Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Πόλεμος τέλος, ο καραπάνος έχασε τη μάχη της βραχονησίδας του Αιτωλικού




Έληξε τελικά ο πόλεμος, που έλαβε χώρο στη βραχονησίδα του Λυκείου, μετά την ποταπή επίθεση από τα ΟΥΚ της αυτοκηρυχθείσας ανεξάρτητης δημοκρατίας του Βόρειου Μεσολογγίου (ιερού), όπως σας είχαμε ενημερώσει χθες (εδώ).

Σήμερα η ειρήνη βασιλεύει και η βραχονησίδα του Λυκείου, η οποία δημιουργήθηκε από τη βροχή των τελευταίων ημερών, με τα αποτελεσματικά αντιπλημμυρικά έργα καραπάνου, τα οποία χρηματοδότησε ο κουρουμπλής με τη τριανταφύλλου του Σύριζα ... συνεχίζει να ανήκει στο Αιτωλικό.

Μετά την ήττα του ο καραπάνος, για να πληρώσει τις πολεμικές αποζημιώσεις που του επιβλήθηκαν από τους ανυπάκουους Γαλάτες του Αιτωλικού, εργάζεται ως γονδολιέρης στη δημοκρατία της Βενετίας όπως μας ονόμασε και μεταφέρει νεόνυμφους στην αναβαθμισμένη περιοχή του Μικρολίμανου, το οποίο έχει αναβαθμιστεί, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του, από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΟΧΕ   (εδώ) .

Η γέφυρα που βλέπετε στο βάθος είναι μια πρόχειρη κατασκευή, από τα χρήματα που έκλεψε ο καραπάνος με εργολαβία κουρουμπλή-τριανταφύλλου και χρησιμεύει για να μπορούν να περνούν οι μαθητές στη βραχονησίδα όπου στεγάζετε το Γυμνάσιο το Λύκειο και το Γυμναστήριο της πόλης.

Όταν θα πάψουν οι βροχές, η πρόχειρη κατασκευή θα μεταφερθεί σε άλλη περιοχή του Αιτωλικού , η οποία θα έχει μετατραπεί σε βραχονησίδα από τα μόνιμα στάσιμα νερά ή από σπασίματα του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης.

Δεν κάνουμε λάθος διατύπωση, ούτε οικονομία μελάνης. Όποιο δίκτυο και να σπάσει, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, όπως βέβαια και η ποιότητα του νερού των δυο δικτύων.

Θα επιστήσουμε όμως τη προσοχή όλων, όταν ο καλοκάγαθος γονδολιέρης, σας χτυπήσει τη πόρτα, μην ανοίξετε, είναι ξαναμμένος γιατί έπαιρνε μάτι τους νεόνυμφους,  και έχει σκοπό να σας πάει για το μήνα του μέλιτος στο αναβαθμισμένο Μικρολίμανο.

Τώρα ποια δεν έχει... δεν γνώριζα, αλλά τα ΄θελα και τα έπαθα, γιατί ήταν τα ανταλλάγματα πλούσια και γλυκά.

Εάν ανοίξετε την πόρτα σας, σε αυτόν τον γονδολιέρη, θα έρθουν κι άλλα ζώα σαν αυτόν, προσοχή λοιπόν γιατί οι εκλογές τελειώνουν την επομένη της ρίψης στη κάλπη και αυτή η άτιμη οπή της κάλπης, εξαφανίζει ταξίματα, υποσχέσεις και ανταλλάγματα από την επόμενη κιόλας μέρα.

Το μόνο που μένει, είναι η σκληρή πραγματικότητα της αναξιοπρέπειας και της υποβάθμισης στο τόπο που λατρεύουμε και ζούμε ... στο Αιτωλικό μας. 


Ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: