Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Αιτωλικό: Αναπαράσταση της δίκης του Γεώργιου Καραϊσκάκη

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία παίρνει ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος «Το Αιτωλικό» που προσπαθεί να αναβιώσει τη «Δίκη του Καραϊσκάκη» τιμώντας έτσι τον ήρωα της Επανάστασης του ’21 που δικάστηκε στη κεντρική πλατεία του Αιτωλικού. Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου:

Ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος «Το Αιτωλικό» ενημερώνει σχετικά με την πρόταση του μέλους του συλλόγου, του Αιτωλικιώτη συγγραφέα κ. Φώτη Σαγώνα, για την πραγματοποίηση θεατρικού δρώμενου της αναπαράστασης της Δίκης του Καραϊσκάκη, στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, στον χώρο/τοπόσημο, του Ναού της Παναγίας όπου και ...διεξήχθη η ιστορική Δίκη.

Η εν λόγω εισήγηση, εγκρίθηκε ομόφωνα, από το Δ.Σ. του Συλλόγου με ημερολογιακή πραγματοποίηση τον Αύγουστο του 2018, σε συνεργασία με την Θεατρική Ομάδα “Πείραγμα” από την Αθήνα. Οπότε απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση σε όποιον/α ενδιαφέρεται να δηλώσει συμμετοχή!

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι:
Α) Ενίσχυση της ιστορικής μνήμης των Αιτωλικιωτών και του κρίσιμου ρόλου που διαδραμάτισε το νησί μας κατά την Επανάσταση του 1821.
Β) Ενδυνάμωση των δρώμενων του Πανηγυριού και των ιδιαίτερων πολιτιστικών του στοιχείων.
Γ) Υλοποίηση μιας δράσης με πανελλήνια εμβέλεια, τόσο για την ιστορία του Αιτωλικού, όσο και για την προβολή της ιστορικής ταυτότητας της πόλης μας.

Ο Φώτης Σαγώνας (συγγραφέας της «Λιμνοθάλασσας της Ελευθερίας», «Οι 300 του Ντολμά» και «Μυθικές Επαναστάσεις») συνεργάζεται με τη θεατρική ομάδα «Πείραγμα» η οποία θα συμβάλλει στο θεατρικό σχεδιασμό και συγγραφή του δρώμενου, στην εκπαίδευση όσων συμμετέχουν, και στην τεχνική και καλλιτεχνική υποστήριξη.

Καθώς η συγγραφή του θεατρικού έργου θα καθοριστεί και από τον αριθμό των ηθοποιών (τους πρωταγωνιστές της δίκης, με λίγα λόγια) είναι πολύ σημαντικό να δηλωθούν άμεσα (μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας) ποιοι θα συμμετάσχουν σε αυτό το δρώμενο (είτε ως ηθοποιοί, είτε σε υποστηρικτικές εργασίες).

Ο χρόνος, που έχουμε μπροστά μας, είναι λίγος και θα πρέπει να κινηθούμε γρήγορα, εάν θέλουμε να προλάβουμε την υλοποίηση της «Δίκης του Καραϊσκάκη» μέχρι τον Αύγουστο.

Περιμένουμε με χαρά την δική σας συμμετοχή!


http://sinidisi.gr/aitoliko-anaparastasi-dikis-gewrgiou-karaiskaki/

Δεν υπάρχουν σχόλια: