Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Η Υποκρισία ... το μεγάλο ατού του δημαρχίσκου του Μεσολογγίου

Την παρέμβαση της Κονιόρδου ζήτησε ο Δήμαρχος Μεσολογγίου για τις μονάδες βιομάζας

Σε ανάλογη περίπτωση και όταν είχε έρθει ο Υπουργός τότε των Εσωτερικών, ο καραπάνος δεν του είχε θέσει ούτε μισό αίτημα για το Αιτωλικό, έστω για την ύδρευση του Αιτωλικού.

Όταν όμως ρωτήθηκε το γιατί, απάντησε ότι ο συγκεκριμένος Υπουργός δεν ήταν αρμόδιος.

Και εμείς ρωτάμε τον υποτιθέμενο δημαρχίσκο... Τι σχέση έχει η Κονιόρδου ρε μπανιέρα με την επένδυση των εργοστασίων βιομάζας; Δεν πληροφορήθηκες ότι αυτή είναι Υπουργός Πολιτισμού;

Τι να σου κάνει η Κονιόρδου, σε μια επένδυση που εσύ ο ίδιος αδειοδότησες; Δηλαδή γάτος γ...μη - γάτος σκούζει; Αν και στη δική σου περίπτωση η λέξη έννοια Μπούφος θα πήγαινε γάντι!

==============================================================================================================================================================================================

«Η ανάπτυξη στο Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου δεν θα έλθει μέσα από τη βιομάζα»
Την παρέμβαση της Υπουργού Πολιτισμού ζήτησε σήμερα ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου από το Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης, για τις σχεδιαζόμενες επενδύσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εντός των ορίων του Δήμου, με χρήση βιομάζας.

Απευθυνόμενος προς την κυρία Κονιόρδου ο Νίκος Καραπάνος σημείωσε πως είναι απαραίτητο η πολιτεία και οι αρμόδιοι φορείς της να διαμορφώσουν ένα πλαίσιο εφαρμογής των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας το οποίο να είναι σύμφωνο με το χαρακτήρα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε τόπου. «Η ανάπτυξη στο Δήμο μας, δεν θα έλθει μέσα από τη χρήση βιομάζας. Τη φανταζόμαστε και τη σχεδιάζουμε σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση και αντίληψη» επεσήμανε ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, σημειώνοντας παράλληλα πως κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία και δραστηριότητα θα πρέπει να είναι σύμφωνη με την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του τόπου στον οποίο σχεδιάζεται. Ειδικά δε όταν αυτός διατηρεί αναλλοίωτα στοιχεία που αφορούν είτε το φυσικό του περιβάλλον, είτε την ιστορικότητά του.

Από την πλευρά της η Υπουργός Πολιτισμού συμφώνησε με τις επισημάνσεις του Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, ενισχύοντας ταυτόχρονα τα επιχειρήματα του Νίκου Καραπάνου. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης οι βουλευτές Μαρία Τριανταφύλλου και Γιώργος Βαρεμένος, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλ/νίας Χριστίνα Σταρακά, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Μπαλαμπάνης, οι αντιδήμαρχοι Σπ. Καρβέλης και Γ. Καραπαπάς, οι πρόεδροι των Νομικών Προσώπων του Δήμου Αν. Σκαρμούτσος, Γ. Κοντογιάννης και Δημ. Μπουσμπουρέλης, η πρόεδρος της Δ.Κ. Μεσολογγίου Α. Καζαντζή, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου Π. Παπαδόπουλος, ο Γενικός Γραμ. Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας Παυσ. Παπαγεωργίου καθώς και ο π. Πρόεδρος του ΤΕΙ Μεσολογγίου και νυν συνεργάτης της κυρίας Λυδίας Κονιόρδου Ευάγγελος – Πολίτης Στεργίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: