Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Ακόμη μια δικαστική σφαλιάρα στον ευτραφή δήμαρχο Μεσολογγίου (για όσους δεν το ξέρουν ... είναι ο καραπάνος)

Ο δήμος Μεσολογγίου στο Βιβλίο Γκίνες!
Το ότι ο δήμος μας πρωτοτυπεί την τελευταία 4ετία είναι γνωστό σε όλους. Σήμερα με τη στάση του στο Τριμελές Πρωτοδικείο Μεσολογγίου, «κατάφερε να καταγραφεί» στο Βιβλίο Γκίνες. Μια ακόμη επιτυχία της δημοτικής αρχής, η οποία είναι άξια συγχαρητηρίων.
Σήμερα ήμουν κατηγορούμενος από ΙΔΙΩΤΗ για ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, η οποία είχε ληφθεί το 2014. Αφορούσε την ανάθεση εκμίσθωσης αγροτεμαχίων στα όρια της Δ.Κ. Κατοχής, σε δυο αγροτικούς συνεταιρισμούς.
Σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της αυτοδιοίκησης, «ο εκάστοτε δήμαρχος δεν είναι μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου και ούτε ψηφίζει σε αυτό». Επίσης «είναι υποχρεωμένος να εφαρμόζει τις όποιες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου», διαφορετικά διώκεται δικαίως για βαρύτατη «παράβαση καθήκοντος».
Ο δήμος Μεσολογγίου παρέστη σήμερα στο Τριμελές Πρωτοδικείο Μεσολογγίου (εντός και εκτός αυτού…), όχι για να υπερασπιστεί τον πρώην δήμαρχο που λειτούργησε στα πλαίσια της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ως όφειλε, αλλά ως πολιτική αγωγή υπέρ του ιδιώτη και κατά εμού! Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, πλήρωσε με χρήματα των δημοτών ιδιώτη δικηγόρο για να παραστεί στο Δικαστήριο και να υποστηρίξει την καταδίκη μου. Ο έμμισθος δικηγόρος του δήμου αρνήθηκε να παραστεί, αφού ήταν το ίδιο πρόσωπο το οποίο είχε γνωματεύσει θετικά πριν ληφθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 2014!
Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της αυτοδιοίκησης, που ένας δήμος της χώρας όχι μόνο δεν υπερασπίζεται αιρετό για ειλημμένες αποφάσεις του Δημοτικού του Συμβουλίου, αλλά απεναντίας στρέφεται νομικά σε βάρος αυτού και υπέρ δήθεν θιγόμενων ιδιωτικών συμφερόντων! Δικαίως με τη δημοσιοποίηση της απόφασης του δικαστηρίου, ο δήμος Μεσολογγίου αυτομάτως «καταχωρείται στο Βιβλίο Γκίνες».
Φυσικά ΑΘΩΩΘΗΚΑ ΞΑΝΑ και οφείλω να ευχαριστήσω δημοσίως για μια ακόμη φορά, τους δικαστικούς λειτουργούς του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου για την αντικειμενικότητα τους.
Μια ακόμη ημέρα ψυχικής ταλαιπωρίας έληξε για μένα, από τις πολλές που έχω υποστεί τα τελευταία 3,5 χρόνια στα δικαστήρια, μήπως και «σπάσω». Εξ αρχής όμως σας είχα προϊδεάσει. Λάθος πρόσωπο επιχειρήσατε να εκφοβίσετε, στηριγμένοι στην προσωρινή δημοτική σας εξουσία. «Ότι δεν με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό».
Απομένει μια τελευταία ακόμη ημέρα ταλαιπωρίας μου και κατόπιν θα παρευρίσκομαι στις πολλές εκκρεμείς υποθέσεις που θα αφορούν μόνο εσάς…
ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ ΟΙΚΤΡΑ. Έμεινε μόνο η εμπάθεια σας, καθώς και ο νομικός και θεσμικός εκτροχιασμός - ευτελισμός του δήμου. ΕΥΓΕ!

Παναγιώτης Α. Κατσούλης

Δημοτικός Σύμβουλος – Πρώην Δήμαρχος


Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: