Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

Χρήστος Βλαχογιάννης - Ποιος είσαι τελικά, Βασίλη Μπρούμα;




Μήνυμα προς κ. Χ. Βλαχογιάννη 

Βεβαίως και θα δημοσιεύουμε απόψεις και βεβαίως θα συνεχίσουμε να είμαστε αταλάντευτα το καταφύγιο και η όαση, απέναντι στο ερημικό τοπίο της ''Της επί χρήμασι εκδιδομένης ενημέρωσης'', στη περιοχή μας.

Αρκεί το κείμενο να μην περιέχει βωμολοχίες και να μη στοχοποιεί απλούς συνδημότες μας.

Η άποψή σου κ. Βλαχογιάννη, μπορεί να μας βρίσκει ακόμη και παντελώς αντίθετους, αλλά χαιρόμαστε να υπάρχει αντιπαράθεση ιδεών και μάλιστα μεταξύ ανθρώπων που εκτίθενται στις δημοτικές εκλογές, διεκδικώντας τη ψήφο μας.
 
Δεν θα δημοσιεύσουμε όμως κείμενα αυτοπροβολής και στοιχεία που μπορεί να αναφέρονται στη προσωπική και οικογενειακή ζωή, ακόμη και του ίδιου του δημάρχου ... εκτός εάν ποτίζει τα χωράφια του από τη βάνα χωρίς να έχει το δικαίωμα. 

Μ.Ε.Π

                                        ========================

Εσχάτως μας προέκυψε κριτής των πάντων, καθοδηγητής τού τι και πώς θα ψηφίσουμε, συχνάκις απειλητικός, βαθύς γνώστης τής …χορωδιακής τέχνης(γράφει διθυράμβους για την χορωδία που πηγαίνει η σύζυγός του) και «αντ’ αυτού» τού μεγάλου (κατά τον ίδιο) αυτοδιοικητικού και υποψηφίου Δημάρχου, Πάνου Κατσούλη, της αξίας και της τελειότητας του οποίου υπεραμύνεται.

Το θέμα είναι ποιος τα λέει; Ο ψυχίατρος, Βασίλης Μπρούμας, πρώην υποψήφιος Δήμαρχος με το «Μέτωπο Ελευθέρων Δημοτών», εν έτει 2010, όχι και τόσο μακρυά, δηλαδή, και τώρα υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Πάνο Κατσούλη, αφού πρώτα εξεδήλωσε την επιθυμία του να ηγηθεί ψηφοδελτίου ως υποψήφιος Δήμαρχος, δεν του έβγαιναν τα κουκιά, και τώρα πάει υπό τον Κατσούλη, έχοντας αναλάβει εργολαβικά την αγιογραφία του προφίλ του.

...

Το θέμα είναι πως, τότε που ήταν υποψήφιος Δήμαρχος με το «Μέτωπο Ελευθέρων Δημοτών», ο Κατσούλης ήταν εχθρός και είχε μπει στο στόχαστρό τους, κατηγορώντας τον για «Κατσουλολογία»(φωτο1), που σήμαινε αρριβισμό για την ανέλιξη στην εξουσία, πολύ θεωρία, και συμμαχία περιστασιακά με όποιον του φαινόταν χρήσιμος, όπερ αποδεικνύει και η πολιτική του πορεία: Α-συνέχεια, Πασοκ (Αντινομάρχης επί Σώκου και Δήμαρχος ομοίως) και εσχάτως λοξοκυττάζων προς Σύριζα μεριά, εν όσω ήταν Κυβέρνηση. Τώρα οι βουλές του παραμένουν άγνωστες.

Τότε, λοιπόν, όσοι ήταν στο «Μέτωπο» είχαν συμφωνήσει (φωτο2) εναλλαγή στα δημοτικά αξιώματα και να μην παίρνουν αμοιβή οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέχρι να ξεχρεωθεί ο Δήμος. Όταν ο κ. Μπρούμας εξελέγη και βρέθηκε στο Δημ. Συμβούλιο έπαιρνε κανονικά τις αμοιβές του, παρά την απόφαση που είχαν λάβει ομόφωνα, με αποτέλεσμα η παράταξή του να τον διαγράψει και να μην τους εκπροσωπεί πλέον. Τους «έγραψε»κι αυτός κανονικά και λάμβανε μέρος στις συνεδριάσεις του Δ.Σ., εκπροσωπώντας τον …εαυτό του.

Σήμερα μας κουνάει το δάχτυλο να ψηφίσουμε τον Κατσούλη, διαφορετικά το χάος.

Ποιον ακριβώς να ψηφίσουμε; Τον εν ενεργεία Δήμαρχο, που καταψηφίστηκε και βγήκε τρίτος στις επόμενες εκλογές, άρα αποτυχημένο, για συγκεκριμένους λόγους:

·        Επί ημερών του χάθηκε το ΤΕΙ, μετά από χλιαρές αντιδράσεις κι όχι κινητοποίηση ολόκληρης της πόλης.

·        Ομοίως,χωρίς δυναμική αντίδραση, το Μεσολόγγι, η πρωτεύουσα του Νομού, βρέθηκε στον σχεδιασμό χωρίς είσοδο-έξοδο στην Ιόνια Οδό, την στιγμή που υπήρξε πρόβλεψη ακόμα και για μικρά χωριά.

·        Είναι ο κύριος υπεύθυνος της εισαγωγής στην πολιτική ζωή του τόπου του φαινομένου «Καρατσόλης», τον οποίον ο κ. Κατσούλης έφερε ως …σωτήρα των οικονομικών, όταν ήταν Δήμαρχος στον επί Καλλικράτη διευρυμένο Δήμο, μετά την φυγή του Πάνου Νούλα (ποτέ δεν μάθαμε γιατί τον εγκατέλειψε ένα τόσο άξιο στέλεχος και στυλοβάτης της Δημοτικής του Αρχής). Να σημειωθεί εδώ πως ο Δήμος Μεσολογγίου, όταν ενοποιήθηκε με αυτόν των Οινιάδων, κληρονόμησε ένα χρέος της τάξεων των 10 εκατ. ευρώ, με εκεί αρμόδιο Αντιδήμαρχο τον Παντελή Καρατσόλη και Δήμαρχο τον χλιαρό, Αντώνη Αλετρά.Τότε, όντας συνεργάτης του, ως Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής του Δήμου, του είχα πει και προσωπικώς και του τα είχα γράψει και σε e-mail, πως έβαλε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Προφανώς δεν με άκουσε.

Σήμερα ο εν λόγω …διαπρέπει στο στρατόπεδο του νυν Δημάρχου, με μύρια όσα να του καταλογίζουν και να μην έχουν τελειωμό. Γιατί άραγε δεν είναι με τον Κατσούλη;

·        Στο κομμάτι του Πολιτισμού τα έκανε επίσης μαντάρα. Το μόνο τμήμα του Δήμου που λειτούργησε και παρήγαγε έργο ήταν η Φιλαρμονική, υπό την διεύθυνσή μου, αφήνοντας παρακαταθήκη στο τέλος της θητείας του 90 μέλη.

Προσέλαβε τον «καταξιωμένο», Δημήτρη Τυπάλδο, να φτιάξει παιδική χορωδία έναντι καλής αμοιβής, βάζοντας στο Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου ως μέλος την κουνιάδα του να τον …κρίνει και να ψηφίζει αποφάσεις που τον αφορούσαν. Το αποτέλεσμα της παιδικής χορωδίας ήταν απαράδεκτο από πάσης απόψεως, μια μόνιμη κακοφωνία, που δεν βελτιώθηκε ποτέ. Αλλά ο Τυπάλδος εκεί, ακλόνητος.

Θα θυμούνται, όσοι παρακολουθούν τις Εορτές Εξόδου, την ντροπή που νοιώσαμε μέσα στον Κήπο των Ηρώων, με την επιλογή τού Αλέξανδρου Χάχαληγια συναυλία εκεί …και άλλα πολλά.

·        Βασικοί του συνεργάτες, όπως ο Δημήτρης Κοταντάκης και ο Γιάννης Μαστρανδρέου τον εγκατέλειψαν, χωρίς κι απ’ αυτούς να μάθουμε τον λόγο. Σίγουρα όμως θα ήταν σοβαρός.

·        Έγινε περίγελωςκαι θέμα σκανδαλοθηρικώνσυζητήσεωνμετην προσωπική του συμπεριφορά, ανεπίτρεπτη για το αξίωμα του Δημάρχου, ευτέλισε τον θεσμόκαιπροσέβαλε τους πολίτες που τον εξέλεξαν.

 

Κι έρχεται τώρα ο κ. Μπρούμας να μας πει πως«δεν υπάρχει τίποτα πιο νέο και ελπιδοφόρο, επί της ουσίας, για τον Δήμο σ’ αυτή τη χρονική συγκυρία από τον Κατσούλη».Ξέχασε τότε που τον κατηγορούσε; Τι έγινε τώρα ξαφνικά και τον αγάπησε;

Ποιο νέο και ποιο ελπιδοφόρο;Ούτε νέος είναι ούτε ελπιδοφόρος ο Κατσούλης. Το ξανάπα: Αποτυχημένος και καταδικασμένος από τους δημότες, χωρίς ελαφρυντικά.

 

Εγώ στηρίζω ανεπιφύλακτα και είμαι υποψήφιος με τον ΘΑΝΑΣΗ ΛΥΡΟ, τον μοναδικό που έχει προσφέρει ανιδιοτελώς στον τόπο του από όλους τους άλλους υποψηφίους σωτήρες.

ü Ό,τι έχει αποκτήσει το Μεσολόγγι σε θέματα Παιδείας το χρωστάει σ’ αυτόν.

ü Έχει αποδείξει πόσο ικανός είναι και πόσο αποτελεσματικός. Ανήσυχο πνεύμα διαρκώς και πάντα παρών σε όλα τα θέματα του Δήμου μας με θέση και άποψη. Με θέρμη και αγάπη για τον τόπο, από την θέση τού Διευθυντού ενός Σχολείου και μόνο και αξιοποιώντας τις προσωπικές του γνωριμίες, έφερε κοσμογονία στο Μεσολόγγι, που τότε είδε ανάπτυξη, χωρίς καν να το διατυμπανίσει.

ü Είναι ο μόνος που πρέπει να ψηφίσουν όλοι οι συνδημότες μας, αν θέλουν να δουν άσπρη μέρα, να φύγει η αγκούσα που μας πνίγει. Να μη δοθεί δεύτερη ευκαιρία στους ήδη καταδικασμένους στην συνείδηση του λαού μας, που ενθυλάκωσαν μισθούς από διορισμένες θέσεις, δεν προσέφεραν το παραμικρό και τώρα εμφανίζονται ως σωτήρες.

ü Ως Γεωπόνος και Δικηγόρος έχει μια τεράστια εμπειρία αλλά και το κύρος να χτυπήσει τις κατάλληλες πόρτες,με πειθώ, επιχειρήματα και προτάσεις να διεκδικήσει πράγματα για τον τόπο.

ü Ήδη έχουμε πρώτοι απ’ όλους κυκλοφορήσει το πρόγραμμα, που συνέταξε η ομάδα μας, πρόγραμμα ρεαλιστικό και άμεσα εφαρμόσιμο, γιατί ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

 

Ποιος είσαι τελικά, Βασίλη Μπρούμα;

ü Τι έχεις προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια στον τόπο, στον δημόσιο βίο;Είσαι φιλοξενούμενος ως εργαζόμενος στην πόλη μας και για ό,τι κάνειςπληρώνεσαι. Προσφορά με λεφτά δεν γίνεται.

ü Για πες μας, να ξέρουμε ποιον πληρώνουμε να μας κουνάει το δάχτυλο με περισσό θράσος, ποιος μας κρίνει και μας υποδεικνύει τι θα ψηφίσουμε και γιατί;

 


Χρήστος Βλαχογιάννης

Υποψήφιος Δημ. Σύμβουλος

με τον Συνδυασμό «Ανάπτυξη για όλους»


Δεν υπάρχουν σχόλια: