Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Οι γιορτές Ντολμά και Εξόδου, από την οπτική του δημάρχου Μεσολογγίου ... καραπάνος : μάλλον θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι ήταν οι πιο επιτυχημένες εκδηλώσεις των τελευταίων ετών

Και πως να μην ήταν άλλωστε, για την τσέπη του καραπάνου και των ιπποκόμων του!!!

Διαβάστε την καταγγελία του Παπαδόπουλου από τον συνδυασμό "Η Κοινωνία Μπροστά" και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Και βέβαια το ακόμη πιο επικίνδυνο στην υπόθεση είναι η εκμετάλλευση (από τη μεριά καραπάνου),  της συμμετοχής των πολιτών στις λιτανείες και στη διοργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων, με αφοπλιστικά και πολλές φορές ανατριχιαστικά επιχειρήματα.
 Η χρήση ως ασπίδα , στο φαγοπότι του ευτραφούς κατοικοεδρεύοντα στο δημαρχείο του Μεσολογγίου, την συμμετοχή των πολιτών με το ανάλογο  θέαμα, που θυμίζει σε πολλές περιπτώσεις, ολοκληρωτικές καταστάσεις και εποχές, μόνο κάτι καλό δεν προμηνύει. 

Με τον άρτο και θέαμα ο καραπάνος επιχειρεί να διασφαλίσει, για όσο μπορεί ακόμη τον δικό του άρτο, μιας και τα χρήματα του παρελθόντος από ροζ οίκους, έγιναν φτερά και στάχτες σε αποτυχημένες επιχειρηματικές δραστηριότητες ειδών υγιεινής, όπου αν και μη εύφλεκτα υλικά, όλως τυχαίως καήκανε σαν τις λαμπάδες του Πάσχα.

Είναι λοιπόν δυνατόν ο καραπάνος και κάθε λογής καταζητούμενος από την δικαιοσύνη, να μην αποτελεί τον πυρήνα της σημερινής δημοτικής αρχής του Μεσολογγίου;

Και χαρακτηρίσαμε ως επικίνδυνο το συγκεκριμένο άτομο γιατί δεν θα διστάσει να φέρει σε αντιπαράθεση κοινωνικές ομάδες, δεν θα διστάσει να παίξει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου την κρίσιμη στιγμή, δεν θα διστάσει να εκμεταλλευτεί ακόμη και την ιστορία, μαζί με όλα αυτά που μας κάνουν υπερήφανους σαν Έλληνες σαν Αιτωλικιώτες ή Μεσολογγίτες.

Θα ματώσει την κοινωνία μας πριν εγκαταλείψει την εξουσία, δεν έχει άλλη επιλογή και δρόμο, γιατί δεν έχει άλλη ηθική.

Η κοινωνική και θεσμική καταστροφή της διοίκησης καραπάνου, για όσους νομίζουν ότι την ζουν, τους λέμε ότι αυτό είναι μια αυταπάτη.



Μ.Ε.Π

========================================================================================================================================================================================


«Το πάρτι των αναθέσεων, η “δημιουργική” αποτύπωση των Εορτών Εξόδου και η “Ολυμπιακή” χρονομέτρηση του Ντολμά»

Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου και το Πνευματικό Κέντρο με ταυτάριθμες αποφάσεις ψήφισαν συνολικά προς διάθεση - επίσημα τουλάχιστον - πιστώσεις 160.000 ευρώ για τις Εορτές Εξόδου 2018. Το πάρτι όμως των εξωφρενικών αναθέσεων του Πνευματικού Κέντρου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.
Ακούστε λοιπόν:

10.270,86 ευρώ για εκτύπωση και δημιουργική αποτύπωση Εορτών Εξόδου (Χ.Ε. Α/17-2-4-2018 του Π.Κ.).
Ερώτημα: Ποιες και πόσες εκτυπώσεις και για ποιο “δημιουργικό” γίνεται λόγος; Μόνο για την αφίσα των εορτών;

2.480 ευρώ για εκδήλωση στον Κήπο των Ηρώων (Χ.Ε. 149/3-4-2018 του Π.Κ.).
Ερώτημα: Για ένα δεκάλεπτο θεατρικού δρώμενου τόσα πολλά χρήματα;

3.416,20 ευρώ για ηλεκτρονική χρονομέτρηση αγώνα δρόμου στον Ντολμά (Χ.Ε. 144/30-3-2018 του Π.Κ.).
Εδώ ξεπέρασαν κάθε όριο. Τι χρονομέτρηση και για πόσο χρόνο; Ο μαραθώνιος των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν;

Το πάρτι των αναθέσεων συνεχίζεται. Οι εορτές επενδύονται με “δημιουργικό” (όπως λέμε «η φαντασία στην εξουσία») και ο Ντολμάς αποκτά χρονομετρικές διαστάσεις μαραθωνίου Ολυμπιακών Αγώνων και βάλε!

Άξιοι, άξιοι, άξιοι… Οι ωτασπίδες των ελεγκτικών μηχανισμών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα απενεργοποιηθούν κάποτε άραγε;

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: