Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

"Γιατί ο Καντάφι έπρεπε να εξοντωθεί" - Tο παναφρικανικό χρυσό δηνάριο που έτρεμε η Χ.Κλίντον

Ένα αποχαρακτηρισμένο email που αντάλλαξαν η πρώην υπουργός Εξωτερικων των ΗΠΑ Hillary Clinton και ο σύμβουλός της Sid Blumenthal αποκαλύπτει την ανησυχία της Clinton για το σχέδιο του Muammar Gaddafi να εγκαταστήσει ως παναφρικανικό νόμισμα το χρυσό δηνάριο.

"Σε νέο αποχαρακτηρισμένο email στην Clinton από τον Sid Blumenthal, με ημερομηνία τις 2 Απριλίου του 2011, ο Blumenthal αποκαλύπτει, γιατί ο Gaddafi πρέπει να εξοντωθεί", αναφέρει ο Αμερικανός συγγραφές και ερευνητής F. William Engdahl, σε άρθρο του στο New Eastern Outlook.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχε στην διάθεσή της η Ουάσιγκτον, η κυβέρνηση του Gaddafi διέθετε 143 τόνους χρυσού και άλλους τόσους τόνους ασήμι, με στόχο να χρησιμοποιηθούν για την δημιουργία ενός παναφρικανικού νομίσματος συνδεδεμένου με το λιβυκό χρυσό δηνάριο.

Ο Gaddafi δεν ήταν ο μόνος Άραβας που είχε μεταφέρει τα έσοδα από το πετρέλαιο σε κρατικά funds αντί να τα καταθέσει σε τράπεζες της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου, όμως το 2009 ο Gaddafi, τότε πρόεδρος της Αφρικανικής Ένωσης προσέφερε την εναλλακτική της δημιουργίας ενός νέου νομίσματος για την ...ανεξαρτησία του πετρελαίου από το δολάριο.

Την ιδέα του Gaddafi ασπάστηκαν ο Ben Ali πρόεδρος της Τυνησίας και ο Mubarak, πρόεδρος της Αιγύπτου, ενώ Αγκόλα και Νιγηρία βρίσκονταν στην διαδικασία δημιουργίας ενός παρόμοιου νομίσματος που είχε σκοπό να απεγκλωβίσει τις αφρικανικές χώρες από τον «έλεγχο των πρώην αποικιοκρατών».

Σύμφωνα με τον Engdahl το όνειρο του Gaddafi πέθανε μαζί του, ενώ Ben Ali και Mubarak απομακρύνθηκαν από την εξουσία μετά από σειρά διαδηλώσεων κατά την διάρκεια της Αραβικής Άνοιξης.

Σήμερα, σύμφωνα με την έρευνα, η Κίνα και η Ρωσία επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα τέτοιο νόμισμα που θα εκτοπίσει το δολάριο.



http://www.pronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: