Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΤΡΑ: Γιούχα και ξύλο στον Κατσιφάρα


Σήμερα Δευτέρα 19/12, 12 το μεσημέρι, στην Πάτρα, σε γνωστή καφετέρια της Αγίου Νικολάου εντοπίσαμε τον Απόστολο Κατσιφάρα (για όσους δεν γνωρίζουν Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, πρώην Υφυπουργός Δικαιοσύνης και υπεύθυνος σωφρονιστικών ιδρυμάτων με το Πασοκ και από τα πιο γνωστά πασοκόσκυλα της Πάτρας.) Ετερόκλητο πλήθος συγκεντρώθηκε στην καφετέρια και του ζητούσε να αποχωρήσει αλλά αυτός μας αγνόησε επιδεικτικά. Ακολούθησαν γιουχαρίσματα και μπινελίκια κυρίως από ηλικιωμένους ενώ μια μεσηλίκη του φώναξε «Κατσιφάρα λαμόγιο θα μπεις και συ μέσα».

Αυτός συνεχίζοντας την προκλητικά απαξιωτική στάση του όχι μόνο αδιαφόρησε για το σχόλιο αλλάχαμογέλασε ειρωνικά και είπε κάτι με νόημα στο κομματόσκυλο που καθόταν δίπλα. Τότε η οργή του κόσμου...
ξεχείλισε και ένας από εμάς εκσφενδόνισε προς το μέρος του ένα γιαούρτι «ΠΡΩΤΟ» (ευχόμαστε να ακολουθήσουν κι άλλα) λερώνοντας τον στο πρόσωπο. Ο κύριος Κατσιφάρας όμως ακόμα και τότε διατήρησε την «αξιοπρέπεια» του και ταυτόχρονα τέσσερις φουσκωτοί ντυμένοι με κυριλέ κοστούμια (γνωστοί μπράβοι του υπόκοσμου της Πάτρας) και hands free μπήκαν στην καφετέρια από πλαινή είσοδο προκειμένου να φυγαδεύσουν το αφεντικό τους. Μάλλον για αυτό το Πασοκόσκυλο μας προκαλούσε τόσο αφού είχε καβάτζα τα σκυλιά του και δεν ανησυχούσε.

Ωστόσο η αντίδραση μας και τότε ήταν άμεση και συντονισμένη. Οι νεώτεροι από εμάς αναλάβαμε τους μπράβους οι οποίοι κρατούσαν τυπική στάση λέγοντας «εμείς την δουλειά μας θέλουμε να κάνουμε» και άλλα τέτοια και τους περιορίσαμε στην είσοδο της καφετέριας. Οι υπόλοιποι όρμησαν στον Κατσιφάρα και τα κομματόσκυλα της παρέας του πετώντας καρέκλες και τασάκια. Το αποκορύφωμα όταν κάποιοι ήρθαμε σώμα με σώμα μαζί τους και το Μπατσοκόσκυλο έφαγε μια καλή στο πρόσωπο και άρχισε να ματώνει. Τότε πανικόβλητος οπισθοχώρησε αναζητώντας καταφύγιο στα σκυλιά του όπου και αποχώρησαν τρέχοντας για να γλυτώσουν τα χειρότερα. Ο κόσμος συνέχισε να φωνάζει συνθήματα ενώ κι άλλοι περαστικοί τον έβριζαν.

Να μην τους αφήσουμε ούτε λεπτό ήσυχους.

Γιούχα και ξύλο όπου και όποτε τους βρίσκουμε.

Από athens.indymedia.org μέσω farmakoglwssa-kirkι
http://greki-gr.blogspot.com/2011/12/blog-post_5529.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: