανταρκτική ήταν μέρος της υπερηπείρου που ονομάζεται Γκοντβάνα. Περίπου 25 εκατομμύρια χρόνια πριν, η Ανταρκτική, όπως την ξέρουμε, σταδιακά έσπασε από την Γκοντβάνα.

Το πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η Ανταρκτική δεν ήταν πάντα κρύα. Κατά τη διάρκεια της μακράς ιστορίας της, η πλέον παγωμένη ήπειρος βρίσκεται βορειότερα η οποία επέτρεψε στο τροπικό κλίμα να ανθίσει στην Ανταρκτική. Στο μακρινό παρελθόν, το περιεχόμενο ήταν καλυμμένο με δάση και κατοικούνταν από διάφορες αρχαίες μορφές ζωής.



Η ιδέα ότι η Ανταρκτική είχε δάση στο μακρινό παρελθόν είναι απολύτως συναρπαστική.

Τι θα συμβεί αν στο μακρινό παρελθόν αν οι πολιτισμοί που ζούσαν στην Ανταρκτική εξαφανίζονταν; Θα μπορούσαμε να βρούμε αποδείξεις της ύπαρξής τους σήμερα;

Τι θα συμβεί αν στο μακρινό παρελθόν οι πολιτισμοί που ζούσαν στην Ανταρκτική εξαφανίζονταν; Θα μπορούσαμε να βρούμε αποδείξεις της ύπαρξής τους σήμερα;

«100 εκατομμύρια χρόνια πριν η Ανταρκτική καλυπτόταν από πλούσια δάση παρόμοια με εκείνα που υπάρχουν στη Νέα Ζηλανδία σήμερα», δήλωσε ο Δρ Vanessa Bowman, από το Πανεπιστήμιο του Leeds.

Είναι ενδιαφέρον, ότι σε μια επιστημονική αποστολή που πραγματοποιήθηκε το 2016 ανακάλυψε ένα θησαυρό απολιθωμάτων στην Ανταρκτική, καθώς έχει αποκαλυφθεί πάνω από ένας τόνος απολιθώματα δεινοσαύρων 71 εκατομμυρίων ετών. Οι περισσότεροι από αυτούς ανήκαν σε προϊστορικά θαλάσσια ερπετά, πουλιά ακόμη και πάπιες που κατοικούσαν στην τώρα-παγωμένη ήπειρο στο μακρινό παρελθόν.

Σύμφωνα με creation.com, τα εδάφη στο Βόρειο Ημισφαίριο της Αρκτικής είναι γνωστό για το ζεστό κλίμα, ορυκτά φυτά και τα ζώα από τον Μεσοζωικό αιώνα ως και τις αρχές του καινοζωικού αιώνα που είναι ο νεότερος αιώνας της γεωλογικής ιστορίας της Γης.

Βρίσκοντας αποδείξεις πολιτισμών είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο, δεδομένου ότι σήμερα, η Ανταρκτική αποτελείται από περίπου ενενήντα οκτώ τοις εκατό πάγου, πάχους πάνω από ένα χιλιόμετρο.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Charles Hapgood, είναι πολύ πιθανό ότι στο μακρινό παρελθόν, όταν η Ανταρκτική ήταν ελεύθερη από πάγους, και ο πολιτισμός θα μπορούσε να έχει αναπτυχθεί εκεί. Ο καθηγητής Hapgood υποδηλώνει ότι οι κάτοικοι της Ανταρκτικής εγκατέλειψαν την ήπειρο, όταν οι φυσικές καταστροφές μετέτρεψαν την ήπειρο σε 14 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα επικίνδυνου παγωμένου εδάφους.

Είναι ενδιαφέρον ότι, τις τελευταίες δύο δεκαετίες, πολλοί άνθρωποι έχουν ισχυριστεί ότι έχουν ανακαλύψει κατασκευές που προεξέχουν από τον πάγο στην Ανταρκτική. Πολλοί ερευνητές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ακόμη υπάρχουν γιγάντιες Πυραμίδες θαμμένες κάτω από παχιά στρώματα πάγου.

Δείτε αυτά τα απίστευτα βίντεο και πείτε μας τη γνώμη σας για το ενδεχόμενο ότι η Ανταρκτική είχε κατοικηθεί στο μακρινό παρελθόν.








Αναστάσιος Ντίνος, apocalypsejohn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: