Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Για παράβαση καθήκοντος καραπάνος (δήμαρχος Μεσολογγίου) και δημοτικοί σύμβουλοι, για την ύδρευση του Αιτωλικού ...και στο βάθος παραπομπή για κακούργημα.


Στις 13 Δεκεμβρίου παραπέμπονται για παράβαση καθήκοντος ο δήμαρχος Μεσολογγίου καραπάνος και οι :
Σταράμος Παναγιώτης
Ψιλογιάννης Σπύρος
Σταμούλης Παναγιώτης
Σταθόπουλος Λάμπρος
Κότσαλος Ανδρέας
Καραπαπάς Γεώργιος
Σκαρμούτσος Αναστάσιος
Διαμαντόπουλος Σπυρίδων
Κώτση Βασιλική
Καρβέλης Σπυρίδων
Κοντογιάννης Γεώργιος
Γιαννόπουλος Κωνσταντίνος
Μπαλαμπάνης Δημήτριος
Τόλης Γεώργιος
Κότσαλος Αγαθάγγελος
Ρόμπολας Κωνσταντίνος
Τσέλιου Ευαγγελία
Παπαδόπουλος Γεώργιος


Οι κατηγορούμενοι όπως λέει το κατηγορητήριο υπέπεσαν στο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, όταν ο Σύλλογος των ψαράδων του Αιτωλικού είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη για την ποιότητα του νερού της ύδρευσης του Αιτωλικού, για το οποίο υπήρχε σχετική απαγόρευση χρήσης από την Διεύθυνση Υγείας και για τη μη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού της πόλης.

Τότε (πριν το νερό γίνει καφέ και βρομερό) η δικαιοσύνη εξέδωσε προσωρινή διαταγή, ώστε ο δήμος να παρέχει καθαρό νερό στους δημότες του Αιτωλικού και να αποφεύγει τη ρίψη λυμάτων από τον βιολογικό καθαρισμό, εντός της λιμνοθάλασσας.

Δήμαρχος και συμπολίτευση, χαμογέλασαν ειρωνικά προς πάσα κατεύθυνση και αντί να συμμορφωθούν με την διαταγή, έκαναν τα αδύνατα δυνατά ώστε να παρακάμψουν την δικαστική εντολή.

Φτάσανε ακόμη και στο σημείο, για να μην φέρουν καθαρό νερό,  να τοποθετήσουν στη Μπούζα 4 βρύσες, ώστε να πίνει όλο το Αιτωλικό νερό και να κάνει μπάνιο και αυτό το χρησιμοποίησαν ως επιχείρημα για να πείσουν τους Αιτωλικιώτες και τη δικαιοσύνη. 

Ακόμη και εδώ μπορούμε να κατανοήσουμε τον καραπάνο, μιας και ο άνθρωπος είναι εγκλωβισμένος σε ένα υπέρμετρο εγωισμό, που φτάνει τα όρια της ψυχεδέλειας, δεν μπορούμε όμως να κατανοήσουμε τους δημοτικούς μας συμβούλους, οι οποίοι αντί να του βάλουν βέτο και να τον αναγκάσουν να φέρει πόσιμο νερό στους συμπατριώτες τους, στα παιδιά τους, αυτοί προτίμησαν τα δώρα του καραπάνου σε ρευστό και θέσεις.
Άντε να κατανοήσουμε και τον μούκολα, λόγω βλακείας, οι υπόλοιποι τι κάνανε; πόσα πήρανε για να το βουλώσουν; πόσο μας κοστολόγησαν;

Μετά βέβαια ακολούθησε η διαδικασία του αυτοφώρου (όπως αυτή προβλέπεται για δημόσια πρόσωπα) και τώρα έχουμε την παραπομπή τους σε δίκη.

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι το κείμενο που διαβάσαμε λέει ότι, το έγκλημα ήταν συνεχές και επαναλαμβανόμενο, όπου στα απλά ελληνικά σημαίνει ότι ακόμη και μια μέρα να φάνε φυλάκιση, παραπέμπονται για κακούργημα.

Και για όσους πονηράκηδες βγάλανε το κουμπιουτεράκι ώστε να απαριθμήσουν έργα και επενδύσεις, τους ενημερώνουμε ότι το κατηγορητήριο δεν λέει για το αν και πόσο καλό ή κακό έργο κάνανε, αλλά για το ότι παρέβησαν δικαστική εντολή.

Σκούρα τα πράγματα για καραπάνο και εφιάλτες δημοτικούς συμβούλους, όπου αν σε όλα αυτά προσθέσει κανείς και τις αγωγές που έρχονται από τότε που έγινε καφέ το νερό (πρωτοχρονιά του ίδιου έτους) μέχρι σήμερα, μάλλον αγαπητοί λακέδες, το μόνο που σας μένει είναι να πηδήξετε από την μπανιέρα του δημάρχου όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ο σώζων εαυτόν σωθήτω.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Συλλόγου των ψαράδων

=============================================================================================================================================================================================
Στις 13 Δεκεμβρίου παραπέμπονται σε δίκη για παράβαση καθήκοντος ο δήμαρχος Μεσολογγίου και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου που ανήκουν στη συμπολίτευση
Το δικαστήριο αφορά την παράβαση καθήκοντος από το δήμαρχο Μεσολογγίου και τη συμπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου, στην προσωρινή διαταγή που είχε δώσει ο δικαστής για παροχή πόσιμου νερού στους δημότες και την αποφυγή ρίψης λυμάτων από το βιολογικό καθαρισμό στη λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού.
Αντί αυτού η δημοτική αρχή προσπάθησε να ανακαλέσει τότε την συγκεκριμένη προσωρινή διαταγή με αίτηση ανάκλησης, η οποία και απερρίφθη από το δικαστήριο.

Μετά απ΄όλα αυτά δήμαρχος και συμπολίτευση, αποφάσισαν να ... τοποθετήσουν 4 βρύσες στη θέση Μπούζα για να μπορεί να πίνει καθαρό νερό το Αιτωλικό, με αποκορύφωμα την δημόσια τοποθέτηση δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας, κατά τη διάρκεια δημοτικού συμβουλίου, όπου καλούσε τους δημότες του Αιτωλικού να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, μιας και το νερό δεν τους αρέσει, ώστε να βρουν και αυτοί την ησυχία τους.

Ο Εισαγγελέας Μεσολογγίου, απέρριψε εκ νέου τις υποτιθέμενες ενέργειες της δημοτικής αρχής για παροχή πόσιμου νερού με 4 βρύσες οι οποίες βρίσκονται 4 χιλιόμετρα έξω από το Αιτωλικό και άσκησε ποινική δίωξη, όπου και τους παρέπεμψε ως κατηγορούμενους.

Ο Σύλλογός μας όχι μόνο πρωτοστάτησε ενάντια σε αυτό τον παραλογισμό, αλλά υποσχόμαστε ότι θα δώσουμε τη μάχη της αξιοπρέπειας μέχρι τέλους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, αλλά και όλους τους συνδημότες μας να στηρίξουν τον αγώνα μας




http://aliisetolikou.blogspot.gr/2017/10/13.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: