Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Όποιος ψάχνει νέα Μανωλάδα, ας μάθει πρώτα γεωγραφία.

Τις τελευταίες μέρες το διαδίκτυο είναι πλημμυρισμένο με την ανακάλυψη του αιώνα που λέγετε Νέα Μανωλάδα και ακούει στο όνομα Αιτωλικό.

  Πρόκειται για υπόθεση εκμετάλλευσης λαθρομεταναστών οι οποίοι ζούσαν σε άθλιες συνθήκες, υποσιτιζόμενοι και με μικρά μεροκάματα. 

Μέχρι εδώ καλώς και μπράβο στην πολιτεία για την τεράστια ανακάλυψη, μόνο που το Αιτωλικό σαν γεωγραφική θέση ουδεμία σχέση έχει με όλη αυτή την υπόθεση. 

Οι εμπλεκόμενοι κατάγονται από το Λεσίνι του πρώην Δήμου Οινιαδών και η αποθήκη της ανακάλυψης βρίσκεται κάπου στα περίχωρα της Κατοχής, η οποία επίσης ανήκει στον πρώην Δήμο Οινιαδών. 

Ο σημερινός Δήμος που φιλοξενεί το Λεσίνι και την Κατοχή λέγετε Δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου. 

Τώρα που κολλάει το Αιτωλικό σε όλη αυτή την υπόθεση, ας μας το εξηγήσουν οι τοπικές φυλλάδες της ιεράς πόλης καθώς και όλοι οι παράγοντες που καραδοκούν να δυσφημίσουν τον τόπο μας και να καθαγιάσουν με την γκεμπελική τους συμπεριφορά, την ανοησία τους. 

Όσο για το ειρωνικό μας ύφος ως προς την ανακάλυψη της αστυνομίας, πρέπει να πληροφορήσουμε τους μαθητευόμενους Πουαρό, ότι Μανωλάδα είναι όλη η Ελλάδα, μόνο που πλέον λαθρομετανάστες, υποσιτιζόμενοι και κάτι χειρότερο από χαμηλόμισθοι είναι όλοι οι Έλληνες στον ίδιο τους τον τόπο.

Δείτε το βίντεο της Πελώριας ανακάλυψης, αγανακτήστε με την αποθήκη που βρίσκεται στην Κατοχή με κατεργαράκους από το Λεσίνι, που όμως το όλον της υπόθεσης, ονομάζεται Αιτωλικό.
Κάπου εδώ χάσαμε και την Ιερά Πόλη, αν διαβάσετε καμιά Αιχμή μπορεί να την βρείτε στα συνώνυμα όπως, Υδατοδρόμιο - Υδροπλάνο - Ουνέσκο - Μνημείο Παγκοσμίου Ενδιαφέροντος - Ακαδημία Παγκόσμιας Δημοκρατίας - Λορδοκρατεία κλπ





Διαβάστε και μια ανάρτηση από τις πολλές που κυκλοφορούν στο internet, όπου ο τίτλος μιλά για Αιτωλικό αλλά τα δεδομένα που παρατίθενται στο κείμενο διαψεύδουν τους ίδιους.

Αθώοι δηλώνουν οι συλληφθέντες για την "νέα Μανωλάδα" στο Αιτωλικό


Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου οδηγήθηκαν σήμερα οι επτά συλληφθέντες για την υπόθεση εκμετάλλευσης αλλοδαπών εργατών γης στην κατοχή.

Πρόκειται για πέντε Έλληνες και δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι και αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και εμπορίας ανθρώπων, και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αρνούνται όλες τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, τα δύο άτομα από το Λεσίνι Οινιάδων, ο 53χρονος και η 51χρονη, φέρονται ως βασικά μέλη του κυκλώματος, ωστόσο στην απολογία τους υποστήριξαν ότι οι Ρουμάνοι είχαν έρθει όλοι νόμιμα με τις απαραίτητες άδειες,

και με τη θέλησή τους προκειμένου να εργαστούν στην περιοχή έναντι αμοιβής η οποία και τους καταβάλλονταν κανονικά ενώ όσον αφορά τις συνθήκες διαβίωσης υπογράμμισαν ότι το οίκημα είχε διαμορφωθεί και ο καθένας είχε τον χώρο του καθώς επίσης πως υπήρχε θέρμανση, ηλεκτρικό ρεύμα, και κατάλληλους χώρους υγιεινής.

Επιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες του cityvoice.gr, υποστήριξαν ότι αρκετοί από τους αλλοδαπούς έρχονταν συχνά για να δουλέψουν τα τελευταία χρόνια, ενώ ανέφεραν ότι οι δύο αλλοδαποί που έκαναν την καταγγελία στην πρεσβεία της Ρουμανίας είχαν μόλις τέσσερις ημέρες στην χώρα.

Μάλιστα, επικαλέστηκαν συνεργασίες ετών με αλλοδαπούς, με τους οποίους όπως υπογράμμισαν δεν δημιουργήθηκε ουδέποτε κανένα απολύτως πρόβλημα.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους που έχουν αναλάβει την υπεράσπισή τους τονίζεται το γεγονός ότι το κατηγορητήριο είναι αίολο, και δεν στηρίζεται σε πραγματικά στοιχεία, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει θέμα εγκληματικής οργάνωσης.

Να σημειώσουμε ότι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο βρίσκονται συγκεντρωμένοι, συγγενείς και συγχωριανοί των κατηγορουμένων προκειμένου να δείξουν την συμπαράσταση τους, οι οποίοι και κάνουν λόγο για υπερβολή στον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε η υπόθεση από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: