Τρίτη 9 Απριλίου 2024

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου τη Παρασκευή , παρότι είχε αποφασιστεί για Τετάρτη ... Γιατί άραγε ;;;



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αποφάσισαν σε κοινή σύσκεψη οι αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων του ιερού Ραδιομεγάρου, ώστε να διατρανωθεί το κοινό αίσθημα αγανάκτησης και αντίδρασης, μπροστά στην νέα υποβάθμιση που θα δεχθεί η πρωτεύουσα του νομού (ο οποίος νομός, έχει καταργηθεί με το σχέδιο Καλλικράτης).

Η κινητοποίηση αυτή αποφασίστηκε μεταξύ των αρχηγών, την Κυριακή 7/04, σε σύσκεψη κεκλεισμένων των θυρών (εμμμ!!! λογικό, μιας και απ' όξω λυσσομάναγαν οι οχτροί της ιεράς πόλης)  για την Τετάρτη 10/04 του σωτηρίου έτους 2024, παρότι το θέμα θα μπορούσε να συζητηθεί και να παρθεί απόφαση, το Σάββατο 6/04 στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που έλαβε χώρα στο ιερό Ραδιομέγαρο.

Αυτό θα διευκόλυνε την όποια διαδικασία, θα έβαζε στη πρώτη γραμμή τους εκπροσώπους που ψηφίσαμε και επιτέλους θα άρχιζε να λειτουργεί και η Δημοκρατία στο άντρο της ΦασιστοΖιζής.  

Έλα όμως που τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε... το δημοτικό συμβούλιο συνεδρίασε, δεν έλαβε γνώση για καμιά συγκεκριμένη κινητοποίηση και ο Μπέης-Διαμαντόπουλος κάλεσε εσπευσμένα τους καπεταναίους στο δοβλέτι του, για να τους ανακοινώσει ότι αποφάσισε γενικό γιουρούσι τη Τετάρτη.

...

Τα ευτράπελα συνεχίστηκαν από τον Μπέη-Διαμαντόπουλο, ο οποίος δείχνει να έχει χάσει τη μπάλα σε όλα τα γήπεδα, πλην αυτό της βιντεοκάμερας για βιντεάκια στο ΦέιςΜπουκ, που θυμίζουν διαφήμιση εποχών Πριζουνίκ Μαρινόπουλος ... Αν αγαπάτε τη δραχμή σας ή το γλάρο της ΕΡΤ που μας καλούσε να μην πετάμε σκουπίδια και πλαστικά  στις ακτές.

Η ομόφωνη απόφαση του μυστικού συμβουλίου των καπεταναίων  για κινητοποίηση , άλλαξε μετά την μονομερή απόφαση του Μπέη-Διαμαντόπουλου, για την Παρασκευή 12/04 και όχι τη Τετάρτη, όπως συμφωνήθηκε με τους υπόλοιπους.

Εδώ μιλάμε για πλέρια Δημοκρατία και τήρηση όλων των κανόνων που επιβάλει ο θεσμός (Πρωτοδικείο) που πάμε να υπερασπίσουμε την συνέχιση της λειτουργίας του, στο αλωνάκι του Μεσολογγίου. Θυμίζει λίγο το δημοψήφισμα του ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. 

Θέτουμε όμως το ερώτημα... είναι η αμάθεια, η ασχετοσύνη του Διαμαντόπουλου, η απέχθειά του στους δημοκρατικούς κανόνες ή κάτι άλλο τον ανάγκασε να αλλάξει ημερομηνίες και συμπεριφορά ; 

Υπενθυμίζουμε ότι Διαμαντόπουλος και αντιδήμαρχοι έπρεπε να παρουσιαστούν ενώπιων του εισαγγελέα τη Δευτέρα για να οδηγηθούν στον Κορυδαλλό.

Απ' ότι μαθαίνουμε, οι ίδιοι δεν παρουσιάστηκαν, αλλά δήλωσαν παρών δια των δικηγόρων τους, οι οποίοι κατέθεσαν καινούργιο αίτημα για μείωση της προφυλάκισης τους.

Αυτό τους έδωσε παράταση δυο ημερών, δηλαδή μέχρι τη Τετάρτη 10/04.

Για τους βιαστικούς που αυτή τη στιγμή στραβώνουν, τους λέμε ότι ακόμη και τη Τετάρτη μπορεί οι δικηγόροι τους να κερδίσουν ακόμη λίγο χρόνο, όμως χωρίς αυτό να επηρεάσει τη τελική απόφαση για άμεση προφυλάκισή τους. 

Και ρωτάμε... μήπως κύριε μπέη μας Διαμαντόπουλε, αυτός ήταν ο πραγματικός λόγος της αψυχολόγητης και εξωθεσμικής σας συμπεριφοράς ;  Ο Φόβος για το το τί μπορεί να είχε προκύψει ή τι θα προκύψει ; 

Μπορεί να πέφτουμε έξω, δεν διεκδικούμε το αλάθητο, μπορεί απλά να ξύπνησε το θεριό μέσα σου και κατασπάραξες τις όποιες δημοκρατικές διαδικασίες με το έτσι θέλω. Μπορεί να συνειδητοποίησες ότι μέχρι τώρα δεν έχεις κάνει τίποτα για την υπόθεση Πρωτοδικείο μιας και ο χρόνος, αρχίζει να τρώει τα παιδιά του. Μπορεί να θέλεις να φτιάξεις εικόνα για το επόμενο βιντεάκι... δεν ξέρουμε, εμείς απλά ρωτάμε. 

Καλά είναι τα σκετσάκια του μαθητευόμενου δημάρχου Μεσολογγίου, αλλά αυτό φέρνει την απαξίωση και την καταστροφή ενός ολόκληρου δήμου.

Εξάλλου σήμερα μάθαμε ότι η γνωστή δικαστικός του Μεσολογγίου, που σας παρείχε προστασία, μετά και την παρέμβαση των εσωτερικών υποθέσεων, μάζευε τα πράγματά της με ένα καροτσάκι, σαν αυτά που σέρνουν οι νοικοκυρές στη λαϊκή αγορά.

 Οπότε μάλλον κάπου εδώ τελειώσατε όλοι σας 

Καιρός να αποχωρίσετε κύριε Διαμαντόπουλε, όσο ακόμη έχετε περιθώριο αξιοπρεπούς παραίτησης 


Παρακάτω είναι το κείμενο για τη κινητοποίηση της Παρασκευής, όπως δόθηκε στη δημοσιότητα από το επιτελείο του δημάρχου του ιερού Ραδιομεγάρου. 

Ενώνουμε τις φωνές μας και τις δυνάμεις μας για να διατηρηθεί το Κεντρικό Πρωτοδικείο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και να μην αποτελέσει η πόλη μας τη μοναδική εξαίρεση στην Ελλάδα!

Την Παρασκευή, 12 Απριλίου στις 12:00, συμμετέχουμε όλοι στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Πρωτοδικείο.

Θα ακολουθήσει συμβολική πορεία προς την Πύλη.


Ο ΚΟΥΜΠΑΝΟΣ 


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παρατασεις στην προφυλακιση δεν δινονται.. Οποτε φαινεται μια ακομη φορα ποιος ειναι ο αμαθης και ασχετος

''Μη ενεργοί Πολίτες'' είπε...

Μιας και αποδέχεσαι ότι μάζεψες τα προσωπικά σου αντικείμενα με καροτσάκι της λαϊκής, από δω και πέρα θα έχεις το χρόνο να κάθεσαι στο ακροατήριο για να μάθεις και νομικά, και όχι μόνο να διαβάζεις τις εντολές που σου έδιναν οι χρηματοδότες σου, για να επιβάλεις τις επιλογές τους. Λούφαξε τώρα στην τρύπα που άνοιξες μόνη σου

Ανώνυμος είπε...

Η φαντασιοπληξια σου εχει χτυπησει ταβανι

Ανώνυμος είπε...

Αυτος που πρεπει να "λουφαξει", για να μαθει νομικα, γραμματικη και πανω απο ολα ΗΘΙΚΗ, εισαι εσυ

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινα αναρωτιεμαι πως και δεν ντρεπεσαι με αυτο που κανεις. Τοση τοξικοτητα, τοση κακια, τοσα ψεματα.. Γιατι, παραδεξου το επιτελους, ειναι ψεματα οσα λες τοσα χρονια. Αν δεν ηταν εσυ, ο αυτοαποκαλουμενος " μαχητης για την αληθεια και το δικαιο", θα ειχες βγαλει ολα τα αποδεικτικα σου στοιχεια στη φορα. Αντ' αυτου αναλωνεσαι σε, ευφανταστες ομολογουμενως, ιστοριες που δεν συνεβησαν ποτε παρα μονο στο μυαλο σου. Τι κερδιζεις με ολο αυτο?

''Μη ενεργοί Πολίτες'' είπε...

Καταλαβαίνουμε ότι τώρα πια έχεις πολύ χρόνο για να ασχοληθείς με τα blogs ή με το Φέιςμπουκ ή με άλλα κοινωνικά μέσα, μη τον σπαταλάς μπαίνοντας στα σχόλια 3 φορές, κάντο μια και καλή και ας είναι μεγάλο το κείμενο. Έχουμε την IP σου. Θα τολμούσα να απαντήσω τι κερδίζει ο καθένας μας, αλλά θα 'πρεπε απέναντι να είχαμε κάποιον συνομιλητή που ξέρει από αξίες, ηθικές, κοινωνικές, ατομικές. Εσύ το μόνο που έκανες στη βραχύβια σταδιοδρομία σου στο δικαστικό σώμα, ήταν να απαξιώσεις κοινωνικούς αγώνες, προσωπικότητες και να αναγάγεις το χρήμα σε θεότητα. Είναι πολλά τα εγκλήματά σου και επιτέλους ήρθε η ώρα η ίδια η κοινωνία να στα τρίψει στη μούρη. Ξέρεις πόσα δράματα ή πόσα θύματα δημιούργησες και μόνο από τη συμπριά σου με τον φυλακισμένο τραπεζίτη, όταν έβγαζες παράνομες εντολές πληρωμής όχι ενός και δυο, αλλά εκατοντάδων ανθρώπων που ζητούσαν μια βοήθεια στη σημερινή κρίση; Όχι βέβαια. Οπότε μη το συζητάς άλλο, ζήτα συγνώμη από όλους αυτούς και να δεις πως όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο