Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Απάντηση του διατροφολόγου Χρ. Βλάχου στις καταγγελίες Παπαδόπουλου για διασπάθιση του δημοτικού χρήματος σε ημετέρους.

Κύριε Παπαδόπουλε
Σε συνέχεια του δημοσιεύματός σας στις τοπικές εφημερίδες και στα κοινωνικά δίκτυα και καθότι με ονοματίσατε, αισθάνομαι την ανάγκη να απαντήσω πρώτα σαν επιστήμονας αλλά και ως άνθρωπος και δημότης της πόλης μου και να σας διευκρινίσω κάποια θέματα τα οποία προφανώς και δεν γνωρίζετε ή τα γνωρίζετε ήδη και το δημοσίευμά σας έχει άλλους σκοπούς: (πέστα και σε εμάς μεγάλε, όχι τίποτε άλλο, αλλά να αποφύγουμε τουλάχιστον για αρχή, τους κοινωνικούς αποκλεισμούς)
Στο δημοσίευμα σας στην τοπική εφημερίδα κάνατε λόγο για «διασπάθιση δημοτικού χρήματος». Ας ξεκινήσουμε με ορισμένα στατιστικά: ( ενδιαφέρουσα προσέγγιση δε λέω, αλλά κυρ Βλάχο μας, όπου μπαίνει η στατιστική αρχίζει η εκπόρνευση της επιστήμης, θα έπρεπε να το ξέρεις αυτό, αλλά για συνέχα, ίσως να έχεις δίκιο εσύ).
Βάσει στατιστικών έχει διαπιστωθεί ότι τα Ελληνόπουλα κατέχουν από τις πρώτες θέσεις στην παιδική παχυσαρκία στην Ευρώπη (και τα αφροαμερικανάκια στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά δε μου λέει κάτι) . Γνωρίζατε ότι το 44% των αγοριών και το 38% των κοριτσιών σχολικής ηλικίας στην Ελλάδα είναι παχύσαρκα ή υπέρβαρα; ( Μπλιάχ και καλά τα αγοράκια, τα κοριτσάκια; Αυτό και αν είναι διασπάθιση)
Σας παραθέτω και το αντίστοιχο γράφημα για να το διαπιστώσετε από μόνος σας (WHO EUROPEAN Childhood Obesity Surveillance Initiative Round 2 2009/2010) (και εμείς σου προτείνουμε να κάνεις κλικ εδώ και εδώ )
Συνεχίζοντας, σε δεύτερη έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε από το τμήμα Κλινικής Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής του Πανεπιστημίου Κρήτης σε παιδικούς σταθμούς βρέθηκε ότι περισσότερα από 2 στα 10 παιδιά είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα στην ηλικία των 4 ετών (σύμφωνα με το ΔΜΣ*(το ΔΜΣ, τι είναι κυρ Βλάχο μας; Δήμος Μεσολογγίου Σύσσωμος) τους) και 1 στα 20 με διαταραγμένες τιμές στην αρτηριακή τους πίεση; Μιλάμε πάντα για μικρά παιδάκια!!! (Κλινική προληπτικής Ιατρικής & Διατροφής Πανεπιστημίου Κρήτης) (Καλά έκανες και το διευκρίνισες γιατί κάποιοι όταν ακούν για διαταραγμένες τιμές, πάει ο νους τους στο δήμαρχο και τις αναθέσεις έργων στους κολλητούς του)
Αυτές είναι μόνο 2 από τις πολλές έρευνες που έχουν διεξαχθεί. ( πω πω κούραση!!! πάρε πετσέτα βαμβακερή. 
Εγώ όμως, συνεχίζω να μην βρίσκω σύνδεση με το αρχικό ερώτημα που ήταν η διασπάθιση δημοτικού χρήματος... για έμπα σιγά σιγά στο ψητό!)
Γνωρίζατε ότι η σωστή εκπαίδευση και διατροφή σε αυτή την ευαίσθητη ηλικία καθώς και η εκπαίδευση των γονέων μπορεί να συμβάλει στην βελτίωση των διατροφικών τους συνηθειών αλλά και την αποφυγή της παχυσαρκίας στην ενήλικη ζωή τους; ( Το γνωρίζουμε αγαπητέ μου, αλλά το χέζεις το θέμα ή μου φαίνεται; )
Γνωρίζατε ότι κατέχω εκτενή εκπαίδευση στην παιδική διατροφή και στην παιδική παχυσαρκία; ( Μπράβο και εις ανώτερα σε εκτενέστερους ορίζοντες) Σας αναφέρω ενδεικτικά ότι έχω αφιερώσει το μεγαλύτερο κομμάτι της επαγγελματικής μου ζωής σε δράσεις και πρωτοβουλίες που αφορούν παιδιά και νέους (παιδικά εργαστήρια, δράσεις σε κατασκηνώσεις και άλλες πρωτοβουλίες). ( Δηλαδή τσάμπα διακοπές και καλοπέραση, γιατί όπως και να το κάνεις όλοι μας λίγο πολύ ξέρουμε τι συμβαίνει σε κατασκηνώσεις και σε εργαστήρια τέτοιου είδους, όπου θα πρέπει να έχεις συστατική επιστολή της τοπικής για να περάσεις τη πόρτα)
Αν δεν γνωρίζετε τα συγκεκριμένα στοιχεία, χαίρομαι πάρα πολύ που μου δίνεται η ευκαιρία να σας τα παραθέσω και ευχαρίστως να μοιραστώ την εξειδικευμένη γνώση μου πάνω στο θέμα μαζί σας. Είναι καλό να ρωτάμε ειδικούς όταν δεν γνωρίζουμε. ( Κύριε ειδικέ, κύριε Βλάχο μας, το καβάλησες ή σε κώλυσε ο μπανιέρας καλαμίτιδα και ντέι το αλογάκι;)
Έχοντας όλα τα παραπάνω κατά νου, προσπάθησα να αναλάβω και να προωθήσω μια καινοτόμα πρωτοβουλία για το δήμο μας. ( Επιτέλους, μάλλον μπαίνουμε στο ψητό, αλλά μήπως θα πρέπει να κατανοήσεις τι θα πει η λέξη πρωτοβουλία;) Μια πρωτοβουλία επιτακτική που αφορά την υγεία των παιδιών του! Με τον όρο λοιπόν «διασπάθιση του δημοτικού χρήματος» τι ακριβώς υπαινίσσεστε Κύριε Παπαδόπουλε; ( Τι να εννοεί αγαπητέ μας ο άνθρωπος; ότι εφόσον είναι πρωτοβουλία και μάλιστα καινοτόμος, δηλαδή αμφιβόλου αποτελέσματος, θα πρέπει να γίνει αποκλειστικά με τον δικό σας ιδρώτα, αλλά και τα χρήματα, ή μήπως όχι; Γιατί αν δεν είναι έτσι έχουμε και εμείς οι υπόλοιποι στο νου μας πρωτοβουλίες και καινοτομίες του πεντοχίλιαρου) Ότι αποτελεί ασωτία η υγεία των παιδιών του δήμου; ( Ενώ με την πεντοχίλιαρη πρωτοβουλία σου, χάνετε η ασωτία και παραμένει η ιερότητα της υγείας των παιδιών του δήμου μας;;;) Εγώ Κύριε Παπαδόπουλε (Πες τον και καραπάνο, δεν υπάρχει παρεξήγηση, δικό μας παιδί είσαι και εσύ) θα έφερνα πραγματικά την «κοινωνία μπροστά» ( μεγάλε!!! εδώ γη, καλεί Βλάχο, ακούει ;;;)  γιατί νοιάζομαι για την υγεία των παιδιών της. ( Με το αζημίωτο, θα νοιάζονταν και ο Ηρώδης, αγαπητέ μας Βλάχο) Εσείς; (5000 για τα παιδιά+ 10000 για τους υπερήλικες και άλλες 15 για το χάσμα γενεών, ΝΑΙ φίλε μας και εμείς νοιαζόμαστε, βάλε και κάτι για τη διάσωση των φαλαινών και θα σου ανάβουμε 100 καινοτόμες λαμπάδες στη γιορτή σου)
Πώς θα πάει η «κοινωνία μπροστά» όταν καινοτόμες πρωτοβουλίες και δράσεις θυσιάζονται στο βωμό της πολιτικής δημοτικότητας; ( Δηλαδή με αυτή την καινοτομία σου ρε φίλε, πόσα μέτρα μπροστά, την πήγες την κοινωνία; Έτσι για να έχουμε και ένα μέτρο σύγκρισης )
Από νομικής απόψεως, είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε ότι το Πνευματικό Κέντρο αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Οι αποφάσεις του παίρνονται από το διοικητικό συμβούλιο και όχι από τον πρόεδρο του!
( Εδώ ίσως να έχεις δίκιο, κάτι περισσότερο θα ξέρει ο μπαμπά σου)
Ως εκ τούτου, η πρότασή μου έγινε δεκτή βάσει νόμιμων διαδικασιών και του νόμιμου δικαιώματος της απευθείας ανάθεσης.
( Πολύ η νομιμότητα και αρχίζει να πλανάτε ο φόβος, βρε παιδί μου )
Άλλωστε, η δημοσίευση και μόνο της απόφασης στο «Διαύγεια» αποτελεί πλήρη απόδειξη της νομιμότητάς της.
( Άστο αυτό, το εκλαμβάνουμε ως ανέκδοτο του καραπάνου, όχι δικό σου. Αν ήξερες τι έχει δημοσιευθεί στο Διαύγεια κυρ Βλάχο μας θα είχες φρίξει καινοτόμα )
Η απόφαση αφορά διάρκεια 1 έτους και όχι έως το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς όπως εσφαλμένα αναφέρετε στο δημοσίευμά σας. Το γνωρίζατε; ( Το δίκιο δίκιο, αλλά και το πεντοχίλιαρο πεντοχίλιαρο)
Το γεγονός ότι ο πατέρας μου είναι ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου σημαίνει ότι αυτόματα με εξαιρεί από το να συμμετέχω σε οποιαδήποτε δράση του Δήμου; Μην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια Κύριε Παπαδόπουλε. Ξέρετε εσείς… ( Όχι βέβαια, υιέ του δικηγόρου Βλάχου. Τι και αν ο μπαμπά σου είναι ειδικός συνεργάτης του δήμου; τι και αν τον πληρώνουμε εμείς οι δημότες, τι και αν παίρνει καινοτόμες εργολαβικές υποθέσεις από το δήμο χωρίς να έχει δικαίωμα, τι και αν ο μισθός του το μήνα φτάνει τα 6 χιλιάρικα... Ίσα ίσα αυτό σε κατοχυρώνει να εφαρμόσεις όποια μαλακία σου περάσει από το μυαλό, έναντι αδράς αμοιβής, τι να λέμε τώρα!!!)
Τέλος επειδή χρησιμοποιήσατε συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς και αφήσατε υπαινιγμούς και υπόνοιες προς το πρόσωπό μού και τη δουλειά μου ως επιστήμονα (διαιτολόγος είπαμε ότι είσαι ;;;) λέγοντας: «είμαστε σίγουροι ότι επιλέξατε τον καλύτερο…», να σας πω ότι τη δουλειά μου την αγαπώ ( Και εγώ αγαπώ, αλλά η άκαρδη με έχει στο περίμενε, αδικία κυρ Βλάχο μου, αλλά υπάρχει και Θεός) και ξέρω πολύ καλά να την κάνω, ( Πες το μυστικό σου, μπας και την καταφέρω και εγώ και δηλώνω καθημερινός σου πελάτης) Κύριε Παπαδόπουλε. Αυτό μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί από την γνώμη της κοινωνίας αλλά και από τις δράσεις και τα πρωτοποριακά προγράμματα που λειτουργώ και έχω ενεργοποιήσει στην πόλη μου (βλέπε παιδικά εργαστήρια διατροφής, δράσεις σε παιδικές κατασκηνώσεις κα.). ( Αν ενθυμούμε καλός αυτά τα είπες στην αρχή, σου τέλειωσαν τα ανέκδοτα κυρ Βλάχο μας;) Δεν σας δίνω το δικαίωμα να την κρίνετε. ( Εμείς σου δίνουμε το δικαίωμα να την κρίνεις, η άτιμη μας ξεθέωσε στη καντάδα) Δεν σας γνωρίζω και δεν με γνωρίζετε…(Ε γνωριστείτε επιτέλους βρε παιδιά, μην κάνετε σαν τις παρθένες )
Ως εκ τούτου σας καλώ να ανακαλέστε δημόσια εντός 3 ημερών από τη λήψη του παρόντος, τους όποιους χαρακτηρισμούς χρησιμοποιήσατε για το πρόσωπό μου, διότι σε αντίθεση περίπτωση θα πράξω τα νόμιμα. ( Καλύτερα θα ήταν να τον καλέσεις για μονομαχία στο Ελ Τουρλίδος, από ότι ξέρουμε ο Παπαδόπουλος είναι ξεροκέφαλος και σε μια δικαστική διένεξη, δεν είμαστε σίγουροι ότι θα κέρδιζες. Πολύ περισσότερο αν είχες για δικηγόρο σου τον μπαμπά Βλάχο, ο οποίος ήδη διώκεται για τις καινοτόμες εργολαβίες που του αναθέτει ο μπανιέρας, ώστε να μπορεί ο άνθρωπος να ταΐζει κάποιους που την είδαν επιστήμονες )
 ΥΓ. Επειδή πολλοί μίλησαν για αξιοκρατία: Εγώ απευθύνθηκα στο πνευματικό κέντρο ως ελεύθερος επαγγελματίας, ως επιστήμονας και καθότι πρωτοπόρος στην δουλειά μου με συγκεκριμένες προτάσεις για την βελτίωση της διατροφής των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς του δήμου μας. Εκείνοι;
 
Χρήστος Λεων. Βλάχος
Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Εξειδίκευση στις Διατροφικές Διαταραχές και στην Παχυσαρκία


Και τώρα έτσι μεταξύ μας, μιας και δεν μας ακούει κανείς.
Καλά βρε παιδί μου λες ότι έχεις εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές και δη στην παχυσαρκία, παράλληλα μας λες ότι ο δήμαρχος εκτίμησε τη δουλειά σου που ήταν εμπεριστατωμένη, άρτια και καινοτόμα.  Φανταζόμαστε ότι για να εκτιμήσει αυτό σου το έργο ο καραπάνος και με δεδομένο ότι δεν θα ρίσκαρε ποτέ τη υγεία των παιδιών, σίγουρα θα δοκίμασε τις συνταγές σου, πρώτα από όλα στον εαυτό του.
Και εσύ τώρα έχοντας ως ζωντανό παράδειγμα τον καραπάνο με τη γνωστή διατροφική διαταραχή και τη παχυσαρκία (δεν την λες) , θέλεις να σε πιστέψει έστω και κάποιος αφελής συνδημότης μας, ότι ο καραπάνος καλά έκανε τη δουλειά του ή ότι εσύ είσαι επιστήμονας;


Όταν κάποιος σέβεται τον εαυτό του κυρ Βλάχο μας, δεν συνεργάζεται με κέντρα που αναβλύζουν σκάνδαλα και βρίθουν αρπαχτές, έστω και αν αυτές είναι καινοτόμες

Ο ΚΟΥΜΠΑΝΟΣ 


Δεν υπάρχουν σχόλια: