Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Τον πάτο της αποδοχής των ψηφοφόρων, γλύφουν καραπάνος-τριανταφύλλου, σε δημοσκόπηση από την ΚΑΠΑ Research

Ο ένας υποτίθεται δήμαρχος του Μεσολογγίου και η άλλη εκπρόσωπος του νομού μας στη βουλή των Ελλήνων, όμως και οι δύο έχουν τα μαύρα τους τα χάλια στη γνώμη των ψηφοφόρων.

Και οι δύο έχουν συνδέσει την πολιτική τους τύχη και μέλλον, με μια ανίερη συμμαχία, για την οποία θα αναφερθούμε σε άλλη ανάρτηση.

Το κακό όμως και για τους δύο είναι ότι, ο κόσμος τους φτύνει και αυτοί νομίζουν ότι μάλλον είναι ένα από τα φυσικοχημικά φαινόμενα που έχουν πλήξει τελευταία το νομό αλλά ιδιαίτερα την περιοχή μας.

Ο μεν καραπάνος χαριεντίζεται με το ποσοστό των θετικών απόψεων, που δεν ξεπερνάν το 9%, διότι  βλέπει ως εν δυνάμει δικούς του ψήφους και το άλλο 12% που μάλλον είναι θετικό, προσθέτει και τα δύο, βγάζει ένα άθροισμα γύρω στο 20%, το βάζει στη τσέπη του και έτσι αποδεικνύει στον εαυτό του και μόνο ότι θα ... είναι για ακόμη μια φορά δήμαρχος.



Αγαπητέ δημαρχούλη, το 9% είναι αυτοί που ταΐζεις σε μηνιαία βάση με εικονικά τιμολόγια και θεσούλες στα διόδια, τις ΤΕΡΝΕΣ και τις ΚΔΑΠ, οι οποίοι δεν είναι καθόλου σίγουρο τι θα πράξουν όταν θα δουν το διογκωμένο κύμα αγανάκτησης στις επόμενες εκλογές.
Κάθε συνεπής γλείφτης που σέβεται τον εαυτό του, εκείνη την ώρα απλά σου χτυπά την πλάτη και πάει στον επόμενο καραπάνο που θα του τάξει, φαντάσου τι θα γίνει με το 12% που μάλλον έχει θετική γνώμη.
Το κακό με τον καραπάνο βέβαια είναι ότι δεν έχει και την εικόνα που θα τον κάνει έστω και για λύπηση.
Κάθε ψηφοδέλτιο που θα μπαίνει στη κάλπη, θα είναι και μια ψήφος καταψήφισής του και μάλλον όχι αποδοχής του νέου υποψηφίου.

Και επειδή είναι δυσνόητη η ψυχολογική γραμμή των εννοιών καταψηφίζω ή υπερψηφίζω κάποιον άλλο, καλό θα ήταν αγαπητέ δημαρχούλη να συμβουλευτείς τους επαγγελματίες καιροσκόπους που έχεις μαζέψει δίπλα σου.



Και πάμε τώρα στην ελπίδα του νομού μας, την τριανταφύλλου την αρχοντοχωριάτα που νόμισε ότι η μυζήθρα είναι σανέλ και έβαλε μπόλικο στο ντορό της ώστε να προσελκύσει τους ψηφοφόρους με σημαία το δίκαιο και το υπερκομματικό συμφέρων του λαού της Αιτωλοακαρνανίας.

Ανήκει στο κυβερνών κόμμα, άρα και οι δυνατότητες άσκησης εξουσίας που έχει είναι απεριόριστες.
Η κυρία αυτή μέσα από ανίερες συμμαχίες (που θα γράψουμε άλλη φορά) πήγε να επιβάλει την λαοφιλία της, πασάροντας ένα προφίλ δήθεν υπεράνω, ώστε να υπερθεματίσει τον έτερο του κόμματος βουλευτή.
Αυτό την οδήγησε σε σωρεία λαθών και επειδή το μονοπάτι που διάλεξε απαιτούσε περισσότερα πράγματα από χαριεντισμούς, ολίσθησε στο δώστα όλα για την καρέκλα.
Από εκεί και πέρα το αποτέλεσμα ήταν προδιαγεγραμμένο.
Εκτόπισε μάζες εργαζομένων από τη δουλειά τους και η προσέγγισή της με πρόσωπα που είναι κόκκινο πανί για την τοπική κοινωνία, έφερε αυτό το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης, που μόνο ο τελευταίος της λίστας θα ζήλευε.

Τα άσχημα νέα για την τριανταφύλλου βέβαια δεν ήρθαν ακόμη, αν κάποιος νομίζει ότι ο πάτος είναι εδώ, ας κάνει λίγο υπομονή.

Δεν ισχύει το ίδιο και για την ηγεσία του κόμματός της, η οποία ή θα πρέπει να της τραβήξει το αυτί ή να την απομακρύνει σιγά σιγά, μπας και διορθωθεί το λάθος της ύπαρξής της στο κοινοβούλιο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Kλαφτον τον μπανιέρα.πάει αύτανδρος