Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΟΙΓΕΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ – ΡΩΣΙΑΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η περιοχή όπου ο βιβλικός πόταμος Ευφράτης διέρχεται από τα τουρκικά σύνορα στο συριακό έδαφος, σύμφωνα με την τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah, είναι το δεύτερο καυτό σημείο σύγκρουσης μετά το Azez μεταξύ της Τουρκίας και των Κούρδων που υποστηρίζονται από τους Ρώσους.

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, η περιοχή αυτή νότια της τουρκικής πόλης του Gaziantep, όπου οι Τζιχαντιστές είχαν την μεγαλύτερη βάση τους μέσα στην Τουρκία, ήδη από τον Δεκέμβριο του 2015 έχει κηρυχτεί εμπόλεμη ζώνη και εκεί συγκεντρώνονται τουρκικά στρατεύματα για να ...επέμβουν στην περίπτωση που οι Κούρδοι περάσουν δυτικά του Ευφράτη.

Στην περιοχή παρατηρείται αυτές τις μέρες μεγάλη κινητικότητα από πλευράς Κούρδων, ενώ συνεχίζονται οι ρωσικοί βομβαρδισμοί. Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ έχουν σημειωθεί κάποιες αψιμαχίες από τις δυο πλευρές των συνόρων ενώ η ένταση είναι πολύ μεγάλη.

Αλλά εκείνο που προκαλεί το μεγάλο ενδιαφέρων είναι η πληροφορία που έρχεται από τα τουρκικά ΜΜΕ, ότι από τις 19 Φεβρουαρίου, δηλαδή λίγες μέρες μετά, σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής και της Διεύθυνσης Ασφαλείας εν όψει εξελίξεων η περιοχή θα είναι απαγορευμένη για κάθε κίνηση πολιτών ενώ θα προωθηθούν άρματα μάχης και Ειδικές Δυνάμεις προς τα σύνορα με την Συρία.

Ίδωμεν!


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: