Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Ένα ενδιαφέρον Δελτίο Τύπου που εξηγεί το πάθος κάποιων κυρίων καθηγητών, οικοεισπρακτόρων, να μας σώσουν!!!

Παρότι η Ελλάδα έχει καταδικαστεί για τα έργα της εκτροπής του Αχελώου, το επίσημο κράτος των μπομπολαίων κατασκευαστών, θέλει να τα συνεχίσει, στο όνομα της ανάπτυξης βεβαίως. Οι οικοεισπράκτορες καθηγητές και μελετητές, βρίσκονται στη πρώτη γραμμή απενοχοποίησης του εγκλήματος. Διαβάζοντας το παρακάτω Δελτίο Τύπου, κατανοούμε ότι για να συντελεστεί κάποιο έγκλημα, χωρίς να υπάρχουν δολοφόνοι, πρέπει να γίνει με τη συγκατάθεση του ντόπιου πληθυσμού. Μια εκτροπή του Αχελώου θα μειώσει στο ελάχιστο την ποσότητα των γλυκών νερών στη περιοχή μας και λογικά θα αλλάξει το οικοσύστημα εκ θεμελίων.
Άρα πόσο αθώα ήταν η πρωτοβουλία του καθηγητή από το πανεπιστήμιο Αγρινίου, που ήθελε να μας πείσει ότι το γλυκό νερό είναι υπεύθυνο για όλα τα δεινά της μοίρας μας;

Μ.Ε.Π
==================================================================================================================================================
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
********************
ΠΑΡΑΛΗΠΤΗΣ : Μ.Μ.Ε Π.Ε ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΘΕΜΑ : «Οι εξελίξεις τρέχουν και κάποιοι κάνουν πως δεν τρέχει τίποτα»

Αγρίνιο 17/6/2014

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας τις τελευταίες τρείς εβδομάδες μετά τις εκλογές έχει να επιδείξει πλούσιο «έργο» …..
σε επίπεδο ανακοινώσεων και ανοιχτών επιστολών μόνο.
Μας γνωστοποιεί την άποψή του για τα γενετικώς τροποποιημένα προϊόντα. Μας γνωστοποιεί την αντίθεσή του στην κατάργηση του Τελωνείου Αστακού. Εκφράζει την αντίθεσή του στην ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων των αγροτών. Στέλνει μηνύματα για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος. Στέλνει επιστολές σε Υπουργούς για την επαναλειτουργία της γραμμής «Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη». Εκφράζει την αντίθεσή του στην συγχώνευση Αστυνομικών Τμημάτων.
Αντί να συνεχίζει απερίσπαστα το όποιο έργο του, ασκεί πολιτική μέσω του γραφείου Τύπου του.
Μας λέει ότι τα τοπικά αγροτικά προϊόντα είναι το χρυσάφι μας. Δεν μας λέει όμως ότι δεν κάνει απολύτως τίποτα για να βοηθήσει τους αγρότες μας. Ήρθε ένα ακόμη καλοκαίρι , με αυξημένες ανάγκες άρδευσης και το πρόβλημα των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ καλά κρατεί.
Μας μιλάει για τους κοινωνικούς αγώνες των αγροτών ενώ από την άλλη δεν κάνει απολύτως τίποτα για να κάνει τη ζωή τους πιο εύκολη.
Μας μιλάει για την αντίθεσή του στην κατάργηση του Τελωνείου Αστακού, δεν μας λέει όμως τι έχει κάνει για το Λιμάνι του Πλατυγιαλίου που υπολειτουργεί. Τίποτα!
Μας εκθέτει τις απόψεις του για τη σημασία του περιβάλλοντος, επιδεικνύοντας δεινότητα στις εκθέσεις ιδεών. Δεν μας λέει ωστόσο, ποιες πρωτοβουλίες έλαβε ή θα λάβει για την αναβάθμιση και την προστασία του περιβάλλοντος στην Περιφέρειά μας.
Στέλνει επιστολές σε Υπουργούς για ζητήματα που δήθεν τον απασχολούν, χωρίς να μας λέει τι έκανε ο ίδιος για να τα επιλύσει. Η Διοίκηση μιας Περιφέρειας δεν γίνεται με ανοιχτές επιστολές. Γίνεται με έργα, συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες. Ο Περιφερειάρχης είναι ο «κυβερνήτης» της Περιφέρειάς μας και οι πολίτες θέλουν να δουν έργα και όχι «φτηνή» και ανέξοδη πολιτική δελτίων τύπου. Οι πολίτες του εμπιστεύθηκαν τη Διοίκηση της Περιφέρειας για να κάνει έργο και όχι για να κάνει «παλαιάς κοπής» αντιπολίτευση.
Και την ίδια στιγμή, σύμφωνα με δημοσιεύματα, πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες σύσκεψη για την πορεία των έργων της εκτροπής του Αχελώου στο Υπουργείο Υποδομών, μεταξύ του υπουργού κ. Χρυσοχοΐδη, του γ.γ Δημοσίων Έργων κ. Σιμόπουλου και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού. Όπως φαίνεται, βούληση του Υπουργείου είναι να συνεχιστούν τα έργα μεταφοράς νερού παρά την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ.
Επ’ αυτού ο κ.Κατσιφάρας δεν κάνει τίποτα, ούτε μία από τις αγαπημένες του δηλώσεις μέσω δελτίων τύπου. Και αυτό είναι κάτι ανησυχητικό, γιατί καταδεικνύει ότι για μία ακόμα φορά ο Περιφερειάρχης είναι απών στα σημαντικά θέματα, ίσως αυτή την φορά επειδή ο εν λόγω Υπουργός τυγχάνει «ομόσταυλός» του.
Οι Αιτωλοακαρνάνες δεν θα ανεχθούν περαιτέρω υποβάθμιση του υδάτινου πλούτου τους. Δεν θα υποστούν μία ακόμη καταστροφή του φυσικού τους περιβάλλοντος. Δεν θα αποδεχθούν την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους για την εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων που καμία σχέση δεν έχουν με τον τόπο.
Οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να γίνονται σεβαστές, όπως και το συμφέρον των εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων ενός Νομού που στενάζει υπό το βάρος της εγκατάλειψης. Η απάντηση των Αιτωλοακαρνάνων στα σχέδια που καταστρώνονται για το «έγκλημα» της εκτροπής θα είναι άμεση και ηχηρή. Ο κ.Κατσιφάρας οφείλει όχι μόνο να πάρει θέση στις νέες εξελίξεις αλλά και να ενεργήσει έτσι ώστε άμεσα να ληφθούν πρωτοβουλίες που θα καταδείξουν σε όλους τους αρμόδιους την αντίθεση ενός ολόκληρου Νομού, μία ολόκληρης Περιφέρειας στα όποια σχέδια εκτροπής του Αχελώου. Ο τόπος που ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας δεν είναι «τσιφλίκι» κανενός!
Δυστυχώς ο Περιφερειάρχης φροντίζει να επιβεβαιώνει τα όσα λέγαμε προεκλογικά για το «παλιό». Το «παλιό» που έχει μάθει να διαμαρτύρεται και να μην κάνει απολύτως τίποτα για να αλλάξει τα πράγματα. Το «παλιό» που πουλάει κοινωνική ευαισθησία ανέξοδα από τη μια και από την άλλη αρνείται να δει τις ευθύνες του για τα όσα συμβαίνουν σήμερα.
Είναι αυτό το «παλιό» που σήμερα για το ζήτημα της εκτροπής του Αχελώου, υπό τις νέες αυτές εξελίξεις, περιέργως, ούτε καν διαμαρτύρεται, ξεχνώντας ότι πριν από το «έγκλημα» της εκτροπής του Αχελώου που κάποιοι κατεργάζονται , συντελέσθηκε το «έγκλημα» της σιωπής, της έλλειψης σχεδιασμού και της ανοχής του ανεξέλεγκτου κέρδους που έφθασαν τα πράγματα ως εδώ.

Με εκτίμηση
Νεκτάριος Αθ. Φαρμάκης
Περιφερειακός Σύμβουλος (Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας) Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: