Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Αθωώθηκε ο καραπάνος για τα χρέη της μαρίνας Μεσολογγίου ; Αν είστε αναγνώστης της Αιχμής ... βεβαίως και αθωώθηκε


Δεν μας εκπλήσσει πλέον η δημοσιογραφία της φυλλάδας του Μεσολογγίου, με ότι και να γράψει.
Αυτή τη φορά, άφησε την παλινδρομική κίνηση επί της καθέτου οδού που της είχε χαράξει ο ίδιος ο καραπάνος και επιδόθηκε στο πήδημα το χρονικό.

Πριν ακόμη δημοσιευθεί η απόφαση, πριν καν καθαρογραφεί το σκεπτικό της, από τη δίκη για το περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ για χρέη από φαγοπότι και από πλαστά τιμολόγια της μαρίνας του Μεσολογγίου, η φυλλάδα του Μεσολογγίου ανακοίνωσε (μα τι λέμε, διατυμπάνισε ας το πούμε καλύτερα ) ότι αθωώθηκε ο καραπάνος  (ΕΔΩ) και οι κακοί που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη ώστε να καταγγείλουν την απάτη, τους επιβλήθηκε ποινή ενός έτους.

Τέτοια ενημέρωση ούτε στην επταετία.
Θα θέλαμε να μάθουμε όμως, γιατί αυτή η βιασύνη; γιατί αυτός ο αλαλαγμός; Μήπως προς χάριν της ενημέρωσης ή προς χάριν της λαχτάρας να πάρουν τα συχαρίκια;

Η αλήθεια όμως είναι ότι, ο εισαγγελέας άσκησε έφεση κατά της συγκεκριμένης απόφασης ( η οποία βγάζει μάτι Κύκλωπα ) με ότι και αν αυτό συνεπάγεται.
Και η συνεπαγωγή έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, μάλλον θα είναι προς κάθε κατεύθυνση.

Άρα η ελπίδα ότι η δικαιοσύνη ακόμη μπορεί να διαθέτει μηχανισμούς αυτοϊασης, μας δίνει δύναμη και κουράγιο.

Δεν επιτρέπετε έστω και άθελα να δίνεται η εικόνα ότι κάποιος μπορεί να συλληφθεί και να πληρώσει πρόστιμο 5000 ευρώ γιατί πουλούσε κουλούρια και κάποιος επειδή είναι δήμαρχος να χαίρει ασυλίας και να κατασπαταλά εκατομμύρια, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα.

Είναι όχι απλά βέβηλο στην ζωή των πολιτών, αλλά καταστροφικό για τις συνειδήσεις και τις συμπεριφορές που διαμορφώνει στο κοινωνικό σύνολο.

Όσο για την φυλλάδα του Μεσολογγίου, τους ενημερώνουμε ότι πρόθεσή μας είναι να ... τους ξυπνήσουμε, να τους επαναφέρουμε στο δρόμο της ενημέρωσης και της σωστής δημοσιογραφίας, δεν είναι πρόθεσή μας να τους προκαλέσουμε ζημιά, τα μάτια και τα αυτιά μας κοιτάζουμε να προστατέψουμε, αλλά με αυτά που γράφει κατά καιρούς η συγκεκριμένη φυλλάδα πως να αντέξουμε και εμείς οι αδαείς;

Ας μην υποβαθμίζει και απαξιώνει τουλάχιστον τους ίδιους της τους αναγνώστες.

Ξέρουμε ότι αρωγός, κυρίως χαρτονομισματικός, είναι ο ίδιος ο δήμαρχος, όπου εν μέρη είναι ένα θεμιτό γεγονός, το αποτέλεσμα όμως ποιο είναι;
Εκτός της επικοινωνιακής ακαλαισθησίας που προκαλεί η φυλλάδα, καταπατά αν όχι εξοβελίζει το ρόλο της δημοσιογραφίας από τον τόπο μας.

Την ίδια στάση κράτησε για την ύδρευση του Αιτωλικού, ποιος θα ξεχάσει τους πηχυαίους τίτλους Ετελείωσε το πρόβλημα της ύδρευσης στο Αιτωλικό, ο καραπάνος τα έχει όλα και συμφέρει!!
Απλή βλάβη η δυσοσμία στην ύδρευση του Αιτωλικού. Πακέτο εκατομμυρίων για την ύδρευση του Αιτωλικού κλπ.

Έφτασε μάλιστα στο σημείο να βγάζει άρθρα ότι οι ψαράδες έχασαν τις προσφυγές τους ενάντια στον δήμαρχο για την ύδρευση, με απώτερο σκοπό την απογοήτευση των δημοτών του Αιτωλικού, ώστε να έρθει αργότερα ο καραπάνος και να τους προτείνει ρύθμιση χρεών για το βοθρόνερο που τους δίνει ως πόσιμο και τώρα τελευταία να τους απειλεί με μηνύσεις και αγωγές, ώστε να βγάλει μίζα από το παράβολο που θα πληρώσει η ΔΕΥΑΜ (δηλ εμείς οι ίδιοι) δια του κουμπάρου του δικηγόρου.

Μαθαίνουμε λοιπόν ότι δήμαρχος και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης, την πρώτη του Φλεβάρη πάνε για παράβαση καθήκοντος ως αποτέλεσμα των πρότων ασφαλιστικών που είχε καταθέσει ο σύλλογος των ψαράδων του Αιτωλικού, εκκρεμεί η απόφαση της αγωγής για το ίδιο θέμα και ακολουθούν οι μηνύσεις για τα βοθρολύματα του βιολογικού καθαρισμού που χύθηκαν στους δρόμους και τη λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού από τα δήθεν έργα του καραπάνου.
Η μόνη θετική απόφαση που βγήκε για το δήμαρχο ήταν η τελευταία των ασφαλιστικών μέτρων και αυτό γιατί ο ίδιος προσκόμισε έγγραφα ότι έβαλε μυαλό, σφράγισε την πηγή του Κεφαλοβρύσου και ανοίγει γεώτρηση στα Τσαγκρινέικα, η δε τροφοδότηση με νερό, θα γίνει από τα γειτονικά δίκτυα του Νεοχωρίου, Χρυσοβεργίου, Σταμνάς κλπ .

Έλα μου όμως που αποδείχθηκε μετά τη κρίση του Νοεμβρίου ότι καραπάνος, ΔΥΑΜ και δημοτικοί σύμβουλοι κορόιδεψαν το δικαστήριο, γιατί ξανάρθε πάλι βρομόνερο στις βρύσες μας!!!


Έλα μου που αυτό σημαίνει και μάλιστα με έγγραφο της Δ. Υγείας, ότι το Κεφαλόβρυσο ποτέ δεν σταμάτησε να τροφοδοτεί με ακατάλληλο και απαγορευμένο νερό, τους δημότες του Αιτωλικού !!!

Έλα μου που αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να διωχθούν πλέον για κακούργημα!!!


Άρα λοιπόν που και πότε κέρδισε ο καραπάνος προσφυγές για την ύδρευση;
Ή μήπως η φυλλάδα ξέρει κάτι περισσότερο για το τελικό αποτέλεσμα πριν ακόμη γίνει η δίκη;


Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, πάμε πάσο.



                                               Ο ΚΟΥΜΠΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: