Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Ν. Μωραΐτης: Παραδίδονται λίμνες, ποτάμια και αμμουδιές στο κεφάλαιο

Το σκάνδαλο της χρηματοδότησης από τον ΕΛΓΑ της ΠΑΣΕΓΕΣ που υπονόμευσε και υπονομεύει τους αγώνες των μικρομεσαίων αγροτών έθεσε για μια ακόμα φορά ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης και στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τη «Διακίνηση και εμπορία νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων».

Αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση που βιώνουν οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες από την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων και σημείωσε ότι το νομοσχέδιο δεν έχει στόχο να ανατρέψει αυτή την ... κατάσταση αλλά να καλλιεργήσει ψεύτικες εντυπώσεις ότι κάτι αλλάζει.

Ζήτησε την κατάργηση της προκαταβολής φόρου των αγροτών και την άμεση πληρωμή τους για τη σοδειά ή τα προϊόντα που παραδίδουν, όπως επίσης να είναι μαζί με τους εργαζόμενους από τους πρώτους που θα αποζημιώνονται σε περίπτωση πτώχευσης μιας επιχείρησης. Ανέφερε ακόμα πως η κυβέρνηση στοχεύει στην αυτοκατανάλωση των φτωχομεσαίων αγροτών αφού θα πρέπει και σε αυτή την περίπτωση να κόβουν τιμολόγιο.

Έκανε λόγο για μια ταξική πολιτική από μια κυβέρνηση του κεφαλαίου και αναφέρθηκε στο άρθρο 10 του νομοσχεδίου που παραδίδει στους επιχειρηματικούς ομίλους ιχθυοτρόφα ύδατα, λίμνες, λιμνοθάλασσες, ποτάμια έως και παραλίες. Δήλωσε ότι το ΚΚΕ καταψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο και κάλεσε τους φτοχωμεσαίους αγρότες να παλέψουν γα μέτρα ανακούφισης με στόχο την ανατροπή της ασκούμενης πολιτικής για μια άλλη πολιτική που θα δώσει οριστική λύση στα προβλήματά τους.

Από το γραφείο Τύπου


Δεν υπάρχουν σχόλια: