Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Λευκάδα: Σε εξέλιξη η δίκη για τα επεισόδια στο Αιτωλικό

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης ξεκίνησε το πρωί στα δικαστήρια της Λευκάδας η δίκη των επτά Ρομά που κατηγορούνται ότι στις 3 Αυγούστου του 2012 έβαλαν κατά κατοίκων του Αιτωλικού που είχαν πάει στην τοποθεσία «Δυτικά Γεφύρια» όπου βρίσκεται και ο καταυλισμός προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την έντονη εγκληματικότητα στην περιοχή από τους Ρομά.

Το κατηγορητήριο το οποίο ανάγνωσε ο εισαγγελέας Λευκάδας για τους επτά αφορά μεταξύ άλλων απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, παράνομη οπλοχρησία, παράνομη κατοχή...πυρομαχικών.

Αυτή την ώρα εξετάζονται οι πρώτοι μάρτυρες κατηγορίας οι οποίοι ισχυρίζονται ότι επρόκειτο για μια διαμαρτυρία των κατοίκων της περιοχής ενάντια στην εγκληματικότητα η οποία μετατράπηκε στη συνέχεια σε οδομαχία όταν οι Ρομά ξεκίνησαν τους πυροβολισμούς εναντίον τους. Υπήρξαν τραυματίες και μάλιστα ένας εξ αυτών νοσηλεύτηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Να σημειωθεί ότι κατά την εξέταση των πρώτων μαρτύρων ένας εκ των δικηγόρων υπεράσπισης των ρομά άφησε αιχμές για την απουσία των τριών βασικών μαρτύρων αστυνομικών ενώ για τους αγανακτισμένους πολίτες αναφέρθηκε στην παρουσία της Χρυσής Αυγής.

http://www.axortagos.gr/lefkada-se-ekseliksi-i-diki-gia-ta-epeisodia-sto-aitoliko.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: