Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Κούρδοι: Το Κομπάνι είναι το σύγχρονο Μεσολόγγι

Με πανό και συνθήματα κατά του Ισλαμικού Κράτους, της Τουρκίας και του Ρ.Τ.Ερντογάν, Κούρδοι μετανάστες στην Ελλάδα πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, την ώρα διεξαγωγής της συνέντευξης Τύπου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. «”Μεσολόγγι”, που
αντιστέκεται κατά της τρομοκρατίας» χαρακτήρισε το Κομπάνι ο γιατρός Μουσλέμ Ιεμπραχέμ, ο οποίος κατάγεται από το Κομπάνι και ζει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Ο ίδιος κατηγόρησε την Ύπατη Αρμοστεία και τις ανθρωπιστικές οργανώσεις ότι δεν βοήθησαν το Κομπάνι εδώ και έναν χρόνο, που βρίσκεται σε αποκλεισμό. «Κάναμε εκκλήσεις, αλλά δεν μίλησε κανείς» είπε.

«Καταλαβαίνουμε όλοι την αγανάκτηση και την απόγνωσή σας. Το πιο δύσκολο είναι να προλάβουμε τις κρίσεις. Η Ύπατη Αρμοστεία και οι ανθρωπιστικές οργανώσεις καλούμαστε να τρέξουμε για τη διαχείριση των...κρίσεων. Δυστυχώς, οι δυνατότητες είναι πολύ περιορισμένες και η λύση για να αλλάξουμε τη ροή των πραγμάτων είναι πολύ πιο πάνω από εμάς, είναι πολιτική» απάντησε ο επικεφαλής του ελληνικού γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

http://olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: