Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ "Πόρτα" του Α.Τσίπρα προς ΗΠΑ για την Σύνοδο κατά του ISIL μετά την πρόσκληση των Σκοπίων ως "Μακεδονία"

Νέα προσβολή από τις ΗΠΑ οι οποίες επέλεξαν να καλέσουν τα Σκόπια στην Σύνοδο κατά του ISIL ως "Μακεδονία", με αποτέλεσμα ο Έλληνας πρωθυπουργός να "ρίξει πόρτα" στους Αμερικανούς και να μην παραστεί.

Λίγες ώρες μετά το ολιγόλεπτο τετ α τετ του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον αμερικανό πρόεδρο, Μπάρακ Ομπάμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έδειξαν για άλλη μια φορά πως λογίζουν την "συμμαχία" με την Ελλάδα προχωρώντας σε ένα πολύ σοβαρό ατόπημα.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε προσκληθεί στην Σύνοδο για την καταπολέμηση του βίαιου εξτρεμισμού και κυρίως των τζιχαντιστών, μία σύνοδο που διοργάνωσε η αμερικανική κυβέρνηση στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα ... μεταβεί τελικά στη Σύνοδο, καθώς η Αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε να καλέσει και τα Σκόπια όχι με τη διεθνή ονομασία FYROM, αλλά ως Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πριν την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού να μην πάει στη Σύνοδο είχε υπάρξει ελληνικό αίτημα να συμμετάσχουν τα Σκόπια με την ονομασία FYROM, αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό.
Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου εξηγούν ότι η ελληνική αποστολή κατέληξε στην εν λόγω απόφαση για δύο λόγους κυρίως λόγους:

Πρώτον, γιατί τα Σκόπια δεν θα μετείχαν στη συνεδρίαση με την ονομασία Fyrom αλλά με τη συνταγματική τους ονομασίας, «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Δεύτερον, γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε το δικαίωμα της παρέμβασης, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να διατυπώσει και τις ενστάσεις του.

Κατά συνέπεια, ματαιώθηκε η συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα στη συγκεκριμένη Σύνοδο, στην οποία τελικά δεν θα μετάσχει ούτε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, όπως και κανένα άλλο κυβερνητικό στέλεχος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τσίπρας είχε με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό μία ολιγόλεπτη άτυπη συνάντηση, όπου εκφράστηκε η άποψη να γίνουν ενέργειες, προκειμένου να λυθεί το θέμα της ονομασίας.



Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: