Πυρσός Ελευθερίας
Μην έχετε αυταπάτες, οι κεντρικοί τραπεζίτες έχουν χάσει τον έλεγχο της παγκόσμιας οικονομίας για τα καλά!
Εκτός από τα συνεχή πακέτα ποσοτικής διευκόλυνσης, τα μηδενικά επιτόκια είναι αυτά έχουν προκαλέσει την άνοδο των χρεών παγκοσμίως, ενώ η απόφαση σχετικά με την αύξηση τους δεν είναι καθόλου εύκολη,μιας και κρύβει με τη σειρά της παγίδες.
Σε περίπτωση που οι ΗΠΑ χθες λαμβαναν την απόφαση να αυξηθούν τα αμερικανικά επιτόκια, θα οδηγήσουν σταδιακά στη διόρθωση των υπερβολών (φούσκες) με συνεχόμενα mini κραχ, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί σε πολλούς κλάδους – στα ακίνητα, στα χρηματιστήρια, καθώς επίσης στον σκιώδη τραπεζικό τομέα. Εκτός αυτού όλες εκείνες οι αναπτυσσόμενες οικονομίες, ο ιδιωτικός τομέας των οποίων έχει υπερχρεωθεί σε δολάρια, θα βρεθούν αντιμέτωπες με αθετήσεις πληρωμών και με χρεοκοπίες – αφού η άνοδος των επιτοκίων θα αυξήσει την ισοτιμία του δολαρίου.
Πρόβλημα θα προκληθεί επίσης στις Η.Π.Α., στο ήδη ελλειμματικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών τους, αφού το ισχυρότερο δολάριο θα ... διευκολύνει τις εισαγωγές, δυσχεραίνοντας τις εξαγωγές.
Από την άλλη, τώρα με την απόφαση της FED να παγώσει τα βασικά επιτόκια τουλάχιστον ως τα τέλη του ’15, θα συνεχιστεί η ανοδική πορεία των παγκοσμίων χρεών, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μία πολύ πιο επικίνδυνη κατάσταση μελλοντικά, με ένα πιο εντυπωσιακό κραχ πρωτοφανούς μεγέθους !
Το δίλημμα αντιλαμβάνεστε ότι ήταν πολύ μεγάλο. Τα επακόλουθα της απόφασης του «παγώματος» των αμερικανικών επιτοκίων δεν θα φανούν αμέσως – γεγονός που θα δημιουργήσει εσφαλμένες εντυπώσεις στους επενδυτές, στους δανειοδότες και στους οφειλέτες, διαστρεβλώνοντας ακόμη περισσότερο τις αγορές.
Την ίδια στιγμή πάντως συνεχίζονται οι προειδοποιήσεις εκ μέρους της BIS – η κεντρική τράπεζα των κεντρικών τραπεζών παγκοσμίως – σε σχέση με την κατακόρυφη άνοδο των παγκοσμίων χρεών, για την αντιμετώπιση των οποίων τάσσεται υπέρ της αύξησης των επιτοκίων, ακόμη και αν οδηγήσει σε ένα καταστροφικό κραχ.
Τα δημόσια χρέη είναι ήδη πολύ υψηλά παγκοσμίως, οπότε σε περίπτωση κραχ δεν θα μπορούν να αναληφθούν περισσότερα από τις κυβερνήσεις, για την αναθέρμανση της οικονομίας, ενώ τα επιτόκια είναι μηδενικά και οι ισολογισμοί των κεντρικών τραπεζών στις βιομηχανικές χώρες υπερδιογκωμένοι, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να αγοράσουν περισσότερα ομόλογα (QE).
H Κίνα παράδειγμα με βάση το δείκτη συνολικό χρέος προς ΑΕΠ βρίσκεται στην πρώτη θέση (και η Ασία γενικότερα), ακολουθούμενη από την Τουρκία και τη Βραζιλία – ενώ στις τιμές της ακίνητης περιουσίας (2η μεγαλύτερη φούσκα) προηγείται η Ιαπωνία και ακολουθεί η Ελβετία.
Στο δείκτη εξυπηρέτησης του χρέους εμφανίζονται ξανά η Κίνα, η Βραζιλία και η Τουρκία σε επικίνδυνη θέση – με την κατάσταση τους να γίνεται ακόμη πιο επισφαλής, στην περίπτωση αύξησης των βασικών επιτοκίων κατά 250 μονάδες βάσης..
Συμπερασματικά λοιπόν, τα πολύ χαμηλά επιτόκια οδηγούν σε μία έντονη χρηματοπιστωτική αστάθεια, η οποία προκαλεί μεγάλες ζημίες στην Οικονομία – οπότε δεν είναι ορθολογικό να χρησιμοποιεί κανείς τα επιτόκια, για να εξισορροπεί τις διαστρεβλώσεις.
Με «πάγωμα» ή χωρίς η παγκόσμια οικονομία οδεύει σε Αρμαγεδδώνα !
http://katohika.gr/ellada/erxetai-oikonomikos-armagedonas/
Benjamin Netanyahu> Η ατσάλινη πυγμή ενός ηγέτη και ο αφόρητος
αντισημιτισμός του Διεθνού Δικαστηρίου
-
Breaking News
The post Benjamin Netanyahu> Η ατσάλινη πυγμή ενός ηγέτη και ο αφόρητος
αντισημιτισμός του Διεθνού Δικαστηρίου appeared first on Κουρδιστό ...
Πριν από 1 ώρα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου