Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Τσιρώνης- Ο καταστροφέας της Λιμνοθάλασσας και των ψαράδων, υποψήφιος με το Σύριζα στο νομό μας. Πόση βρομιά αντέχεις ακόμη ;;;




Έκπληξη για όλους μας ήταν η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Τσιρώνη στο ψηφοδέλτιο του Σύριζα Αιτ/νίας, μιας και ο συγκεκριμένος κύριος ουδέποτε είχε σχέση με το νομό μας, όταν μάλιστα ακόμη και η καταγωγή του είναι από Αθήνα.

Ποια ήταν όμως η αιτία που ο κύριος αυτός προτίμησε τη θαλπωρή (ή την ανοχή) της περιοχής μας, από το ανοικτό πεδίο μάχης που είναι ο φυσικός του χώρος της Αθήνας;

Καταρχάς ο κύριος αυτός δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε  για αστείο σε άκρως ανταγωνιστικές περιοχές, λόγο του ρηχού ιδεολογικού περιεχομένου που εκπροσωπεί.
Δεν θα μπορούσε να σταθεί διότι οι ανεπανάληπτες πατάτες που εκτόξευε κατά καιρούς όταν ήταν Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, έγιναν πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων και κόστισαν αρκετά στον Σύριζα και την αξιοπιστία της κυβέρνησης την οποία υποτίθεται ότι υπηρετούσε.

Μια από τις κοτσάνες που ξεστόμισε ήταν για το Καστελόριζο, λέγοντας ότι «Το ελληνικό, ελληνικότατο Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο. Γεωγραφικά δεν είναι στο Αιγαίο, τι να κάνουμε τώρα. Είναι στην ανατολική Μεσόγειο, είναι από κάτω. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο είναι μια θάλασσα η οποία φτάνει μέχρι την Κω και την Ρόδο».

Φανερά καταπονημένος ο Υφυπουργός του Σύριζα από εισπνοές για φαρμακευτική χρήση, τα έβλεπε εκείνη τη στιγμή όλα θάλασσα, όπως και τα έκανε.
Ο μόνος που του έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα, ήταν ο ίδιος ο Ερντογάν, μιας και αυτή η θέση είναι και η επίσημη της Τουρκίας από καταβολής διεκδικήσεων, εκ μέρους της Τουρκίας, στο Αιγαίο.


Με την περιοχή μας ο κύριος αυτός ασχολήθηκε έντονα, όταν ο γνωστός δημητρίου (πρώην επόπτης αλιείας) θυμήθηκε ότι είχαν κολεγιές ως φοιτητές.
Τι άλλο θα μπορούσε να ζητήσει το αρχηλαμόγιο δημητρίου από έναν καταπονημένο πρώην σύντροφο και νυν Υφυπουργό;
Μα φυσικά, την αξιοποίηση της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου-Αιτωλικού για δικό του συμφέρον.

Το παιχνίδι όπως σας είχαμε γράψει παλιότερα είχε στηθεί από τον δημητρίου, μεταμφιέστηκε σε επιστημονικοφανής πρόταση μέσω του γραφείου μελετών του συνεργάτη του δημητρίου (αναγνώπουλου)
προωθήθηκε στη Περιφέρεια Δ. Ελλάδας από τον κουμπάρο του κώστα κούστα της ΛΑΕ και μετουσιώθηκε σε πρόταση νόμου μετά τις άοκνες προσπάθειες της κουμπάρας του δημητρίου και βολευτίνας του Σύριζα τριανταφύλλου, με την ενεργό συμμετοχή και εγγύηση του εξαρτημένου Τσιρώνη.

Ο κ. Τσιρώνης, μετά την ψήφιση των νόμων, όπου καταργεί την ελεύθερη αλιεία στη πράξη και πετά το σύνολο των ψαράδων εκτός Λιμνοθάλασσας, θέλησε να δρέψει τους καρπούς του κόπου του, επισκεπτόμενος μόνο τα ιβάρια, ώστε να δει από κοντά τι ήταν τελικά αυτό που ψήφισε.
Είχε βέβαια για συνοδεία, εκτός από τα αστυνομικά περιπολικά και τους σωματοφύλακες, όλους τους εκπροσώπους του ... κυκλώματος δημητρίου στο νομό μας.
Η διαμονή του, όσο και αν ήταν μικρή, συνοδεύτηκε, όπως μάθαμε από λιμνοθαλάσσιες γεύσεις και μπάφους εκλεκτούς από δυσπρόσιτες τοποθεσίες του νομού μας.

Που να βρει κουράγιο μετά από όλα αυτά να συναντήσει και τους ελεύθερους αλιείς της Λιμνοθάλασσας!
Τώρα αν τους έγραψε ή αν τους αψήφισε ή αν έκανε λάθος εκτίμηση βασιζόμενος στα λόγια του δημητρίου και της τριανταφύλλου; αυτό δεν το γνωρίζουμε

Βρήκε όμως το κουράγιο, να αντιπαρατεθεί με εκπροσώπους των ελευθέρων αλιέων στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Πάτρας, κραυγάζοντας με στεντόρεια φωνή στους διαδρόμους του συνεδρίου ότι το πρόβλημα λύθηκε μια για πάντα.
Στο μονόλογό του, στο κλείσιμο της συζήτησης που έγινε  μετά τις καταγγελίες που του απαγγέλθηκαν για ολική καταστροφή της Λιμνοθάλασσας από τους νέους νόμους του Σύριζα, αυτός απάντησε με Καναβική ηρεμία ... όλα αυτά είναι απλώς φοβίες.

Ο κύριος Υφυπ. μίλησε και τι είπε; Γούτσου γούτσου γούτσου.

Το ότι απαγορεύτηκε η αλιεία στο κεντρικό τμήμα της Λιμνοθάλασσας για τους ελεύθερους αλιείς, το ότι οι ελεύθεροι πρέπει να καταβάλουν χαράτσι το 10% της ημερήσιας παραγωγής τους στους συνεταιρισμούς, το ότι επιτράπηκαν παράνομα αλιευτικά εργαλεία, το ότι επιτράπηκε η αλιεία ψαριών που απαγορεύετε σε όλη την επικράτεια (αθερίνα), το ότι αναγκάζετε πλέον η Πολεοδομία να εκδίδει οικοδομικές άδειες εντός της Λιμνοθάλασσας, αλλά και το βασικότερο ότι ο μηχανισμός και οι φωτογραφικές προϋποθέσεις που προβλέπει το νέο καθεστώς εκμετάλλευσης της Λιμνοθάλασσας, επαναφέρουν την οικογενειοκρατία, τον νταή κομματάρχη και την πλήρη ασυδοσία στη λειτουργία των συνεταιρισμών της Λιμνοθάλασσας, δηλαδή μια κατάσταση που ζούσαμε τα σκληρά χρόνια της σκληρής και φασιστικής δεξιάς, αυτό, τον Τσιρώνη και τους εκπροσώπους του Σύριζα τους άφησε παγερά αδιάφορους.

Είχε όμως το θάρρος αυτό το ρεμάλι της οικολογικής Αριστεράς και της προόδου, να αφιερώσει πάνω από μισή ώρα στο αναπτυξιακό συνέδριο της Πάτρας, για την νομιμοποίηση της κάναβης για φαρμακευτικούς σκοπούς όπως είπε... και μόνο, όπως ματάπε.

Και να σου οι έρευνες και να σου οι επιστημονικές γνωμοδοτήσεις, άντε και λίγο από ολίγον καρκίνο που γιατρεύει, με γέμιση νεφρικής ανεπάρκειας κλπ έκανε το κοινό να απορεί με τον εαυτό του που ως μαλάκες τόσα χρόνια δεν κάνανε χασίσι μυρωδάτο για να βρουν την υγεία τους.

Για τις 500 οικογένειες που άφηνε όμως χωρίς δουλειά, το ρεμάλι αυτό, δεν είχε να πει τίποτα, παρά μόνο ότι ήταν φοβίες των αλιέων, όπως αυτές που αισθάνεται ο ίδιος κατά τη διάρκεια της στέρησης.

Πόσο τυχαίο είναι ότι μία από τις ελάχιστες άδειες που δόθηκαν στην Ελλάδα για την καλλιέργεια κάνναβης, ήταν στο Αιτωλικό και πως αυτή συνδέετε με την υποψηφιότητα του Τσιρώνη στο ψηφοδέλτιο του Σύριζα στο νομό μας;


Αληθεύει ότι η υποψηφιότητα αυτή προήλθε μετά από τις διαβεβαιώσεις δημητρίου, ότι όλοι οι ψαράδες είναι ελεγχόμενοι από το κύκλωμα που έχει στήσει ο ίδιος, μέσα από της δημόσιες υπηρεσίες και τον κομματικό μηχανισμό του Σύριζα και θα ψηφιστεί μαζικά, εξασφαλίζοντας του ακόμη μια φορά βουλευτική καρέκλα στην νέα βουλή;

Αν όλα αυτά δεν συμβαίνουν, τότε μάλλον οι εξωγήινοι από το Σείριο, θέλουν για εκπρόσωπό τους τον Τσιρώνη, με σκοπό να κυριαρχήσουν αναίμακτα τη γη.



Η ΓΕΚΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: