Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Ας απαντήσουν τώρα Σαμαράς και Βενιζέλος γιατί κάλυπταν τον Παπασταύρου.

Πλήρωσε το πρόστιμο των 3.100.000 € για τη «λίστα Λαγκάρντ» ο σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Αντ.Σαμαρά

Παρά το γεγονός ότι ο Σταύρος Παπασταύρου αρνείται κατηγορηματικά πως είναι ο πραγματικός δικαιούχος του λογαριασμού των 5.390.000 δολαρίων στην ελβετική τράπεζα HSBC, η οποία αποκαλύφθηκε μέσω της «λίστας Λαγκάρντ», χθες, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, προχώρησε στην πληρωμή του φόρου-προστίμου που του είχε καταλογιστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», το ποσό που κατέβαλε ο δικηγόρος και στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο ΚΕΦΟΜΕΠ (Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου) ανέρχεται, με τις προσαυξήσεις, σε περίπου 3.100.000 ευρώ.
Την ίδια στιγμή ο κ. Παπασταύρου προανήγγειλε την προσφυγή του στα διοικητικά δικαστήρια, προκειμένου να ...επιτύχει την ακύρωση του σχετικού προστίμου, και τη χρήση οποιουδήποτε άλλου ένδικου μέσου έχει στη διάθεσή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών αναμένει να παραλάβει και επίσημα σήμερα το αποδεικτικό της κατάθεσης προκειμένου να προχωρήσει στην αρχειοθέτηση της δικογραφίας για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Σύμφωνα με τη θρασύτατη ανακοίνωση που εξέδωσε, ο κ. Παπασταύρου προχώρησε «για λόγους συμμόρφωσης στην εξόφληση των προστίμων που του καταλογίσθηκαν άδικα για τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο δεν ήταν δικαιούχος μέσω δανείου που αναγκάστηκε να πάρει από τον πραγματικό δικαιούχο του λογαριασμού».


«Αδικία»
Παράλληλα, ο δικηγόρος ανέφερε: «Δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν αποδέχομαι τον υπό κρίση καταλογισμό. Προχωρώ στην άσκηση όλων των προβλεπομένων από τη νομοθεσία ενδίκων ενεργειών προκειμένου να διαγνωστεί από τις δικαστικές Αρχές η σε βάρος μου αδικία και να ακυρωθεί το σχετικό πρόστιμο. Είμαι βέβαιος ότι στο τέλος αυτής της επώδυνης για εμένα διαδικασίας θα δικαιωθώ».
Ο δικηγόρος υποστηρίζει ότι ήταν ο πληρεξούσιος του επίμαχου τραπεζικού λογαριασμού (ανήκει στην εταιρία STARBI) και πως ο πραγματικός δικαιούχος ήταν επιχειρηματίας – παιδικός φίλος του. Ωστόσο, στη δικογραφία η οποία έχει σχηματιστεί για την υπόθεση περιλαμβάνεται ένα αρχείο Excel, που έδωσε ο Ερβέ Φαλτσιανί στις ελληνικές εισαγγελικές Αρχές και στο οποίο το «δεξί χέρι» του Αντώνη Σαμαρά εμφανίζεται ως πραγματικός δικαιούχος και όχι ως πληρεξούσιος του τραπεζικού λογαριασμού.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπασταύρου και το προηγούμενο διάστημα αλλά και στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «ένα κατασκευασμένο στοιχείο, αγνώστου ταυτότητας και προέλευσης», με το οποίο «επιχειρήθηκε η προσωπική και επαγγελματική του διαπόμπευση».

http://olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: