Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ιδρυτικό μέλος του ΦΟΡΟΥΜ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ




Αγαπητοί συμπολίτες,

Το ΦΟΡΟΥΜ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, ιδρύθηκε πριν από 4 περίπου χρόνια, προκειμένου να παρεμβαίνει στα πολιτικά δρώμενα του ιστορικού μας Δήμου ως λόμπι, υπέρ των συμφερόντων τουΔήμου. Στις πρόσφατες Δημοτικές Εκλογές αποφασίστηκε να συγκροτηθείΔημοτικός Συνδυασμός, δηλαδή ο Δημοτικός βραχίονας του Φόρουμ, με σκοπό την εκπροσώπησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, πάντα ως λόμπι και όχι ως γκρουπούσκολο διαμαρτυρίας, συνδρόμων και ιδεοληψιών.

 Επισημαίνουμε ότι η πλειοψηφία στο Φόρουμ τάσσεται υπέρ της Δημοκρατίας και του οικονομικού μοντέλου δυτικού τύπου (άλλωστε είμαστε όλοι δεξιοί πλέον και μνημονιακοί!...).

 Θυμίζουμε για άλλη μια φορά ...ότι στον τόπο μας το ατομικό συμφέρον έχει αναγορευθεί σε υπέρτατη αξία και ως εκ τούτου η προσφορά στα κοινά είναι ελάχιστη έως ανύπαρκτη… Στερούμεθα επιχειρηματικής ελίτ και πνευματικής εάν η «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» δεν έσωζε την παρτίδα. 

Η επιλογή μας επομένως έγινε Μακιαβελικά και για τους ψαγμένους και Αριστοφανικά (Αριστοφάνους Ιππής), για να αντιμετωπίσουμε έναν απίθανο λαϊκισμό και ένα παπατζιλίκι άνευ προηγουμένου. Υπερτονίστηκαν κάποιες δράσεις και κυρίως η συνδικαλιστική, χωρίς αποτέλεσμα… γνωρίζαμε βεβαίως για τους περίφημους «γκούντβας» και τους ερωτευμένους με τον κόκκινο στρατό…Όταν όμως στο διάστημα από τις δημοτικές εκλογές δεν “κατορθώσαμε” ακόμη να βρεθούμε για αποτίμηση και διαβούλευση ενόψει της νέας Δημοτικής θητείας, ούτε καν για οικονομικό απολογισμό (θα έπρεπε να είχε οριστεί ταμίας…).

 Όταν κάποιοι αντιλαμβάνονται τη νομιμότητα με προσωπικούς όρους και ωσάν κάτι που αφορά τους άλλους. Όταν όλοι μας ομνύουμε στην υπεύθυνη πολιτική στάση και στο παρασκήνιο λοιδορούμε όσους την καταθέτουν ευθαρσώς. Όταν αυτοί που ενεργούν σύμφωνα με το Νόμο και αντιμετωπίζουν το διφορούμενο και παρακμιακό «ναι μεν αλλά…».

 Όταν ομνύουμε στην «τιμή και υπόληψή μας», ενώ καταβροχθίζουμε ιερές χοληστερίνες Χριστούγεννα – Πάσχα κ.λπ., είναι επόμενο να μην μας υπολήπτεται ούτε η συντεχνία… Όταν η σοβαρή πολιτική κριτική με πολιτικούς όρους, χαρακτηρίζεται ως «προσωπικές επιθέσεις» (το «καλά με όλους» απαντάται μόνο στο αρχαιότερο επάγγελμα…). 

Όταν χειραγωγούμεθα από μικροεπιχειρηματίες και μικροσυμφέροντα,είναι βέβαιο ότι κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί τους σκοπούς του Φόρουμ. Όταν η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ως προς την χρηματοδότησή μας είναι αρνητική… ΤΟΤΕτο ΦΟΡΟΥΜ ΠΟΛΙΤΩΝ (πρωτοστάτησα για την ίδρυσή του) υπό τοιαύταςσυνθήκας και απολύτως ρεαλιστικά, δυστυχώς, παύει να έχει λόγο ύπαρξης.



Όσον αφορά στο Δημοτικό βραχίονά μας, αν και είμαι πρώτος σε ψήφους (με ψήφισαν προσωπικά και καθαρά πολιτικά), πραγματικά και απολύτως, αμφιβάλω για τη χρησιμότητά του στη Δημοτική αίθουσα.


Ι.Π. Μεσολογγίου, 25 Σεπτεμβρίου 2019
Γιάννης Κανής, Ιδρυτικό μέλος του ΦΟΡΟΥΜ
και αρκετοί που συμφωνούν

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

γιαννη κανη, στραβοκανη
που δεν κανεις με κανεναν γιαννη

γιατι δεν φορας τις μποτες σου και να πας προς το νησι
να κανεις παρεα με τον εταιρο στραβοκανη το μποτα βρε συ;

ο ψαρομυαλος