Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Η δημοτική αρχή της ιεράς πόλης, απαξιώνει λοιδορεί και απορρίπτει τον αγράμματο κ. Χονδρό της ΔΕΥΑΜ.

Μαθαίνουμε ότι η ίδια η δημοτική αρχή της ιεράς πόλης, αφού πρώτα τήρησε την ιεραρχία του προβλήματος (επέτρεψε την συνεδρίαση του τοπικού λεγόμενου συμβουλίου στο Αιτωλικό), για το μολυσμένο και ακατάλληλο νερό της ύδρευσης του Αιτωλικού, αποφάσισε την σύσταση επιτροπής για να βγει ζητιανιά, μπας και μπορέσει να μαζέψει χρήματα για να κάνει τα έργα που ο κ. Χονδρός της ΔΕΥΑΜ μας λέει ότι έχει κάνει.

Αυτή η κίνηση καταρχάς απαξιώνει τις βλακώδεις δηλώσεις του κ. Χονδρού, παραμερίζει τον ίδιο και καταγγέλλει την απάθεια που έδειξε η ΔΕΥΑΜ όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Επιτέλους αναγνωρίζει το πρόβλημα και είναι η πρώτη στιγμή μετά από τόσα χρόνια που προσπαθεί να δώσει λύση.

Ο κ. Χονδρός άξιος συνεχιστής του θεόρατου έργου, του αξιοθρήνητου κ. Τσουνάκα, προσπάθησε μέσα από ειρωνικά σχόλια, από δαιδαλώδη έγγραφα και με μετατόπιση του προβλήματος στην μη κατανόηση από τους...δημότες του Αιτωλικού, να πείσει ότι, πρόβλημα δεν υπάρχει, ότι το νερό της ύδρευσης είναι γάργαρο και ότι, αν υπήρξε κάπου και κάποτε πρόβλημα στην ποιότητά του, αυτό είναι παρελθόν. 

Στρουθοκαμηλισμός ή δόλος; Ή μήπως απλή ηλιθιότητα; Επιτρέψτε μας τώρα να κρίνουμε από μόνοι μας. 


Εμείς προτείνουμε και προτρέπουμε τους δημότες του Αιτωλικού να καταθέσουν από αύριο κιόλας αγωγές κατά παντός υπευθύνου. Δεν μπορεί να παίζει με την υγεία μας κάθε μαθητευόμενος γκεμπελίσκος, επειδή η πράσινη λαίλαπα του επέτρεψε να φαντασιώνεται. Δεν μπορεί αυτός ο κύριος και κάθε κύριος από την ιερά πόλη να βγαίνει με αυτοκίνητο της ΔΕΥΑΜ στους δρόμους του Αιτωλικού και να απειλεί τους κατοίκους με κατασχέσεις και δικαστήρια, επειδή δεν είχαν να πληρώσουν ή αρνούνται να πληρώσουν το μολυσμένο νερό της ΔΕΥΑΜ. 


Τα θύματα που δημιουργήσατε όλο αυτό το διάστημα, ποιος θα τα πληρώσει κ. Χονδρέ; 


Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για τα μικρά παιδιά που λούζονται στη σαπίλα που του δίνεται; 


Ποιος θα απαντήσει στους νέους που αρχίζουν να εκδηλώνουν παθήσεις, χωρίς αφορμή και αιτία; 


Στους γερόντους που ενδεχομένως να έφυγαν από κοντά μας νωρίτερα από ότι έπρεπε, τι θα απολογηθείτε στα παιδιά τους; Μήπως ότι θέλησαν να ποτίσουν το Αιτωλικό με το λάστιχο; 


Όλα αυτά βέβαια πηγάζουν από την κομματική σας υποχρέωση να προστατεύσετε τον δοσίλογο του Αιτωλικού πρώην δήμαρχο γαλάνη και αυτό το κάνετε όχι γιατί τον αγαπάτε, αλλά γιατί η εκδούλευση που σας πούλησε είχε αντίτιμο το ίδιο το Αιτωλικό, το οποίο προσαρτήσατε σε ένα δήμο που τον ονομάσατε δήμο της ιεράς πόλης. Καταφανέστατο το κόμπλεξ της εξουσίας από το οποίο διακατέχεστε, όλοι εσείς που στελεχώνεται τον θεσμό του Καλλικράτη. 



Είδατε τους εαυτούς σας ως κατακτητές και τώρα ήρθε η ώρα της πληρωμής.


 Απολαύστε το.




Η είδηση που αλιεύσαμε για τις εξελίξεις μπορείτε να την διαβάσετε παρακάτω 

 
Σοβαρές αποφάσεις πήρε το Τοπικό Συμβούλιο Αιτωλικού, το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως προκειμένου να συζητήσει για το θέμα της ακαταλληλότητας του νερού.

Με αφορμή το νέο έγγραφο της Διεύθυνσης Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, το οποίο λέει ότι το νερό, τόσο των πηγών του Κεφαλοβρύσου όσο και των γεωτρήσεων του Αιτωλικού, είναι ακατάλληλο προς πόση, ο πρόεδρος Δ. Φούντας συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση, όπου αποφασίστηκε να κατατεθεί αίτημα για άμεση σύγκλιση δημοτικού συμβουλίου, να γίνει άμεση διανομή νερού κατ’ οίκον έως ότου εξευρεθεί λύση και αν αυτό δεν είναι εφικτό να γίνει μείωση του τιμολογίου κατά το ήμισυ και να εξευρεθούν άμεσα πόροι για υδροδότηση του Αιτωλικού από τον Εύηνο.

Ταυτόχρονα συστάθηκε μια πενταμελής επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από, τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Δ. Φούντα, τον αντιδήμαρχο καθημερινότητας Δ. Καραδήμα, τους δημοτικούς συμβούλους Σ. Βασιλείου και Ν. Σαμαντά και τον εκπρόσωπο των πολιτών Γιώργο Γιένδουλα. Η επιτροπή αυτή μαζί με το δήμαρχο Π. Κατσούλη, θα επισκεφθεί τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αντωνόπουλο, προκειμένου να του γνωστοποιήσει την σπουδαιότητα του θέματος και να ζητήσει την συμμετοχή του στην επίσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στη συνέχεια στον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα και ακολούθως στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Μ. Αγγελάκα, για να βρεθεί μόνιμη λύση, αφού οι κάτοικοι του Αιτωλικού έχουν αγανακτήσει με την κατάσταση, η οποία διατηρείται για πολλά χρόνια σε μια πόλη των 6.500 κατοίκων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: