Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Ε όχι και γαλάζιος ο πρώην δήμαρχος καραπάνος... σύντροφοι της Αυγής !





Σε 8 μήνες φυλάκιση, καταδικάστηκε ο πρώην δήμαρχος καραπάνος για υπόθεση εικονικής πρόσληψης στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Μεσολογγίου και η εφημερίδα Αυγή ( όργανο του Σύριζα), έσπευσε να πανηγυρίσει το γεγονός, μιας και ιδεολογικά ο καραπάνος ανήκει στη Ν.Δ

Υπενθυμίζουμε στους υπεύθυνους της εφημερίδας ότι, ο καραπάνος διετέλεσε δήμαρχος επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και ήταν από τα πλέον αγαπημένα πρόσωπα της τοπικής αυτοδιοίκησης, στο κομματικό μηχανισμό του Σύριζα.  

Ο πακτωλός χρημάτων που έπεσαν εκείνη την εποχή στο δήμο Μεσολογγίου, δεν έχει προηγούμενο, η δε ανταπόδοση με δημόσιες ευχαριστίες, εκ μέρους του καραπάνου και η ανάδειξη προσώπων όπως ο Κουρουμπλής και η Τριανταφύλλου (βολευτές του Σύριζα), επίσης δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν κάτι ανάλογο, ώστε να συγκριθεί. 

Πολιτικός πολιτισμός ή κάτι άλλο; 

Σίγουρα κάτι άλλο.
Ας μην ξεχνάμε ότι όταν ήρθε ο Τσίπρας στο Αγρίνιο για την προεκλογική του ομιλία, απαρίθμησε έργα που έλυναν χρόνια προβλήματα της περιοχής μας, ανάμεσά τους και η ύδρευση του Αιτωλικού, η εκβάθυνση του διαύλου για το λιμάνι του Μεσολογγίου, τα αντιπλημμυρικά έργα της περιοχής, πρωτόγνωρα σε αριθμό και χρήματα και άλλα πολλά. 
...

Αυτά συνέβησαν παρότι η κομματική οργάνωση δέχονταν πληθώρα καταγγελιών, για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, για αφανείς διαδικασίες και ενθυλάκωση άγνωστων ποσών μέχρι σήμερα, από τον ίδιο τον καραπάνο, με τη μέθοδο της απευθείας ανάθεσης έργων σε εργολάβους, που του εξασφάλιζαν το 25% για τη τσέπη του. 

Τα δε δικαστήρια, είχαν γεμίσει με καταγγελίες, μηνύσεις και αγωγές εναντίον του, για αυτές τις υποθέσεις, τις οποίες σχεδόν στο σύνολό τους κατάφερνε να μην φτάνουν στο ακροατήριο, με διάφορες μεθόδους, όπως το τάξιμο, ο διορισμός, ακόμη και η  φιλανθρωπία από τα χρήματα που έκλεβε, από τα έργα ή το ταμείο του δήμου. 

Μια τέτοια υπόθεση ήταν και αυτή για την οποία καταδικάστηκε, ο γαλάζιος Συριζαίος δήμαρχος, μιας και είχε διορίσει δια λόγου, κάποιον ταπεινό ψηφοφόρο του, αλλά ξέχασε να τον πληρώσει και να του κολλήσει ένσημα. 

Μπορεί κάποιος να μας πει, που πήγαν τα 2.000.000 ευρώ για την ύδρευση του Αιτωλικού; 
Ποιος τελικά τα ενέκρινε και με ποιου παρέμβαση; 
Παρότι η επιτροπή αγώνα για την ύδρευση του Αιτωλικού, είχε καταγγείλει το έργο φάντασμα, από τη πρώτη στιγμή και προκάλεσε μάλιστα και την παρέμβαση του Σκουρλέτη  στο Αγρίνιο, απαξιώνοντας τον τότε δήμαρχο καραπάνο, προαναγγέλλοντας μάλιστα, έλεγχο και ισότιμο συζητητή την επιτροπή αγώνα. 

Που πήγαν τόσα χρήματα για τα αντιπλημμυρικά; 
Δεν είχε διστάσει ο αθεόφοβος, να επικαλεστεί έργα, ακόμη και σε ρέματα που δεν υπήρχαν και αν σας φαίνεται απίστευτο, σας ενημερώνουμε ότι υπήρξε έργο σε αύλακα που πληρώθηκε, παραδόθηκε και παραλήφθηκε σε μια νύχτα, χωρίς να έχει πάει ποτέ κάποιο σκαπτικό μηχάνημα στη περιοχή. 

Όλα αυτά είχαν καταγγελθεί από τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ και από τον πρώην δημοτικό σύμβουλο Π. Κατσούλη, ο οποίος είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη, αλλά η μετέπειτα συνεργασία Λύρου-καραπάνου, σταμάτησε την ποινική δίωξη, μιας και ουδέποτε παρέστη με δικηγόρο στη δίκη. 
Η πρώτη περίπτωση, δεν απασχόληση κανένα και επιβλήθηκε η απαιτούμενη σιωπή.

 Στο έργο της διάνοιξης του διαύλου στο λιμάνι του Μεσολογγίου, ο καραπάνος ανάθεσε το έργο σε εργολάβο που θα του εξασφάλιζε το 25% από το σύνολο της επένδυσης, για τη τσέπη του και αντ' αυτού, δώρισε και αυτός στον εργολάβο, τη μηδενική έκπτωση και αντί για βυθοκόρο,  ο εργολάβος χρησιμοποίησε ένα ντραγκλάιν, όπου με τη κουτάλα του έκανε τρύπες στο πυθμένα για να βλέπουν οι περαστικοί τα μεγάλα έργα του δήμου και του Σύριζα. 

Για όλα τα υπόλοιπα δήθεν έργα, ο τότε δήμαρχος, με τις κομματικές πλάτες που είχε εξασφαλίσει εντός του Σύριζα, εξασφάλιζε το ποσοστό για τη τσέπη του πρωτίστως και ως αντίδωρο, μια μεγάλη καμπάνια υπέρ των προστατών του, που δεν ήταν άλλος από τη τριανταφύλλου, τον κουρουμπλή και τον πρώην επόπτη αλιείας δημητρίου. 

Επίσης υπενθυμίζουμε ότι μετά από τις αναρίθμητες καταγγελίες που είχε δεχθεί το Υπουργείο, είχε στείλει τουλάχιστον τρεις φορές τους ελεγκτές του, και ως εκ θαύματος, όταν έφταναν στη πόρτα του ραδιομεγάρου (δημαρχείο δεν το λες)  γυρνούσαν πίσω, ώστε να μην πραγματοποιηθεί ποτέ ο έλεγχος. 

Για να είμαστε όμως και ποιο συγκεκριμένοι, αυτή δεν είναι η μοναδική καταδικαστική απόφαση για τον πρώην θηλαζόμενο δήμαρχο του Σύριζα.

Ο καραπάνος έχει καταδικαστεί για υπόθεση υπεξαίρεσης από το δημοτικό ταμείο για 300 και 200 χιλιάδες ευρώ και αυτό σε τελεσίδικο βαθμό.
Επίσης έχει καταδικαστεί από ψαρά του Αιτωλικού, για ψευδή καταμήνυση εναντίον του, μιας και ο καραπάνος του είχε καταθέσει αγωγή για 150 χιλιάδες, επειδή είχε μιλήσει σε τηλεοπτικό σταθμό για την ακαταλληλότητα του νερού ύδρευσης.
Αποτέλεσμα, σήμερα να έχει βγει η ακίνητη περιουσία του καραπάνου στο σφυρί, αλλά ο Σύριζα και ο Λύρος ακόμη δεν ξέρουν τίποτα γιατί μάλλον αυτή ήταν η συμφωνία. 

Ο δε Λύρος, έβαλε ακόμη και τους δυο του νομικούς συμβούλους να πράξουν τα δέοντα, ώστε να μην καταδικαστεί ο πρώην υιοθετημένος δήμαρχος από τον Σύριζα. 
Αυτοί βέβαια, έφτασαν ακόμη και σε πλαστογράφηση εγγράφων για να τον σώσουν, αλλά τίποτα.
Ο δε Σύριζα, δια κεντρικού του στελέχους, προσπάθησε να παρέμβει στη διαδικασία παραπομπής των δυο δικηγόρων του καραπάνου και νομικών συμβούλων του Λύρου, αλλά και αυτό έπεσε απλά στη χλεύη, όσων γνωρίζουν.

Όμως η  εφημερίδα Αυγή, άδραξε της ευκαιρίας από μια φωτογραφία που δείχνει τον καραπάνο με τον Μητσοτάκη για να πείσει άραγε ποιόν; 

Καλά θα κάνετε εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ να αρχίσετε το ξήλωμα των προσώπων,  που δημιούργησαν το φαινόμενο καραπάνος, να τους κρεμάσετε στα μανταλάκια, πριν έρθουν και οι άλλες αποκαλύψεις για το κύκλωμα δημητρίου που οργίασε σε όλο τον κρατικό ιστό και έκανε ρεντίκολα τις τοπικές οργανώσεις, σε τέτοιο βαθμό που αυτή τη στιγμή, κανείς δεν λέει ότι ανήκει σε αυτή την οργάνωση.

Αλήθεια, γιατί και από ποιον υπήρξε τόση φασαρία και δυστοκία στην ανεύρεση προσώπου, από το Σύριζα, για υποψήφιο στις δημοτικές εκλογές; 
Μήπως ήταν αποτέλεσμα των  άοκνων  προσπάθειών  της τριανταφύλλου, η οποία υπήρξε και στενή συνοδοιπόρος στα πολιτικά και τα χρηματικά δρώμενα του καραπάνου; 
Μήπως αυτή δεν επέβαλε την ασυλία για κάποιο χρονικό διάστημα, της ΔΕΗ προς την ΔΕΥΑΜ, γιατί η τελευταία δεν πλήρωνε φράγκο, επειδή το ταμείο το είχε ιδιωτικοποιήσει ο καραπάνος; 

Μήπως τα δήθεν έργα  στη Κλείσοβα και οι παράνομες συμβάσεις που υπέγραφε ο δήμος με τον συνεταιρισμό, ήταν αποτέλεσμα της παρέμβασης τριανταφύλλου, η οποία δεν προσπάθησε και πολύ για να βάλει στο παιχνίδι εκτός από τον δήμαρχο, τον δημητρίου και τον τότε Υπουργό Κουρουμπλή; 

Αυτά να δείτε και να καυτηριάσετε εσείς εκεί στη Αυγή και όχι του χρώμα της κομματικής ταυτότητας του καραπάνου.

Ο καραπάνος, έχει μόνο ένα χρώμα και αυτό είναι το χρώμα του χρήματος και για να λέμε του στραβού το δίκιο, αυτό το χρήμα το μοίρασε. 

Ψάξτε για τον αποδέκτη και μάλλον θα εκπλαγείτε.
Μη σας φανεί παράξενο που κάποια μέλη της τοπικής του Σύριζα στο Αιτωλικό και το Μεσολόγγι,  ακόμη και σήμερα λαδώνονται  με μια σακούλα ψάρια από τον ιδιωτικό στρατό της λιμνοθάλασσας, του πρώην επόπτη αλιείας, που δημιούργησε η παρεμβατική και έκνομη παρέμβαση της τριανταφύλλου και του Κουρουμπλή στη περιοχή μας και μάλιστα με νόμο περί αλιείας που ψήφισε η δική σας κυβέρνηση. 

Η ΓΕΚΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: