Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Διαμαρτυρία ψαράδων και ιχθυοαποθεμάτων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Προστασίας.





Επιστολή διαμαρτυρίας κατέθεσαν οι ψαράδες της Λιμνοθάλασσας, την οποία συνυπογράφει και όλη η ιχθυοπανίδα (πλην ψωλιόγκων), που ζει και επιβιώνει στη Λιμνοθάλασσα Αιτωλικού – Μεσολογγίου, για το μακροβούτι ή ντινέλι (στα ντόπια), από τον επίδοξο θαλάσσιο αίλουρο, που αυτοαποκαλείται και δήμαρχος Μεσολογγίου (κοινώς Μπανιέρας).

Ο συγκεκριμένος κύριος κάθε χρόνο επιχειρεί το σάλτο από τα γεφύρια του Αιτωλικού, ώστε να πιάσει το σταυρό και έτσι να παρουσιαστεί ως ο ευλογημένος και άξιος δήμαρχος.


Το αποτέλεσμα βέβαια είναι οικτρό και ολέθριο, διότι εκτός του ότι διαταράσσει το οικοσύστημα, στερεί το μέλλον, όχι μόνο των ψαράδων σε αυτό τον τόπο, αλλά και σε όλους τους οργανισμούς που ζουν στη Λιμνοθάλασσα, γιατί απλά κάνει μια τρύπα στο νερό, με αποτέλεσμα τα ψάρια να μεταναστεύουν αυτή την εποχή σε άλλους παραδείσους.  





Η κατάσταση κρίνετε κρίσιμη και καλείτε ο Υπουργός, να προστατεύσει το οικοσύστημα και τους δημότες από τον επαναλαμβανόμενο κίνδυνο, που προέρχεται από τον φαντασμένο, κυκλοθυμικό και ευτραφή κύριο του ραδιοφωνικού μεγάρου Μεσολογγίου.

Υ.Γ

Οι ψωλιόγκοι δεν συνυπέγραψαν την επιστολή, όχι διότι διαφωνούν με το περιεχόμενο, αλλά διότι δήλωσαν έτοιμοι να συναντήσουν τον Μπανιέρα και να του προσφέρουν το ανάλογο  κάθισμα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.





Ο ΚΟΥΜΠΑΝΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: