Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Η "αιχμαλωσία" του UAV "παγώνει" το χτύπημα στο Ιράν και τις αμερικανο-ισραηλινές σχέσεις!


Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια μετά από την “αρπαγή” του αμερικανικού uav RQ-170 από τους Ιρανούς.Γιατί πλέον οι πάντες έχουν πειστεί ότι δεν επρόκειτο για κατάρριψη,αλλά για κανονική προσγείωση στην οποία όμως υποχρέωσαν το uav οι Ιρανοί και όχι οι Αμερικανοί που έλεγχαν τη πτήση του!

Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια μετά από την “αρπαγή” του αμερικανικού uav RQ-170 από τους Ιρανούς.Γιατί πλέον οι πάντες έχουν πειστεί ότι δεν επρόκειτο για κατάρριψη,αλλά για...κανονική προσγείωση στην οποία όμως υποχρέωσαν το uav οι Ιρανοί και όχι οι Αμερικανοί που έλεγχαν τη πτήση του!

Πως μπόρεσαν οι Ιρανοί να εντοπίσουν το stealth uav και στη συνέχεια να παραβιάσουν τα πολλά συστήματα ασφαλείας του τα οποία το οδηγούν στην αυτοκαταστροφή,αν δεχθεί οποιαδήποτε ηλεκτρονική παρεμβολή και παρέμβαση;

Οι υποψίες πέφτουν στη Μόσχα και αμερικανικές πηγές υποστηρίζουν ότι όποια τεχνολογία κι αν έχουν οι Ιρανοί στα χέρια τους η οποία τους επέτρεψε να φθάσουν στο σημείο “αρπαγής” του RQ-170,δεν μπορεί παρά να προέρχεται από τη Ρωσία.

Όπως και να ΄χει η “αιχμαλωσία” του αμερικανικού uav,φαίνεται ότι θα παίξει τεράστιο ρόλο στην ενδεχόμενη απόφαση για χτύπημα στο Ιράν.Και ακόμη κι αν αυτή η απόφαση είχε ληφθεί προβλέποντας σύντομα επίθεση,είναι βέβαιο ότι αυτά τα σχέδια τώρα αναθεωρούνται.
Γιατί όπως αναφέρει η ισραηλινή ιστοσελίδα Debkafile δεν είναι μόνο τεχνολογία του uav η οποία διέρρευσε. Διέρρευσαν και όλα όσα είχε φωτογραφήσει το uav στο ιρανικό έδαφος και δεν ήταν τίποτα άλλο από στόχους οι οποίοι “ενδιέφεραν” το Ισραήλ.

Η υπόθεση του uav φαίνεται ότι προκαλεί ένταση στις αμερικανοισραηλινές σχέσεις. Οι “σκληροί” του Ισραήλ,κατηγορούν την Ουάσινγκτον για την απροθυμία που δείχνει να προχωρήσει σ΄ ένα γρήγορο και αποφασιστικό χτύπημα κατά του Ιράν και λένε ότι σ΄αυτό το θέμα ΗΠΑ και Ισραήλ έχουν διαφορετικούς στόχους και άρα πέπει να ακολουθήσουν και διαφορετικούς δρόμους.

Οι Αμερικανοί σύμφωνα με δημοσιεύματα,σκέφτηκαν προς στιγμή να στείλουν ομάδα Ειδικών Δυνάμεων ώστε να ανακτήσουν το uav. Τελικά αποφασίστηκε η αποστολή να μην γίνει.Κι αυτό για να μην κλιμακωθεί σε περίπτωση αποτυχίας της ,κι άλλο το κλίμα με το Ιράν.


http://www.onalert.gr/
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/12/uav.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: