Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΣΗΜΙΤΗ

Ο άνθρωπος που λήστεψε την εθνική οικονομία βγάζοντας 66 δις σε αξίες 2000, ήτοι 143 δις σήμερα, ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ!

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ* ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4 ΤΡΙΣ ΔΡΑΧΜΕΣ Η ΖΗΜΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2002! Και ο υπουργός του, Γιαννίτσης, αρνείτο να απαντήσει στις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης, για το ύψος των αποθεματικών που είχε παίξει ο Σημίτης και η συμμορία του στο χρηματιστήριο!

Ο άνθρωπος που καταχρεώσει την Ελλάδα με 10 δισεκατομμύρια € για τους ολυμπιακούς της υπερτιμολόγησης και της ρεμούλας.

Υπερτιμολογήσεις δημοσίων έργων! Τα πληρώναμε ευρωπαϊκά και τα έφτιαχναν με παράνομους μετανάστες, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, χωρίς εισφορές, με Μπόμπολες και Καλογρίτσες. Αξία, ανεκτίμητη.

Το πανηγύρι των εξοπλιστικών.61 δισεκατομμύρια € μετά το ελεεινό, προδοτικό στήσιμο των Ιμίων. Εγκληματική οργάνωση.

Τα περιβόητα Swaps τα οποία ακόμα δεν γνωρίζουμε σε όλο το εύρος τους! Τουλάχιστον 3,6 δις καθαρή ζημιά.

Είσοδος στην ευρωζώνη με πλαστά στοιχεία για να γίνει το πλιάτσικο των τραπεζών και ευκολότερη η έξοδος των κλοπιμαίων στην Ελβετία. Πρωτοφανής υποτίμηση, απώλεια κολοσσιαίου ποσοστού του δημόσιου πλούτου το οποίο ακόμα δεν έχει εκτιμηθεί.

Και η λίστα, δεν έχει τέλος. Η καταστροφή της Ελλάδας έχει ονοματεπώνυμο. Κώστας Σημίτης.

Του Γιώργου Δ.*

Αυτό ανέφερε στις 13 Ιουνίου 2001, σε απάντηση που υποχρεώθηκε να στείλει στη Βουλή το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μετά από ερωτήσεις που είχαν καταθέσει οι τότε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Παν. Κρητικός,Κυρ. Σπυριούνης και Παν. Κουρουμπλής, αποκαλύφθηκε δηλαδήότι συνολικά τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας, έχασαν από τις τοποθετήσεις των αποθεματικών τους, σε μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια μέσα σε 12 μήνες, από το τέλος του ...1999 μέχρι το τέλος του 2000 , το μεγάλο ποσό των 513 δις. δρχ! Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι σε ανάλογες ερωτήσεις που είχαν υποβάλλει προς το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων βουλευτές της Ν.Δ., ο αρμόδιος υπουργός κ. Γιαννίτσης, είχε αρνηθεί να δώσει τις απαντήσεις και τα στοιχεία, τα οποία τελικά έδωσε μόνο μετά τις ερωτήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ!
[ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΔ:]
[-ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΤΣΕΠΩΣΑΝ;

-ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΟΠΗ.
–ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΧΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ;
-ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΕΥΘΕΩΣ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ» ΤΗΣ ΦΤΏΧΕΙΑΣ ΜΑΣ;
-ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;
ΑΝ ΟΧΙ ΑΣ ΤΟΥΣ «ΜΕΤΑΤΑΞΕΙ» Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟΥΣ «ΚΟΛΠΟΥΣ» ΤΗΣ, ΝΑ ΤΕΛΕΙΏΝΟΥΜΕ.]

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Πως ζημιώθηκαν τα ταμεία

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Πέμπτη 30-6-2011, σελ. 19

Του Στεφ. Β. Αναγνώστου

Μπορεί ο τότε Πρωθυπουργός Κ. Σημίτης να υπεραμύνθηκε της φοροεισπρακτικής πολιτικής που εφάρμοζε, λέγοντας την περίφημη φράση«Η Ελλάδα δεν θα γίνει Ιρλανδία» στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ, ωστόσο τα δημοσιονομικά προβλήματα άρχιζαν να εμφανίζονται. Και αυτό παρά την υψηλή φορολογία που είχε επιβληθεί!Παράλληλα ο δανεισμός με την έκδοση πολυετών ομολόγων συνεχιζόταν. Όσον φορά τις δυσμενείς εξελίξεις στο σκέλος των δαπανών στις 8 Ιουνίου του 2001έγινε γνωστό ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών, το 2001 θα σημειωνόταν υπέρβαση των δαπανών που θα έφτανε στο 1,1 τρισ. δρχ., καθώς οι δαπάνες που θα έπρεπε να πληρωθούν εκτιμήθηκε ότι θα αυξάνονταν κατά 700 δις. δρχ., ενώ τα έσοδα, παρά την υψηλή φορολογία, θα είχαν υστέρηση περί τα 400 δις. δρχ.

513 δις. δρχ. έχασαν τα ταμεία στο ΧΑΑ!

Στο μεταξύ, στις 13 Ιουνίου 2001, από απάντηση που υποχρεώθηκε να στείλει στη Βουλή το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μετά από ερωτήσεις που είχαν καταθέσει οι τότε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Παν. Κρητικός, Κυρ. Σπυριούνης και Παν. Κουρουμπλής, αποκαλύφθηκε ότι συνολικά τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας, έχασαν από τις τοποθετήσεις των αποθεματικών τους, σε μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια μέσα σε 12 μήνες, από το τέλος του 1999 μέχρι το τέλος του 2000 , το μεγάλο ποσό των 513 δις. δρχ! Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι σε ανάλογες ερωτήσεις που είχαν υποβάλλει προς το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων βουλευτές της Ν.Δ., ο αρμόδιος υπουργός κ. Γιαννίτσης, είχε αρνηθεί να δώσει τις απαντήσεις και τα στοιχεία , τα οποία τελικά έδωσε μόνο μετά τις ερωτήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ! Εν πάση περιπτώσει όμως, έστω και με αυτόν τον τρόπο, ήλθε στη δημοσιότητα η μεγάλη ζημιά που υπέστησαν τα ασφαλιστικά ταμεία, προκειμένου να «στηρίξουν» το Χρηματιστήριο, που ήταν η επίσημη πολιτική της Κυβέρνησης Σημίτη.

Σύμφωνα λοιπόν με τον πίνακα που περιλαμβανόταν στην απάντηση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την αξία των μετοχών, των αμοιβαίων κεφαλαίων, των εντόκων γραμματίων, των ομολόγων, των ομολογιών και των προμετόχων που είχαν στην κατοχή τους όλα τα ασφαλιστικά ταμεία προέκυπτε η ακόλουθη εικόνα:

Πώς ζημιώθηκαν τα ταμεία.

. Στις 31-12-1999 το ύψος της αξίας των μετοχών των ασφαλιστικών ταμείων ανέρχονταν σε 1.799.827.453.000 δρχ.( 1,8 τρισεκατ. Δρχ. περίπου) και των Αμοιβαίων Κεφαλαίων , τα οποία ήταν μετοχικά, ανέρχονταν σε 250.071.077.000 δρχ. (250 δις. δρχ.).

. Στις 31-12-2000 , δηλαδή μετά από 12 μήνες, το ύψος της αξίας των μετοχών είχε συρρικνωθεί στα 1.332.498.089.874δρχ. ( 1,3 τρις δρχ.), ενώ η αξία των Αμοιβαίων Κεφαλαίων είχε διαμορφωθεί στα 204.761.589.874 δρχ.( 204,7 δις δρχ.).

Από την διαφορά των προαναφερθέντων ποσών προέκυπτε ότι από τις αρχές του 2000 μέχρι και τον Δεκέμβριο του ιδίου έτους οι διορισμένες από την Κυβέρνηση Σημίτη διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων πειθαρχώντας στην επίσημη πολιτική της κυβέρνησης για παρεμβάσεις στήριξης του Χρηματιστηρίου, εν όψει των εκλογών της 9ης Απριλίου 2000,ζημίωσαν τα ταμεία κατά το ποσό των 513 δις. δρχ.!

Από τα 513 δις. τα 464,5 χάθηκαν προεκλογικά!

Ωστόσο από τον σχετικό πίνακα που είχε περιληφθεί στην απάντηση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων προέκυπτε ότι τα πολλά χρήματα των ταμείων χάθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο του 2000! Τα αποκαλυπτικά στοιχεία, που αποδείκνυαν το μεγάλο παιχνίδι που είχε στήσει η Κυβέρνηση Σημίτη με την τεχνητή στήριξη του γενικού δείκτη προεκλογικά με χρήματα του Δημοσίου μέσω της ΔΕΚΑ και των κρατικών τραπεζών, αλλά και μέσω των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, προέκυπταν από τα εξής ποσά:

.Στις 31.12. 1999 η συνολική αξία των μετοχών των ασφαλιστικών ταμείων ανέρχονταν σε 1.799.827.453.000 δρχ.( 1,8 τρισεκατ. Δρχ. περίπου) και των Αμοιβαίων Κεφαλαίων , τα οποία ήταν μετοχικά, ανέρχονταν σε 250.071.077.000 δρχ. (250 δις. δρχ.).

.Στις 30-6-2000, δηλαδή στους πρώτους 6 μήνες του 2000, όπου και η προεκλογική περίοδος των εκλογών της 9ηςΑπριλίου) η συνολική αξία των μετοχών των ασφαλιστικών ταμείων ανέρχονταν σε 1.335.235.723.180 δρχ.( 1,33 τρισεκατ. δρχ. περίπου) και των Αμοιβαίων Κεφαλαίων, ανέρχονταν σε 259.657.509.366 δρχ. (259,6 δις. δρχ.).

Δηλαδή τα ασφαλιστικά ταμεία στο Α εξάμηνο του 2000, οπότε και χρειαζόταν η Κυβέρνηση Σημίτη να στηρίξει τεχνητά το χρηματιστήριο, έχασαν 464.591.729.820δρχ. ( 464,6 δις δρχ.) «ζεστό χρήμα» ενώ από τα αμοιβαία κεφάλαια κέρδισαν 9,6 περίπου δις. δρχ.

Η Κυβέρνηση Σημίτη δικαιολόγησε την διασπάθιση!

Ενώ λοιπόν από τα στοιχεία αυτά αναδεικνυόταν ανάγλυφα η τεράστια πολιτική ευθύνη της Κυβέρνησης Σημίτη στην χειραγώγηση του Χρηματιστηρίου,τουλάχιστον κατά την προεκλογική περίοδο του 2000, στην απάντηση προς τους προαναφερθέντες τρείς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αναφερόταν και τα ακόλουθα:«Τα ασφαλιστικά ταμεία είναι αυτόνομοι οργανισμοί, ανεξάρτητοι και αυτοδιοικούμενοι Δημόσιοι Οργανισμοί (!) που επενδύουν τα αποθεματικά τους με αποφάσεις των Δ.Σ. τους και μόνον τα κατά νόμον αρμοδίων και υπεύθυνων οργάνων για τη διαχείριση και αξιοποίηση της περιουσίας τους» και ότι «η πτώση των τιμών των μετοχών, στη συνέχεια, περιόρισε αναμφίβολα τις υπεραξίες του Χαρτοφυλακίου των Ασφαλιστικών Ταμείων, όπως άλλωστε συνέβη κατά γενική ομολογία και στα χαρτοφυλάκια και των άλλων θεσμικών επενδυτών, αλλά τούτο δεν σημαίνει ότι περιόρισε και τα κεφάλαια αυτών»!
Η απάντηση αυτή ήταν προφανώς ένα τεράστιο μνημείο υποκρισίας, αφού τα Δ.Σ. των ασφαλιστικών ταμείων, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, είχαν διορισθεί από την Κυβέρνηση και αποτελούντο από κομματικά και πειθήνια στις κυβερνητικές εντολές στελέχη του ΠΑΣΟΚ! Ενώ ο ισχυρισμός ότι ανάλογες ζημιές υπέστησαν και άλλοι «θεσμικοί επενδυτές» ήταν απλά μια δικαιολογία, για να καλυφθούν από τις ευθύνες τους τα διορισμένα από την κυβέρνηση Διοικητικά Συμβούλια τον Ταμείων που απαρτίζονταν από κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τα οποία είχαν ενεργήσει καταστροφικά για τα ασφαλιστικά ταμεία, προκειμένου να στηρίξουν την κυβερνητική πολιτική στο Χρηματιστήριο! Άλλωστε καμία διοίκηση ασφαλιστικού ταμείου από εκείνα που έχασαν τεράστια ποσά με την καθοδηγούμενη αγορά μετοχών, δεν έδωσε πουθενά λόγο!

Αξία Μετοχών-Αμοιβαίων των ασφαλιστικών Ταμείων 1999-2000

( σε δρχ.)


https://olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: