Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Τι Λοζάνη τι Κοζάνη ... Τι Μεσολόγγι τι Αιτωλικό τι Μούσουρα τι Αγ. Ηλίας, πλήρωνε δημότη την ιερή μνησικακία του καραπάνου



Όνομα Κοινότητας
Τιμή ανά τ.μ. Οικιών
Τιμή ανά τ.μ. κατ/των - επαγγελ. Χώρων
Δ.Κ. ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ
1,50
2,15
Δ.Κ. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
1,55
2,15
Τ.Κ. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
0,90
2,15
Τ.Κ. ΑΓΙΟΥ ΗΛΙΑ
1,20
2,15
Τ.Κ. ΑΝΩ ΚΟΥΔΟΥΝΙΟΥ
0,7
2,15
Τ.Κ. ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ
1,00
2,15
Τ.Κ. ΓΟΥΡΙ ΑΣ
1,50
2,15
Τ.Κ. ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ
1,2
2,15
Τ.Κ. ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ
1,3
2,15
Δ.Κ. ΚΑΤΟΧΗΣ
1,5
2,15
Τ.Κ. ΛΕΣΙΝΙΟΥ
1,50
2,15
Τ.Κ. ΜΑΣΤΡΟΥ
1,50
2,15
Τ.Κ. ΜΟΥΣΟΥΡΩΝ
0,70
2,15
Δ.Κ. ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
1,50
2,15
Τ.Κ. ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ
1,50
2,15
Τ.Κ. ΡΕΤΣΙΝΩΝ
1,00
2,15
1
Τ.Κ. ΣΤΑΜΝΑΣ
1,20
2,15
Τ.Κ. ΦΡΑΓΚΟΥΛΑΙΪΚΩΝ
0,70
2,15
Τ.Κ. ΧΡΥΣΟΒΕΡΓΙΟΥ
1,20
2,15



Ψηφίστηκαν από το δημοτικό συμβούλιο οι δημοτικοί φόροι ανά τετραγωνικό για τα σπίτια μας και τα μαγαζιά μας.

Δεν θα ήταν δυνατόν να μην υπάρχουν σκοπιμότητες από ανθρώπους που χρησιμοποιούν την εξουσία ως δύναμη επιβολής και τιμωρίας για όλους αυτούς που δεν είναι μαζί τους και το χωριό τους δεν αποτελεί προπύργιο εκλογικό για το συνδυασμό "Δήμος για την πάρτη του μπανιέρα".

Μαθαίνουμε λοιπόν είτε έχει μαγαζί στο Μεσολόγγι ή στο Αιτωλικό είναι το ίδιο και απαράλλαχτο, ο ίδιος τζίρος οι ίδιοι άνθρωποι τα ίδια κεφάλαια.

Και εάν Μεσολόγγι και Αιτωλικό είναι το ίδιο για την κοιλιά του μπανιέρα, τι να πει και ο μαγαζάτορας στη Σταμνά, στα Μούσουρα ή Άγιο Ηλία;

2,15 καλείτε να πληρώσει ο επιχειρηματίας του χωριού με το καφενεδάκι ή το μαγαζάκι που μπορεί να θυμίζει παντοπωλείο άλλων εποχών και το λέμε αυτό γιατί κάποιοι σαν τον μπανιέρα δεν του επιτρέπουν με τα απανωτά χαράτσια να σηκώσει κεφάλι.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε βέβαια και το αποτέλεσμα που έφερε το σχέδιο Καποδίστριας και τώρα ο Καλλικράτης, για όλα τα χωριά και τις κοινότητες που εντάχθηκαν σε μεγάλους δήμους, ώστε να παίρνουν περισσότερα κονδύλια και να μετατραπεί το γουρνοκούμασο του κτηνοτρόφου, δήθεν, σε οικοτουριστικό αξιοθέατο.

Τελικά ούτε κονδύλια πέσανε, ούτε οικοτουρίστες ήρθαν και το γουρνοκούμασο έγινε μπρέκφαστ για τον μπανιέρα και τα καραπανόσκυλα που τον συνοδεύουν.

Ο κόσμος εγκατέλειψε άρον άρον τα σπίτια του, από τον οικονομικό πόλεμο, την υποβάθμιση και την εκτόξευση των εισφορών του προς το μεγάλο δήμο, μιας και ο μόνος οικοτουρίστας που ήρθε ήταν ο ίδιος ο κάτοικος του χωριού, οπότε θα έπρεπε να πληρώνει και το ανάλογο αντίτιμο.

Άντε και να δεχθούμε ότι κάπου δικαιολογείτε η υπερφορολόγηση του επιχειρηματία ορεσίβιου που κρατά τη ζωή στο χωριό που αύριο μπορεί να γίνει και εφοπλιστής, με όλο αυτό τον τεράστιο κύκλο εργασιών που κάνει στο χωριό, με τις κατοικίες τι γίνετε;

Βλέπουμε ότι ένα σπίτι στα Φραγκουλέικα θα πληρώσει στο δημοτικό ταμείο του μπανιέρα 0,70 ανά τετραγωνικό, ενώ το ίδιο σπίτι στο Χρυσοβέργι 1,20.
Γιατί άραγε; μήπως είναι θέμα χιλιομετρικής απόστασης;

Για να δούμε!!!

1,55 ανά τετραγωνικό θα πληρώσει το σπίτι στο Μεσολόγγι, 0.90 στον Άγ. Γεώργιο, αλλά 1,00 στον Άγ. Θωμά που είναι περίπου το ίδιο μακριά από την ιερά πόλη της μεγάλης και ιερής πύλης ( άντε και μέχρι εδώ ας πούμε καλά).

0.70 θα πληρώσει ο κάτοικος στα Μούσουρα, αλλά 1,20 αυτός που είναι στο διπλανό χωριό των Ελληνικών, έτσι γιατί το θέλει ο ... μπανιέρας με τα καραπανόσκυλα να ψηφίζουν χωρίς καν να δουν τι ψηφίζουν.

Βέβαια δεν λείπουν και τα ευτράπελα, ή κάτοικος Λεσινίου είστε, ή Πενταλόφου, ή Μάστρου η διαφορά στην φορολογία για το σπίτι σας είναι μόλις 0,05 λεπτά του ευρώ από αυτούς που έχουν σπίτι στο λιμάνι ή στη Πλώστενα ή στην κεντρική πλατεία της ιεράς πόλης και ιεράς πρωτεύουσας της περιοχής μας.

Τώρα αν κάποιος σε όλα αυτά δεν βλέπει σκοπιμότητα, θα πρέπει να κοιτάξει την ταυτότητά του μήπως ονομάζεται καραπάνος ή μήπως τελεί υπό μισθοδοσία από τον καραπάνο, ώστε να τον ψηφίσει στις επόμενες εκλογές.


Δεν υπάρχουν σχόλια: