Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Το παρακράτος, ως θεσμική αξία στην οικοδόμηση του νέου Ελληνικού κράτους της κρίσης και της τρόικας.




Την αποπομπή του υφυπουργού Περιβάλλοντος Δ. Οικονόμου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η τοποθέτηση του πρώην συμβούλου της Lamda Development κ. Οικονόμου στη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας δημιουργεί μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα για τη νέα κυβέρνηση και προσωπικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος.

«Πώς είναι δυνατόν ο μέχρι πρότινος σύμβουλος της εταιρίας Lamda, ο οποίος μετείχε και σε συσκέψεις ως εκπρόσωπος της εταιρίας, τώρα να εποπτεύει την υλοποίηση του έργου από τη θέση του υφυπουργού; Η διαπλοκή σε όλο της το μεγαλείο!» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται:

«Επιβεβαιώνονται με αυτόν τον τρόπο οι παρασκηνιακές συνεννοήσεις της Lamda Development με τη ΝΔ και οι εσκεμμένες καθυστερήσεις από την πλευρά της εταιρίας για το έργο του Ελληνικού, με στόχο την τροποποίηση της σύμβασης σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού Δημοσίου. Επιβεβαιώνεται, όμως, και η πρόθεση του κ. Μητσοτάκη να λειτουργήσει ως εκπρόσωπος συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων και όχι ως εκπρόσωπος των συμφερόντων του ελληνικού λαού».

Αυτά κατήγγειλε ο Σύριζα και έχει δίκιο, δεν βρήκαμε όμως, σε αυτή την ανακοίνωση, ψεγάδι μεταμέλειας ή αυτογνωσίας, για τα όσα μέχρι σήμερα έπραξε ο ίδιος και ήταν, αν μη τι άλλο, χειρότερα από κοινωνικής απόψεως και  τα οποία όχι απλά στιγμάτισαν την τοπική μας κοινωνία, αλλά έθεσαν θέμα ύπαρξης ολόκληρης κοινωνικής και παραγωγικής ομάδας, όπως είναι αυτή των ψαράδων της Λιμνοθάλασσας.

Ίσως ποτέ να μην μάθανε στα κεντρικά του Σύριζα ότι το παρακράτος που είχε δημιουργήσει η τριανταφύλλου, ο κουρουμπλής και ο καραπάνος, είχαν μετατρέψει ως παραμάγαζο τον Σύριζα και την Λιμνοθάλασσα ως αντικείμενο και περιοχή ξεπλύματος μαύρου χρήματος, από τον κουμπάρο της τριανταφύλλου και πρώην επόπτη αλιείας, με θύματα πρώτα απ' όλα τους ψαράδες και τους συνεταιρισμούς, με φυσική συνέπεια, το μαρασμό της τοπικής οικονομίας.

Τεράστια είναι και η ευθύνη των τοπικών παραγόντων του Σύριζα, οι οποίοι προτίμησαν να σιωπήσουν μπροστά στο έγκλημα που ήταν σε εξέλιξη, μιας και ο πρώην επόπτης αλιείας, διέθετε ισχυρούς φιλικούς αλλά και οικογενειακούς δεσμούς με αρκετούς από την τοπική οργάνωση.

Οι κύριοι αυτοί προτίμησαν να προωθήσουν τα ιδιωτικά συμφέροντα του πρώην επόπτη και όχι να προστατεύσουν το μεροκάματο του συμπολίτη τους,  του ανθρώπου της διπλανής πόρτας, διότι όπως λέγανε "έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στα σχέδια του πρώην επόπτη".

Έλα μου όμως που τα πάντα ρει και τίποτα δεν μένει στάσιμο, αλλά ούτε και κρυφό!

Η εισαγγελία έχει ήδη απαγγείλει κατηγορίες,  στον πρώην επόπτη αλιείας για κακουργηματικές πράξεις που αφορούν τη θητεία του στο δημόσιο, παρότι ο προηγούμενος εισαγγελέας, για άγνωστους λόγους σε 'μας, είχε τοποθετήσει το φάκελλο στο αρχείο.

Οι  δε, τριανταφύλλου-κουρουμπλής και καραπάνος, είναι πλέον παρελθόν από τη δημόσια ζωή του τόπου, με τον τελευταίο να ξορκίζει το ενδεχόμενο μετακόμισή του στη ψειρού.

Το ζητούμενο βέβαια είναι, ποια θα είναι η διάδοχη κατάσταση.

Θα εκμεταλλευτεί η νέα κυβέρνηση τους νόμους που προώθησε η τριανταφύλλου με το πρώην επόπτη αλιείας, ώστε να ιδιωτικοποιήσει τη Λιμνοθάλασσα και να τοποθετήσει τα λεγόμενα, δικά της άτομα πάνω στα ιβάρια, με συνεταιρισμούς μαϊμού, όπως αυτούς του Σύριζα, ή θα καινοτομήσει, αναπτύσσοντας και εκσυνχρονίζοντας , το απαρχαιωμένο μοντέλο εκμετάλλευσης και οικονομικής λειτουργίας των συνεταιρισμών και των ελευθέρων αλιέων, απορρίπτοντας το μοντέλο της οικογενειοκρατίας και του κομματάρχη καραβοκύρη, που επέβαλε το παρακράτος ως παραμάγαζο του Σύριζα  ;;;

Οψόμεθα




Η ΓΕΚΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: