Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Απουσίαζε ο μηνυτής Ν. Καραπάνος από τη δίκη της "πλαστογραφίας"


Φανερά ενοχλημένος ο Κατσούλης από τη απουσία του δημάρχου ( όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία) στη δίκη για πλαστογραφία υπογραφών άλλων δημοτικών συμβούλων, η οποία κατατέθηκε στο Δ.Σ.
Σε αυτή τη δίκη δεν παρέστη τελικά ο αρχιπλαστογράφος και γνώστης του επαγγέλματος καραπάνος, μάλλον επειδή τροποποιούσε κατά το δοκούν, έγγραφα του δήμου μαζί με τον συνεργάτη του για την λιμνοθάλασσα, δημητρίου.

Και οι δυο αυτοί κύριοι διώκονται από τη δικαιοσύνη, ο πρώτος για πλαστογραφία εγγράφου που αφορά το Λιμενικό Ταμείο και ο δεύτερος για υπεξαίρεση εγγράφων από την υπηρεσία όπου προΐστατο, ώστε να καλύψει τις αρπαχτές του.

Το ζουμί όμως δεν είναι εκεί, το ζουμί είναι ποιες υπογραφές επικαλείται ο καραπάνος ότι είναι πλαστές. Μια από αυτές είναι του τέγα, του γνωστού προϊσταμένου της σιδηροδρομικής γραμμής του Μεσολογγίου (ναι ναι, για εσάς τους αγράμματους και κακεντρεχείς, το Μεσολόγγι έχει τρένο και όχι αυτό που σκέφτεστε... με προϊστάμενο τον τέγα).
Τότε ο κύριος αυτός, στο διάστημα που έβαλε την υπογραφή του στην εν λόγω αίτηση, το έπαιζε πραγματική αντιπολίτευση, ώστε να πιέσει τον καραπάνο για να αναθέσεις έργων στο όνομα του γιου του.
Όταν τα κατάφερε και μάλιστα μιλάμε για έργα σοβαρότατα για τις υποδομές του δήμου, όπως η καταπολέμηση των ζιζανίων στο νεκροταφείο του Μεσολογγίου και την καταπολέμηση του κόκκινου σκαθαριού από τους φοίνικες, ο καραπάνος απέτησε από τον προϊστάμενο τέγα, να δηλώσει ότι η υπογραφή στο συγκεκριμένο έγγραφο δεν ήταν δική του.
Έτσι και έκανε, ο μέγιστος τραινάκιας, η λοκομοτίβας του Μεσολογγίου και των ιερών περιχώρων.

Εκεί λοιπόν στηρίχθηκε ο δήμαρχος "ψυχό" του ραδιοφωνικού μεγάρου και έκανε αγωγή στο Κατσούλη.

Και μόνο η αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης, αποτελεί νίκη για τον Κατσούλη και εκθέτει με τον καλύτερο τρόπο την ιδεολογία του καραπάνου, όσον αφορά τον τρόπο διοίκησης που εφάρμοσε όλα αυτά τα χρόνια.

Μ.Ε.Π

==============================================================================================================================================================================================================

Αναβλήθηκε για τις 13 Δεκεμβρίου 2019, η εκδίκαση της μήνυσης που υπέβαλε ο δήμαρχος, Νίκος Καραπάνος στον πρώην δήμαρχο και επικεφαλής παράταξης της αντιπολίτευσης, Παναγιώτη Κατσούλη, για πλαστογραφία.

Να υπενθυμίσουμε ότι η υπόθεση αφορά στο αίτημα που είχαν καταθέσει όλοι οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, ζητώντας να συνεδριάσει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου ο δήμαρχος να ενημερώσει το Σώμα για τις πλημμύρες του 2016. Το αίτημα έφερε τις υπογραφές όλων των συμβούλων της αντιπολίτευσης, ωστόσο ο δήμαρχος έκανε μήνυση στον κ. Κατσούλη, κατηγορώντας τον ότι ...πλαστογράφησε τις υπογραφές των Γιάννη Τέγα και Παντελή Σαλαγιάννη.

Η δικάσιμος είχε προσδιοριστεί για σήμερα Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018, όμως ο δήμαρχος που ήταν και μηνυτής ζήτησε αναβολή δια του δικηγόρου του, Λεωνίδα Βλάχου, επειδή απουσίαζε για υπηρεσιακούς λόγους εκτός Μεσολογγίου.

Μάρτυρες ήταν όλοι οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης που ήταν παρόντες, εκτός από τους κ.κ. Τέγα και Σαλαγιάννη, ενώ και ο Π. Παπαδόπουλος απουσίαζε αιτιολογημένα προσκομίζοντας στο δικαστήριο τα σχετικά δικαιολογητικά.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: