Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Στο Αιτωλικό δεν το βάζουν κάτω…



Πρέπει να διορθώσουμε το άρθρο της τοπικής εφημερίδας Αιχμή, ως προς την ημερομηνία και την φωτογραφία που ανάρτησε.
Η ημερομηνία εκδίκασης της προσφυγής για την αυτονομία του Αιτωλικού, όπως προβλέπεται και από το νόμο (σχέδιο Καλλικράτης), δεν είναι το Σεπτέμβριο.
Η φωτογραφία που έχει αναρτήσει η εφημερίδα Αιχμή (στην ηλεκτρονική της μορφή), δείχνει την ταμπέλα που κρέμασαν οι γενίτσαροι του Μεσολογγίου στο μπαλκόνι του Δημαρχείου Αιτωλικού, προφανώς ως επικυρίαρχοι στην καμένη και λεηλατημένη γη που άφησαν οι δοσίλογοι της τότε δημοτικής αρχής Αιτωλικού.
Αν η τοπική εφημερίδα ήθελε να πράξει το σωστό, έπρεπε  τουλάχιστον να μην προσβάλλει τους κατοίκους του Αιτωλικού. Καλό θα ήταν να δημοσίευε την φωτογραφία με την τελική μορφή αυτής της ταμπέλας.
Μπορεί η πρόκληση να ανεβάσει έστω και ελάχιστα την κυκλοφορία της, αλλά θα λέγαμε, ότι είναι κακός σύμβουλος η αναμόχλευση και η εκμετάλλευση παθών.
Καλούμε τους παράγοντες της εφημερίδας να ανασκευάσουν το συντομότερο δυνατό και να ζητήσουν ταπεινά συγνώμη για αυτή τη προσβολή.



                                                                               Μ.Ε.Π 

======================================================================================================

Τον Σεπτέμβριο θα εξεταστεί η προσφυγή, για διατήρηση αυτόνομου δήμου που κατατέθηκε στο ΣτΕ



Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα εξεταστεί από το ΣτΕ η διατήρηση του νησιού του Αιτωλικού ως αυτόνομου δήμου, μετά από προσφυγή κατοίκων από το 2010.

Πολλοί κάτοικοι τότε είχαν ζητήσει να παραμείνει το Αιτωλικό ως αυτόνομος δήμος βασιζόμενοι σε συγκεκριμένη διάταξη του Καλλικράτη που προέβλεπε ότι κάθε νησί του Ιονίου και του Αιγαίου Πελάγους θα παραμείνει αυτόνομος δήμος. Ανάλογη ήταν και η...θέση της τότε δημοτικής αρχής, που μετά από σχετικό αίτημα των κατοίκων είχε λάβει ομόφωνη απόφαση δημοτικού συμβουλίου. Οι συγκεκριμένοι κάτοικοι απευθύνθηκαν σε νομικούς, προκειμένου να στηρίξουν το αίτημά τους, φθάνοντας τελικά στην κατάθεση προσφυγής στο ΣτΕ...


http://www.aixmi-news.gr/index.php/slideshow/15731-sto-aitoliko-den-to-vazoun-kato

Δεν υπάρχουν σχόλια: