Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Που χάθηκαν 700 δισ. ευρώ με τα μνημόνια;

Οι αριθμοί μιλάνε μόνοι τους. Μετά από 4 χρόνια γεμάτα μνημόνια και θυσίες του ελληνικού λαού, υπάρχει απώλεια από την πραγματική οικονομία της τάξεως των 700 δισεκατομμυρίων ευρώ, 3 φορές δηλαδή το ελληνικό χρέος!!!

Οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, οι φόροι, το PSI, οι καταθέσεις που έκαναν… φτερά στο εξωτερικό, όλα λειτούργησαν σαν ντόμινο και «στοίχισαν» αυτό το υπέρογκο ποσό στην ελληνική οικονομία. Οπότε όσες «αναπτύξεις» και «πρωτογενή πλεονάσματα» και να μας τάξουν, τίποτα δεν μπορεί ουσιαστικά να αλλάξει και η χώρα θα παραμένει βυθισμένη στο βούρκο, για τον απλούστατο λόγο ότι όλα θα πηγαίνουν απευθείας στο...χρέος.

Όπως αποκαλύπτει το pentapostagma.gr, τα στοιχεία δείχνουν ότι ο λαός έβαλε «πλάτη» για να σωθούν, τελικά, μόνο οι τράπεζες, αφού χάθηκαν πάνω από τρία ΑΕΠ (!) μέσα σε αυτά τα χρόνια.

Σκεφτείτε απλά ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΤτΕ, οι μέσες αποδοχές των Ελλήνων το διάστημα 2009-14 μειώθηκαν κατά 21,7%, όταν το μνημόνιο είχε ως στόχο μόλις το… 6,7%!

Αποτέλεσμα όλων αυτών των ενεργειών, όπως ήταν φυσικό, είναι να μην κυκλοφορεί σχεδόν καθόλου «ρευστό» στην αγορά.

Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους:
* Χάθηκαν καταθέσεις άνω των 70 δις (νοικοκυριά και επιχειρήσεις). Αρκετά από αυτά πήγαν σε φόρους, ενώ τα περισσότερα παραμένουν στο εξωτερικό.

* χάθηκαν 30 δις από τις μόνιμες θέσεις εργασίας.

* οι φόροι αυξήθηκαν κατά 6,5 δις. Κόπηκαν από την πραγματική οικονομία για να καλύψουν την τρύπα στο βαρέλι του κράτους.

* χάθηκαν 4,5 δις από ασφαλιστικές εισφορές. Πως θα καλυφθούν οι εισφορές 1 εκατ ανέργων της κρίσης και εργαζομένων με μισθό 500 ευρώ;

* τρύπα σχεδόν 50 δις στα ασφαλιστικά ταμεία (ελλείμματα + απώλειες από το κούρεμα των ομολόγων το 2012)

* τράπεζες και μικρο-ομολογιούχοι έχασαν 50 δις από το κούρεμα των ομολόγων. (Οι τράπεζες καλύφθηκαν από δάνεια που πήρε το κράτος από τους δανειστές). Οι μικρο-ομολογιούχοι έχασαν περί τα 620 εκατ ευρώ.

* χάθηκαν 17 δις από το χρηματιστήριο (με βάση την κεφαλαιοποίηση)

*Η αγορά ακινήτων μέσα στην κρίση έχασε το 30-35% σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας. Με άλλα λόγια χάθηκαν περί τα 500 δις ευρώ!

Το «Δόγμα του Σοκ», όχι απλά δεν απέδωσε, αλλά άφησε πίσω του κυριολεκτικά ερείπια και μια λαβωμένη ελληνική οικονομία. Η «ανάπτυξη» άργησε… μια αιωνιότητα και μια μέρα και τα «πρωτογενή πλεονάσματα» μοιάζουν με κάλπικες επιταγές χωρίς αντίκρισμα. Περαστικά μας…

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Καζάκης: Γιατί άραγε κανένας δεν αναδεικνύει το χρέος ως κορυφαίο ζήτημα;

http://www.pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: