Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Ο καραπάνος αρνείται να φέρει νερό από τον Εύηνο στο Αιτωλικό ... κίνδυνος να απολέσει τη μίζα που έχει καπαρώσει από το δήθεν έργο του Κεφαλοβρύσου.

             
  Συνάντηση παραγόντων από την τοπική αυτοδιοίκηση με εκπρόσωπο από το Υπουργείο Υποδομών , έλαβε χώρα στη παλιά Νομαρχεία στο Μεσολόγγι, με θέμα την καταγραφή έργων που αφορούν αντιπλημμυρικά έργα, καθαρισμό χειμάρρων και ρεμάτων κλπ.

Την συνάντηση παρακολούθησε και εκπρόσωπος της ΤΕΡΝΑ.

Στη συνάντηση αυτή, ο δήμαρχος Μεσολογγίου, εκτός από τον καθαρισμό των ρεμάτων που λέει ότι έχει ήδη καθαρίσει αλλά δεν καθάρισε ποτέ, πρότεινε και την κατασκευή γεώτρησης στο Εύηνο ποταμό, η οποία θα μεταφέρει καθαρό νερό στην ιερά πόλη.

Βέβαια όλοι μας θα περιμέναμε το αυτονόητο, ότι ο από μηχανής θεός και κατά τύχη έργο, θα προτείνονταν από τον καραπάνο ώστε να λυθεί και το πρόβλημα ύδρευσης του Αιτωλικού.

Έλα όμως που ούτε ως ψίθυρος δεν ακούστηκε από τα χείλη του καραπάνου!

Και επειδή ζούμε στη χώρα του πότε και στον τόπο που κυριαρχούν τα μέζεα , όπως θα έλεγε και ένας φιλόσοφος Υπουργός, την υπεράσπιση του δικαιώματος στην ύδρευση των Αιτωλικιωτών, την ανέλαβε ο εκπρόσωπος της Τεχνικής εταιρείας, ο οποίος μεγαλοφώνως υπενθύμισε στον καραπάνο, ότι το πραγματικό πρόβλημα το έχει το Αιτωλικό και θα ήταν ευτυχής συγκυρία αν τα χρήματα που έτσι και αλλιώς θα δοθούν για εκσκαφή μπάζων (τα οποία σε λίγα χρόνια θα ξαναμπαζωθούν), να υπάρξει μέριμνα για επέκταση του αγωγού, σε τιμές κόστους, ώστε να λυθεί το πρόβλημα της ύδρευσης και στο Αιτωλικό.

Η απάντηση του καραπάνου όπως βέβαια και αναμενόταν, ήταν κοφτή και καταλυτική.

Τη γεώτρηση στον Εύηνο τη θέλω για να ...προστατέψω την υπάρχουσα η οποία τροφοδοτεί το Μεσολόγγι και θα μας δώσει ανακούφιση μιας και η σημερινή έχει υποστεί ζημιές από το νερό που κατέβασε το ποτάμι πέρσι.

Ωραία του απαντάει ο σύμβουλος, εφόσον συμφωνήσουμε να φτιάξουμε τη γεώτρηση, ποιο το πρόβλημα να τοποθετήσουμε μεγαλύτερο αγωγό ώστε να φτάνει ως το Αιτωλικό;

Μα αγαπητέ μου το Αιτωλικό έχει νερό από το Κεφαλόβρυσο, απαντά ο καραπάνος, αυτή τη στιγμή εκτελείτε έργο 1,7 εκατομμυρίων ευρώ, τι να το κάνει από τον Εύηνο;


Όπως όλοι καταλαβαίνουμε ο καραπάνος δεν είναι διατεθειμένος να χάσει τα ποσοστά του από το έργο του Κεφαλοβρύσου, που θα ξαναβρεί άλλη τέτοια ευκαιρία; 


Που θα ξαναβρεθούν τόσοι δωσίλογοι τοπικοί εκπρόσωποι και δημοτικοί άρχοντες σε ένα ψηφοδέλτιο; 


Που θα ξαναβρεθεί τόσο στεντόρεια φωνή καραπανόσκυλου σαν τον μούκουλα; 


Που θα ξαναβρεθεί τόση σταραμική ηλιθιότητα από δημοτικό σύμβουλο, που η μεγαλύτερη εξυπνάδα που ξεστόμισε όλα αυτά τα χρόνια είναι το νταβάνιασμα του Αιτωλικού; 


Τι να πεις για τον ναι ναι δήμαρχε, αρκεί να διορίσεις τα παιδιά μου; 


Για τον σημερινό αντιδήμαρχο τι να πεις; Κάθε λέξη θα ήταν παραπανίσια, θα μάθουμε όμως κάποια στιγμή ποιο είναι το επάγγελμά του και θα τα πούμε. Πιστεύουμε ότι είναι από αυτούς που είδαν ανοικτή τη πόρτα και μπήκαν, οπότε ο καραπάνος μιας και είχε καραπανόσκυλο και από κρετίνους και παπαρολόγους ήταν γεμάτος, πήρε και τον κότσαλο, ως επαγγελματία Αιτωλικιώτη.

Βέβαια μη ξεχνάμε την καθοριστική παρουσία της τριανταφύλλου του ΣΥΡΙΖΑ η οποία όπως είχαμε πει, βρίσκετε σε άψογη συνεργασία με τον καραπάνο.


Και για το τέλος δεν πρέπει να ξεχάσουμε τους εκπροσώπους της κυβέρνησης που συνεχίζουν να χρηματοδοτούν τις βρομιές του καραπάνου, ακόμη και αν αυτές είναι εις βάρος της δημόσιας υγείας των δημοτών.


Το καλύτερο που έχουν να πουν όταν τους λες, πως είναι δυνατόν να χρηματοδοτείτε ένα έργο όπου ακόμη και η Διεύθυνση Υγείας αρνείται να βάλει τη υπογραφή της μιας και είναι παράνομο;
Αυτοί απαντούν ότι είναι δημοτικό έργο και δεν μπορούν να παρέμβουν.

Δηλαδή αν ο δήμαρχος αποφάσιζε να προμηθευτεί λανέιντ, το Υπουργείο θα το δικαιολογούσε, γιατί θα ήταν δημοτική αγορά και επένδυση;;;

Ξυπνάτε Ρεεε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: