Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Kι όμως ο Παππάς έχει δίκιο



Μόνο το MEGA χρωστάει κοντά στα 500.000.000 ευρώ

200.000.000 ΧΡΩΣΤΑΕΙ Ο ΑΝΤ1

Κι όμως ο Παππάς έχει δίκιο με τα κανάλια. Εχει δίκιο όταν υποστηρίζει ότι η αγορά δεν σηκώνει ούτε καν 4 άδειες πανελλαδικής εμβέλειας. Και το δίκαιο του υπουργού Επικρατείας το δείχνουν οι αριθμοί. Μόνο το Mega χρωστάει 500.000.000 εκατομμύρια στις τράπεζες. Και φυσικά εννοούμε τα δάνεια των εταιρειών που μετέχουν στην ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ. Τεράστια ανοίγματα- πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ δανεισμό- έχει και ο ΑΝΤ1, ενώ ο Κοντομηνάς είχε ως γνωστόν κοντινά με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα προβληματικής διαχείρισης είναι και ο 902 που πουλήθηκε στον Βρυώνη.

Οι καναλάρχες στο συνολό τους έχουν πάνω από 1 δις ευρώ δάνεια. Για να είναι βιώσιμα τα θαλασσοδανεισμένα σαπάκια τους πιέζουν με κάθε τρόπο να ... παίρνουν κρατική διαφήμιση ενώ ντιλάρουν με τα media shops υποσχόμενα πλουσιοπάροχες επιστροφές και τα σχετικά-βλέπε σκάνδαλο Alter.

Καθόλου τυχαία, στελέχη των media shops μεταπηδούν στην συνέχεια σαν υπάλληλοι των καναλιών. Μιλάμε για τριτοκοσμικά νταλαβέρια και εκβιασμούς πάσης φύσεως.

Κι όλα αυτά ενώ δεν έχουμε μιλήσει ακόμη για την ποιότητα τού υποπροϊόντος που παράγουν. Με όρους αγοράς δεν μπορούν να επιβιώσουν 4 κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας.

Με όρους μαφιόζικους και μαύρου χρήματος μπορούν. Ετσι έχουν τα πράγματα.

Κουρδιστό Πορτοκάλι

Δεν υπάρχουν σχόλια: