Σάββατο, 14 Απριλίου 2018

Σε απόγνωση το μαγαζάκι του καραπάνου ...Δεν εγκρίθηκε από το Ε΄ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου το έργο Καθαρισμός, διάνοιξη και εκβάθυνση διαύλων Ανατολικής Κλείσοβας και Λιμένα Μεσολογγίου”


Σε απόγνωση βρίσκετε το μαγαζάκι του καραπάνου με έδρα το δημοτικό κατάστημα του δήμου της ιερής πόλης.

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκονται και όλα τα λαμόγια που τροφοδοτούν με κερδοφόρες παρανομίες τον ηθελημένα κρετίνο της παρέας, καραπάνο, ώστε να έχουν μερίδιο στα κέρδη από τα δήθεν δημοτικά έργα.

Για την ιστορία το συγκεκριμένο έργο, αφορούσε - Καθαρισμό, διάνοιξη και εκβάθυνση (αποκατάσταση λειτουργικών βαθών) διαύλων Ανατολικής Κλείσοβας και Λιμένα Μεσολογγίου”.

Κάποιος γνωστός και μη εξαιρετέος που έχει πείρα μπάμπαλων ετών στα έργα που αφορούν τη λιμνοθάλασσα και δεν γίνανε ποτέ, ο οποίος είναι και άμισθος σύμβουλος του καραπάνου για θέματα λιμνοθάλασσας, έδειξε το τρόπο και τη μέθοδο στον λυσσασμένο για χρήμα καραπάνο, ώστε να εκδιώξει τις μη φιλικές εταιρείες που δίνανε μεγάλο ποσοστό έκπτωσης και δεν συμφωνούσαν να δώσουν το πεσκέσι στον δήμαρχο, που αντιστοιχεί στο 25% της επένδυσης.

Και όλα αυτά έγιναν χωρίς να εξασφαλιστούν οι σχετικές άδειες.

Και κάπου εδώ αρχίζουν τα ερωτηματικά για τον ταχυμετρητή διορατικό κουρμπλή, μιας και το έργο είναι λιμενικό και εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Υπουργείου του.
Το γεγονός ότι η χρηματοδότηση επιχορηγήθηκε με έκτακτη πίστωση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (κρατικοί πόροι), επιβεβαιώνουν το φλερτ που έγινε έρωτας μεταξύ κουρουμπλή και καραπάνου.
Η καταρχάς έγκριση και η σύμφωνη γνώμη για συνέχιση των διαδικασιών και δημοπράτηση του έργου, καταδικνείουν την άψογη συνεργασία για το κοινό συμφέρον των δύο ανδρών.

Δεν έχουμε επιβεβαιώσει το ρόλο της κουμπάρας, της παρέας - τριανταφύλλου, αλλά θεωρείτε σίγουρο ότι η διεκπεραίωση και η μεταφορά των προτάσεων, όπως και άσκηση πιέσεων για έκτακτη επιχορήγηση, προς τη κυβέρνηση, έγινε από την ίδια.

Η κατασκευή του στησίματος αυτής της εξόφθαλμης παρανομίας, δεν ήταν δυνατόν και δεν πέρασε από την κρησάρα των ελεγκτικών μηχανισμών, οι οποίοι σταμάτησαν το έργο και χαρακτήρισαν έκνομες τις μεθοδεύσεις καραπάνου.

Το ατυχές σε όλο αυτή την ιστορία είναι ότι η όλη διαδικασία σταμάτησε γιατί η αντιπολίτευση του δήμου και ποιο συγκεκριμένα ο Κατσούλης με τον Παπαδόπουλο κατήγγειλαν τα τεκταινόμενα.

Και του χρόνου να είμαστε καλά με Υγεία Μ.Ε.Π

=============================================================================================================================================================================

Μια ακόμη επιτυχία…
Δεν επιχαιρόμαστε αλλά δεν μπορούμε και να σιωπήσουμε. Για κάτι που είναι γνωστό στους διοικούντες το δήμο μας από τις 4 Απριλίου (αρ. πρωτ. 14936), αλλά εκείνοι, οι κατά τ’ άλλα λαλίστατοι σε χαρακτηρισμούς, μηνύσεις και αγωγές, τώρα “σφυρίζουν αδιάφορα”.

Πολύ δε περισσότερο, που εδώ και 4 μήνες με δημόσιες ανακοινώσεις μας είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει, πως το έργο “Αντιπλημμυρική θωράκιση και αποκατάσταση βλαβών από τις φυσικές καταστροφές Οκτωβρίου 2016 στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου – Καθαρισμός, διάνοιξη και εκβάθυνση (αποκατάσταση λειτουργικών βαθών) διαύλων Ανατολικής Κλείσοβας και Λιμένα Μεσολογγίου”, προϋπολογισμού περίπου 1.800.000 €, επιχειρείται να δημοπρατηθεί έχοντας σοβαρά προβλήματα νομιμότητας.

Τότε είχαμε αναφερθεί τόσο στις “φωτογραφικές διατάξεις” του διαγωνισμού όσο και στην “έλλειψη Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων”. Εισπράξαμε από τη δημοτική πλειοψηφία, ως συνήθως, από τη σιωπή και το χλευασμό έως τους ειρωνικούς της χαρακτηρισμούς περί “μεγαλειωδών αποκαλύψεων” και “νέων πολιτικών ατοπημάτων”.

Και να που τώρα, ένα έργο για το οποίο ο δήμος επιχορηγήθηκε με έκτακτη πίστωση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (κρατικοί πόροι), έργο αναγκαίο για τη διάνοιξη του διαύλου του λιμανιού και την περιβαλλοντική προστασία της Κλείσοβας, δυστυχώς δεν εγκρίθηκε από το Ε΄ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο σύμφωνα με την πράξη 166/2018 “Κωλύεται η υπογραφή του σχεδίου σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και της αναδόχου εταιρείας”, για τους παρακάτω λόγους:

1. Από την επιτροπή διαγωνισμού του δήμου αποκλείστηκε η μια εκ των τριών εταιρειών, η οποία είχε καταθέσει και τη μεγαλύτερη προσφερόμενη έκπτωση 23%! Η αιτιολογία του αποκλεισμού της ήταν, πως “δεν υποβλήθηκαν τα δικαιολογητικά σύμφωνα με το άρθρο 21 της διακήρυξης”. Το Ε΄ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κρίνει ως μη νόμιμη την προσθήκη αυτού του άρθρου στον διαγωνισμό, “καθόσον τέθηκε χωρίς προηγούμενη απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ενώ πέραν αυτού ουδόλως αιτιολογείται”.
2. Παραβιάζεται “το επίπεδο του ανταγωνισμού”, αφού οι δυο άλλες προσφορές που έγιναν αποδεκτές από το δήμο, ήταν της τάξης του 5% και 1% αντιστοίχως! Αυτή η πράξη του δήμου, κρίνεται από το Ε΄ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου ως “ουσιώδης καθιστούσα μη νόμιμη την υπογραφή του ελεγχόμενου σχεδίου σύμβασης”.
Κύριοι της δημοτικής πλειοψηφίας,
Πέρασαν σχεδόν 4 χρόνια, αλλά δυστυχώς εξακολουθείτε να θεωρείται το δήμο μαγαζάκι σας, το οποίο μπορείτε να το διαχειρίζεστε ανεξέλεγκτα και σύμφωνα με τα δικά σας συμφέροντα και μόνο. Μόνο που επειδή δεν διαχειρίζεστε δικά σας χρήματα αλλά δημόσιο χρήμα καθώς και χρήμα των δημοτών, είναι υποχρέωση σας και υποχρέωση όλων μας, η διαχείριση αυτή να γίνεται κάτω από κανόνες ισονομίας και ισοπολιτείας. Κάθε δημοτική διοίκηση οφείλει να είναι προστάτης του δημοσίου συμφέροντος και όχι υπηρέτης ιδιωτικών συμφερόντων.
«Ψιλά γράμματα» όλα αυτά για εσάς…
Μόνο που τις επιλογές σας τις πληρώνει ο τόπος, οι πολίτες και οι ανάγκες τους.
Τώρα είστε υποχρεωμένοι να δημοπρατήσετε εκ νέου το έργο και σε σωστή βάση. Χωρίς «φωτογραφίες» και με ολοκληρωμένες περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις.
Φυσικά με χάσιμο χρόνου και πόρων. «Όπως στρώσατε, κοιμάστε»…
 Μεσολόγγι 13/4/2018

Κατσούλης Παναγιώτης – Δημοτικός Σύμβουλος & Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ»
Παπαδόπουλος Πάνος - Δημοτικός Σύμβουλος & Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: