Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Ο ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗΣ ΜΑΣ

Δράττομαι της ευκαιρίας, που λένε και οι σοφοί, από το άρθρο του φίλου μου Τειρεσία Ο G, και παίρνω λαβή από το αρχικό του σχόλιο.

"G: Η Δημοκρατια λειτουργει με κανονες. Υπαρχουν θεσμικα οργανα για να ελεγξουν την καθε αρχη. Οι πολιτες εχουν δικαιωμα κριτικης αλλα με αποδειξεις."

Μένω στην πρόταση που είναι με έντονα γράμματα και σας ενημερώνω για τα παρακάτω.
Εδώ, όπως όλοι γνωρίζουμε είναι Ελλάδα και ακόμα χειρότερα όπως λέει και ο Νιόνιος (ο Σαββόπουλος όχι ο Μπρούνος) εδώ είναι Βαλκάνια. Μας επισημαίνει λοιπόν ο φίλος G ότι υπάρχουν θεσμικά όργανα που κάνουν ελέγχους.
Ακούστε λοιπόν.
Λίγες ημέρες πριν κατέφθασε ο λογαριασμός νερού, φαντάζομαι σε όλους μας. Περιείχε ο φάκελος εκτός του λογαριασμού και ένα έντυπο της αστείας υπηρεσίας που εδρεύει στην άκρη της πόλης μας με το βαρύ όνομα ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΛΙΜΝΟΘΑΛΛΑΣΣΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ.
Σε αυτό το έντυπο, όσοι κάνατε το κόπο και το διαβάσατε, μας μιλούσαν για.... τα καλά της ανακύκλωσης και τι προσφέρει στο περιβάλλον και πόσο πρέπει να προσέχουμε και άλλα τέτοια ωραία που γράφουν αυτού του είδους τα έντυπα. Εκνευρισμένος συνδημότης μας, το όνομα του είναι στη διάθεσή μας, με το που διαβάζει το έντυπο παίρνει αμέσως τηλέφωνο εκεί (στο φορέα) και ρωτά εάν αυτά που λένε για την ανακύκλωση τα εφαρμόζει ο Δήμος Αιτωλικού.
Δεν ξέρω απαντά η κοπέλα που είχε απαντήσει, να σας δώσω έναν πιο αρμόδιο.
Τον συνδέει με Κάιρο (συγγνώμη με έναν άλλο υπάλληλο, και αυτού έχουμε το όνομά του) ο οποίος δηλώνει περιβαλλοντολόγος, κάτοικος Αγρινίου υπάλληλος του φορέα.
Του απευθύνει ο συνδημότης μας την ίδια ερώτηση, και τι δηλώνει λέτε ο υπάλληλος;
Εγώ δεν το ξέρω αυτό, εμείς ρωτήσαμε το Δήμο εάν εφαρμόζει την ανακύκλωση και μας είπαν ότι την εφαρμόζουν.
Απαντά ο καλών ότι αυτό είναι ψέμα και δεν συμβαίνει και φυσικά είναι πολύ εύκολο να αποδειχτεί.
Ο υπάλληλος δήθεν ταράζεται και απαντά ότι θα ενημερώσει το κ. Πρόεδρο του Φορέα.
Σε μια εβδομάδα ο επίμονος συνδημότης μας παίρνει πάλι τηλέφωνο για να μάθει τι έγινε.
Έλειπε ο υπάλληλος και κάνει συζήτηση με μια κυρία, στην οποία λέει τα ίδια
η κυρία απαντά ότι ο Δήμος τους είχε πει ότι έχει αγοράσει διαλογέα για τα προς ανακύκλωση σκουπίδια, αλλά δεν ήξερε (η υπάλληλος) ούτε που βρίσκεται αυτό το μηχάνημα, ούτε αν το χρησιμοποιούνε, ούτε αν γίνεται τελικά η ανακύκλωση.
Ο επίμονος αρχίζει να εκνευρίζεται και της υπενθυμίζει ότι
το έντυπο αυτό του Φορέα, που μιλούσε για την ανακύκλωση και κατέληξε στα σκουπίδια επιβαρύνοντας το περιβάλλον, τυπώθηκε με τα δικά μας λεφτά, των φορολογούμενων και να μη τι άλλο θα έπρεπε να έχουν κάνει ένα στοιχειώδη έλεγχο, πριν αποφασίσουν να ξοδέψουν αυτά τα χρήματα.
Απαντά η κοπέλα
ο Φορέας δεν είναι ελεγκτική υπηρεσία και ότι αφού από το δήμο τους είπαν έτσι, αυτοί δεν είχαν λόγο να μην τους πιστέψουν.
Επανέρχεται ο επίμονος ρωτώντας
εάν μετά τη πρώτη καταγγελία ειδοποίησαν κάποια υπηρεσία να ελέγξει το θέμα,
απαντά
δεν γνωρίζει να έχει γίνει κάτι τέτοιο,
ρωτάει ο επίμονος
γιατί,
απαντά
δεν ξέρω,
ζητάει να μιλήσει με τον Πρόεδρο Καλαβρουζιώτη
του απαντά ότι
λείπει και αυτός
και η κατάσταση από εδώ και πέρα εκτροχιάστηκε και οι λέξεις που ακούστηκαν δεν μπορούν να γραφτούν γιατί θα μας πιάσει ο νόμος περί ασέμνων.
Λοιπόν φίλοι μου καταλάβατε.
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΗ ΚΑΘΕ ΑΡΧΗ στην Ελλάδα του 2009.
Αυτές είναι οι υπηρεσίες που κάνουν ελέγχους.






Ο Δάχτυλος (Πρώην Μέσος Μαύρος Δάχτυλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια: