Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2025

Σκάει από στιγμή σε στιγμή βόμβα μεγατόνων με υπεξαίρεση εκατομμυρίων στον ιερό δήμο




Περιμένουμε την επαλήθευση για να αποκαλύψουμε το μέγα σκάνδαλο υπεξαίρεσης εκατομμυρίων ευρώ από τον έκπτωτο δήμαρχο Διαμντόπουλο ή Βασλάρα κατά το λαϊκότερο στα Μεσολογγίτικα  δρώμενα.

Αυτός και οι συνεργάτες του φαίνεται να έχουν προχωρήσει σε πράξεις απίστευτες , όσον αφορά το ύψος των χρημάτων που καταχράστηκαν, αλλά και για το δημοτικό αντικείμενο που εκμεταλλεύτηκαν,   εν αγνεία του δημοτικού συμβουλίου ( του έτσι και αλλιώς ανύπαρκτου δημοτικού συμβουλίου )

Μείνετε Συντονισμένοι, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες

 

Μ.Ε.Π


Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Πλάτωνας: «Φαίνεται πως η υπερβολική ελευθερία μετατρέπεται σε…»





Ο Πλάτωνας δεν μισούσε την ίδια την ελευθερία δεν ήταν ο γκρινιάρης γείτονάς σας που φώναζε: «Τα παιδιά στις μέρες μας…».

Ο Πλάτωνας πίστευε ότι όταν η ελευθερία είναι υπερβολική και ανεξέλεγκτη, μπορεί να εξελιχθεί σε χάος, υποδουλώνοντας τελικά τους ανθρώπους στις επιθυμίες τους, στις ιδιοτροπίες τους, ακόμα και στους τυράννους. Σκεφτείτε το ως εξής: αν όλοι σε ένα δωμάτιο αποφασίσουν ότι είναι ελεύθεροι να μιλήσουν ταυτόχρονα, κανείς δεν μπορεί να ακούσει λέξη. Αυτό που ξεκινά ως ελευθερία καταλήγει σε θόρυβο, σύγχυση και κάποιος πιθανόν να φωνάζει: «Ησυχία».

...

Ελευθερία: μια λέξη που μοιάζει με τον ήλιο στο πρόσωπό σου, τον άνεμο στα μαλλιά σου, τη γλυκιά γεύση της επανάστασης. Ωστόσο, ο Πλάτωνας μας προειδοποίησε ότι το πολύ από αυτό το καλό πράγμα μπορεί να οδηγήσει στο χάος και, ειρωνικά, στις ίδιες τις αλυσίδες από τις οποίες προσπαθούμε να ξεφύγουμε. Πώς μπορεί κάτι τόσο απελευθερωτικό όσο η ελευθερία να μετατραπεί σε παγίδα;

(Διαβάστε τα 17 αποφθέγματα του Πλάτωνα παρακάτω)

17 αποφθέγματα του Πλάτωνα.

1.Τον βλάκα μπορείς να τον καταλάβεις από δυο ενδείξεις: μιλάει για πράματα που είναι γι’ αυτόν άχρηστα και εκφράζει γνώμη για κάτι που κανένας δεν τον ρωτάει.
2.Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου.
3.Φαίνεται πως η υπερβολική ελευθερία μετατρέπεται σε υπερβολική υποδούλωση
4.Αυτό που αξίζει δεν είναι να ζεις για να αποκτήσεις περισσότερα αλλά να ζεις καλά
5.Ο θεός δεν έχει ευθύνη για τις πράξεις αυτών που έχουν ελευθερία επιλογής
6.Από τις απολαύσεις, άλλες μεν είναι καλές κι άλλες κακές. Καλές μεν είναι οι ωφέλιμες, κακές είναι οι βλαβερές.
7.Αυτή η πόλη είναι αυτό που είναι γιατί οι πολίτες της είναι αυτό που είναι.
8.Δικαιοσύνη σημαίνει ο καθένας να νοιάζεται για τις δουλειές του και να μην αναμιγνύεται στις δουλειές των άλλων.
9.Εάν ο άνθρωπος λάβει την ορθή παιδεία, μέσα του ξυπνάει σφοδρή η δύναμη και η θέληση να αναπτυχθεί ως το θεϊκότερο και ημερότερο ζώο. Αλλά αν δεν τύχη της καλής και επιμελούς ανατροφής, γίνεται το πιο άγριο απ’ όσα γεννάει η γη.
10.Εκείνος που θέλει να γίνει άριστος, δεν πρέπει να αγαπά περισσότερο τον εαυτό του, μήτε τα δικά του, αλλά τα δίκαια.
11.Καλύτερα να σε αδικούν παρά να αδικείς
12.Άνθρωπος: αυτός που αναλογίζεται και κρίνει όσα έχει δει.
13.Δεν πρέπει να νοιαζόμαστε τόσο πολύ, για το τι θα πουν για μας οι πολλοί, αλλά τι θα πει όποιος ξέρει καλά για τα δίκαια και τα άδικα, ο ένας δηλαδή και αυτή θα είναι η αλήθεια.
14.Άγνοια, η ρίζα και ο μίσχος όλου του κακού.
15.Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν
16.Πας μη Έλλην βάρβαρος

17.Όταν μιλούν άσχημα για σένα, ζήσε έτσι ώστε κανένας να μην μπορεί να τους πιστέψει.

https://www.lavart.gr/%CF%80%CE%BB%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CF%86%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%B7-%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5/

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Αυτό το φράγμα επιβραδύνει την περιστροφή της Γης και κάνει τις ημέρες μεγαλύτερες





Το μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό φράγμα, το Three Gorges Dam της Κίνας είναι τόσο μεγάλο που όντως επιβραδύνει την περιστροφή της Γης. Βρίσκεται στη κεντρική Κίνα και πιο συγκεκριμένα στην επαρχία Hubei και χρησιμοποιεί τη ροή του νερού από τρία κοντινά φαράγγια – Qutangxia, Wuxia και Xilingxia για να περιστρέψει τουρμπίνες και να παράγει ηλεκτρική ενέργεια.
...

Η ίδια σε έγγραφο από το μακρινό 2005 που εξηγεί πως ο καταστροφικός σεισμός στον Ινδικό Ωκεανό και το τσουνάμι το 2004, επηρέασαν την περιστροφή της Γης, αναφέρεται το φράγμα είναι σε θέση να προξενήσει σημαντικές αλλαγές.. Συγκεκριμένα, στο έγγραφο γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι η αλλαγή της κατανομής της μάζας στη Γη μπορεί να έχει πολύ μικρή επίδραση στη ροπή αδράνειας του πλανήτη, μια έννοια της φυσικής που περιγράφει πόσο δύσκολο είναι να περιστραφεί ένα αντικείμενο γύρω από έναν δεδομένο άξονα.

Η περιστροφή του πλανήτη μας μπορεί να επηρεαστεί μετά από έναν σεισμό όπως συνέβη το 2004. Υπολογισμοί του εγγράφου της NASA αναφέρουν ότι το μεγάλο φράγμα αυτό στη Κίνα είναι σε θέση να συγκρατήσει 40 κυβικά χιλιόμετρα νερού. Βάσει υπολογισμών, η μετατόπιση της μάζας θα αύξανε τη διάρκεια μιας ημέρας κατά 0.06 χιλιοστά του δευτερόλεπτου και θα μετακινούσε τη θέση του πόλου της Γης κατά 2 εκατοστά.

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Ταφίοι: Ένας μυθικός λαός – Κατοικούσαν στα Επτάνησα και αποίκησαν την Ιταλία





Ταφίοι: Ένας μυθικός λαός – Κατοικούσαν στα Επτάνησα και αποίκησαν την Ιταλία

Οι Ταφίοι ή Τηλεβόες ήταν, πιθανώς μυθικός, ελληνικός λαός που αναφέρεται από τον Όμηρο στην Οδύσσεια.

Σύμφωνα με τον Όμηρο, η Αθηνά μιλάει στον Τηλέμαχο και του λέει ότι η ίδια είχε μεταμφιεστεί σε Ταφιώτη.

Η Αθηνά του μιλάει για κάποιο Ταφίο Μέντη που έκανε εμπόριο χαλκού και σιδήρου και είχε δεσμό φιλοξενίας με τον πατέρα του Οδυσσέα.

Οι Ταφίοι μιλούσαν ελληνικά, ήταν φημισμένοι κωπηλάτες όπως οι Φαίακες και έκαναν θαλάσσιο εμπόριο με άλλες πόλεις λιμάνια.

...

Ο Απολλόδωρος μας αναφέρει έναν άλλον μύθο για τους Ταφίους για τους οποίους μάλιστα αναφέρει ότι ζούσαν σε νησιά, κάποτε ο Αμφιτρύων πολιόρκησε την πόλη όταν βασιλιάς της ήταν ο Πτερέλαος, γιος του Τάφιου.

Ο Πτερέλαος είχε μια κόρη την Κομαιθώ η οποία όμως τον πρόδωσε αφού ερωτεύθηκε τον Αμφιτρύωνα και με την βοήθειά της κατέλαβε την πόλη και μετά την σκότωσε για την προδοσία της.

Σύμφωνα με τον Απολλόδωρο, Ταφίοι ή Τηλεβόες έκλεψαν τα βόδια του βασιλιά των Μυκηνών Ηλεκτρίονα, σκότωσαν τους γιους του και αδελφούς της Αλκμήνης.

Ο άνδρας της Αλκμήνης, Αμφιτρύων, μαζί με τον Κέφαλο πολέμησε τους Ταφίους και τους νίκησε σε μια μάχη κοντά στην Θήβα.

Ταφίοι ήταν επίσης οι πρώτοι κάτοικοι της Κεφαλλονιάς.

Τάφος λέγεται αλλιώς το Μεγανήσι, μια νησίδα νοτιοανατολικά της Λευκάδας, η οποία τον καιρό του Στράβωνα λεγότανε Ταφιάς και ανήκε στις λεγόμενες Ταφίους Νήσους.

Οι άλλες Ταφίοι νήσοι ήταν τα υπόλοιπα νησιά μεταξύ Ακαρνανίας και Λευκάδας, όπως η Κάλαμος (παλαιότερα Κάρνος), ο Καστός, η Άτοκος και το Αρκούδι.

Μετά την ήττα τους από τον Κέφαλλο, οι Ταφίοι λέγεται ότι εγκατέλειψαν τις Εχινάδες και αποίκησαν το Κάπρι και την Καμπανία.

https://www.pronews.gr/istoria/tafioi-enas-mythikos-laos-katoikousan-sta-eptanisa-kai-apoikisan-tin-italia/

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί η χολίνη είναι σημαντική για την υγεία του εγκεφάλου; – Σε ποιες τροφές θα τη βρείτε




Το σώμα παράγει λίγη χολίνη, αλλά δεν είναι αρκετή για να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες

Η χολίνη θα πρέπει να γίνει γνωστό πώς παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία του εγκεφάλου, την μνήμη και την λειτουργία των νεύρων.

Το σώμα παράγει λίγη χολίνη, αλλά δεν είναι αρκετή για να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες, καθιστώντας ζωτικής σημασίας το να λαμβάνετε επαρκείς ποσότητες από τη διατροφή σας.

Γιατί η χολίνη είναι σημαντική για την υγεία του εγκεφάλου

...

Η χολίνη είναι ένα θρεπτικό συστατικό που βοηθά στη δημιουργία της ακετυλοχολίνης, ενός νευροδιαβιβαστή απαραίτητου για την μνήμη, τη ρύθμιση της διάθεσης και τον έλεγχο των μυών. Υποστηρίζει επίσης την ανάπτυξη του εγκεφάλου, καθιστώντας τον ιδιαίτερα σημαντικό για παιδιά και έγκυες.

  • Υποστήριξη νευροδιαβιβαστών: Η ακετυλοχολίνη βελτιώνει τη γνωστική λειτουργία, την εστίαση και την μνήμη.
  • Ανάπτυξη εγκεφάλου: Η χολίνη βοηθά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου και του βρέφους.
  • Επικοινωνία μεταξύ των νευρώνων: Βοηθά στη διατήρηση της υγιούς σηματοδότησης των νευρικών κυττάρων.

Οι πιο πλούσιες σε χολίνη τροφές για την υγεία του εγκεφάλου

Ακολουθεί ένας πίνακας με τα καλύτερα τρόφιμα πλούσια σε χολίνη, την κατά προσέγγιση περιεκτικότητά τους σε χολίνη ανά μερίδα και τα πρόσθετα οφέλη τους για την υγεία του εγκεφάλου:

Πόση χολίνη χρειάζεστε

Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη χολίνης εξαρτάται από την ηλικία και το φύλο.

Συχνές Ερωτήσεις

Τι θα συμβεί αν δεν παίρνω αρκετή χολίνη;

Η ανεπάρκεια χολίνης μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μνήμης, κακή γνωστική απόδοση και κόπωση. Η μακροχρόνια ανεπάρκεια μπορεί να οδηγήσει σε ηπατική νόσο ή μυϊκή βλάβη.

Μπορεί να πάρω υπερβολική χολίνη από το φαγητό;

Αν και σπάνια, η υπερβολική πρόσληψη χολίνης (πάνω από 3.500 mg την ημέρα) μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως σωματική δυσοσμία ψαριού, χαμηλή αρτηριακή πίεση και ναυτία. Είναι σημαντικό να τηρείτε τα προτεινόμενα επίπεδα.

Μπορεί η χολίνη να βελτιώσει την μνήμη σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας;

Μελέτες υποδεικνύουν ότι η επαρκής πρόσληψη χολίνης μπορεί να επιβραδύνει τη γνωστική έκπτωση και να υποστηρίξει τη διατήρηση της μνήμης και σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας.

Σύνοψη

Η χολίνη είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό που παίζει ζωτικό ρόλο στην υγεία του εγκεφάλου, τη γνωστική λειτουργία και την επικοινωνία των νεύρων.

Ενσωματώνοντας στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε χολίνη, όπως αυγά, συκώτι, ψάρια και λαχανικά, μπορείτε να υποστηρίξετε την πνευματική διαύγεια, την μνήμη και τη συνολική σας ευεξία.

https://www.pronews.gr/ygeia/diatrofi/giati-i-xolini-einai-simantiki-gia-tin-ygeia-tou-egkefalou-se-poies-trofes-tha-ti-vreite/

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τα τέσσερα παράδοξα του Ζήνωνα




Γιος του Τελευταγόρα και ο αγαπημένος μαθητής του Παρμενίδη. Ο Ζήνωνγεννήθηκε γύρω στο 488 π.Χ στην Ελέα (σημερινή Velia) της Ιταλίας. Έζησε μερικά χρόνια στην Αθήνα και λέγεται ότι ανέλυε και εξηγούσε τις θεωρίες και τα δόγματά του στον Περικλή και τον Καλλία για 100 μνες. Λέγεται ότι βοήθησε τον Παρμενίδη να γράψει τους Νόμους της Ελέας στους οποίους οι Ελεάτες ορκίζονταν πίστη κάθε χρόνο.

Υπέρμαχος της ελευθερίας δεν δίστασε να ρισκάρει τη ζωή του για να γλυτώσει την πατρίδα του από έναν τύραννο. Το αν πέθανε στην προσπάθεια ή αν επιβίωσε της πτώσης του τυράννου είναι ένα σημείο στο οποίο οι ειδήμονες διαφωνούν. Ακόμα και το όνομα του τυράννου είναι σημείο διαφωνίας.

Ο Ζήνων αφιέρωσε όλη την ενέργειά του για να επεξηγήσει και να εξελίξει το φιλοσοφικό σύστημα του Παρμενίδη. Ο Πλάτωνας αναφέρει πως ο Ζήνων ήταν 25 χρόνια νεότερος του Παρμενίδη, και έγραψε την υπεράσπιση του φιλοσοφικού του συστήματος σε πολύ νεαρή ηλικία. Αν και έχουν σωθεί ελάχιστα από τα γραπτά του, τα περισσότερα που γνωρίζουμε για αυτόν προέρχονται από τον Αριστοτέλη στα Φυσικά

...

1ο Παράδοξο: Περί των εν σταδίω κινουμένων αντιθέτως ίσων όγκων έμπροσθεν ίσου σταθερού.

Έστω ότι σε ένα στάδιο (γήπεδο) βρίσκονται τρεις ομάδες σωμάτων, παρατεταγμένες σε τρεις σειρές, όπως δείχνει το παρακάτω σχήμα, εκ των οποίων η ομάδα Α Α Α Α παραμένει ακίνητη.

Α Α Α Α

Β Β Β Β

Γ Γ Γ Γ

Τα σώματα των ομάδων Β και Γ κινούνται προς την κατεύθυνση που δείχνουν οι αντίστοιχες διακεκομμένες γραμμές, δηλαδή κατά την αντίθετη φορά. Αν τώρα αρχίσουν να κινούνται συγχρόνως και με την ίδια ταχύτητα, θα φθάσουν συγχρόνως στα τέρματα τους, δηλαδή το πράσινο Β κάτω από το πράσινο Α και το τελευταίο κόκκινο Γ κάτω από το κόκκινο Α.

Αν τώρα θελήσουμε να μετρήσουμε σχηματικά τον διανυθέντα δρόμο των δύο κινουμένων σωμάτων ή την χρονική διάρκεια της κινήσεως των ( που στην περίπτωση αυτή είναι το ίδιο πράγμα ), θα χαρακτηρίζαμε τα μεγέθη αυτά με δύο Α, δηλαδή ( Α Α ), διότι πράγματι το κάθε κινούμενο σώμα πέρασε μπροστά από δύο ακίνητα σώματα Α.

Με τον ίδιο όμως τρόπο σκέψης θα μπορούσε κανείς να μετρήσει την ίδια χρονική διάρκεια της κινήσεως τους όχι μόνο δια της ακινήτου σειράς των σωμάτων ΑΑΑΑ αλλά και διά των κατ’ αντίθετη κατεύθυνση, με την ίδια όμως ταχύτητα, κινουμένων σωμάτων, που σχηματικά μπορεί να αποδοθεί με τέσσερα Β ή τέσσερα Γ, δηλαδή ως ΒΒΒΒ ή ως ΓΓΓΓ, διότι το καθένα από τα επί μέρους κινούμενα σώματα της ομάδας Β διέρχεται μπροστά από τέσσερα σώματα της ομάδας Γ, όπως ακριβώς κάθε σώμα της ομάδας Γ διέρχεται μπροστά από τέσσερα σώματα της ομάδας Β.

Πού βρίσκεται όμως η παραδοξότητα του «πειράματος» αυτού;

Βρίσκεται στο συμπέρασμα του, κατά το οποίο το ίδιο χρονικό διάστημα μπορεί να μετρηθεί και με δύο Α, δηλαδή ως (ΑΑ) και με τέσσερα Β ή τέσσερα Γ, δηλαδή ως (ΒΒΒΒ) ή (ΓΓΓΓ). Βλέπουμε δηλαδή την ισότητα (ΑΑ) = (ΒΒ) και «παραδόξως» βλέπουμε να ισχύει και η «ισότητα» (ΒΒ) = (ΒΒΒΒ), πράγμα που σημαίνει ότι «το ήμισυ χρονικό διάστημα είναι ίσο με το διπλάσιο του» !!!!

Ο Αριστοτέλης στο έργο του «Περί Φυσικής ακροάσεως» αναφέρει μια πρόταση που αποδίδεται στον Ζήνωνα τον Ελεάτη ( να μην τον μπερδεύουμε με τον συνώνυμο του τον Κιτιέα που ήταν, θα λέγαμε σήμερα, φιλόλογος) και η οποία έχει ως εξής: «….οίεται ίσον είναι χρόνον τω διπλασίω τον ήμισυν ». Για να είμαστε δίκαιοι, ο Αριστοτέλης προσπάθησε να αντικρούσει τον Ζήνωνα και ένας μαθητής του, ο Εύδημος τον κατηγόρησε για «θρασεία παραπλάνηση», δυστυχώς όμως στην περίπτωση αυτή εκείνοι που παραπλανούν είναι ο Αριστοτέλης και ο μαθητής του.

2ο Παράδοξο: Διχοτομία

Για να φθάσει κάποιο κινούμενο σώμα από την αφετηρία μιας αποστάσεως στο τέρμα της, πρέπει προηγουμένως να διανύσει το ήμισυ της αποστάσεως αυτής. Για να το κάνει όμως αυτό, θα πρέπει πρώτα να διανύσει αναγκαστικά το ήμισυ της προηγούμενης ημίσειας αποστάσεως και πριν από αυτό, να διανύσει το ήμισυ της ημίσειας της ημίσειας αποστάσεως και πάει λέγοντας επ’ άπειρον, δηλαδή το κινούμενο αυτό σώμα δεν θα φθάσει ποτέ στο τέρμα της αποστάσεως.

Το παράδοξο αυτό μπορούμε να το διατυπώσουμε και αντίστροφα, δηλαδή αν υποθέσουμε ότι θέλουμε να διανύσουμε μια απόσταση διανύοντας πρώτα το ήμισυ αυτής και μετά το ήμισυ της εναπομένουσας ημίσειας και στη συνέχεια να διανύουμε κάθε φορά το ήμισυ κάθε εναπομένουσας απόστασης πάλι δεν θα φθάσουμε ποτέ στο τέρμα δηλαδή η κίνηση θα συνεχίζεται επ’ άπειρον.

3ο Παράδοξο : Αχιλλεύς και χελώνη

Στην αφετηρία μιας ευθείας γραμμής βρίσκεται ο ταχύπους Αχιλλεύς και επί της αυτής ευθείας αλλά κατά ένα στάδιο μπροστά βρίσκεται μια χελώνα. Έστω ότι αναχωρούν συγχρόνως και οι δύο (Αχιλλεύς – χελώνα), κινούμενοι πάντοτε επί της αυτής ευθείας. Ας υποθέσουμε τώρα ότι η ταχύτητα του Αχιλλέα είναι 12πλάσια της ταχύτητας της χελώνας. Όταν ο Αχιλλέας θα φθάσει, υποτίθεται, στο σημείο που βρισκόταν η χελώνα κατά τη στιγμή της εκκίνησης, τότε η χελώνα θα προηγείται του Αχιλλέα κατά 1/12 της απόστασης που διήνυσε (1/12 του σταδίου).

Όταν ο Αχιλλέας διανύσει αυτό το 1/12 που είχε διανύσει ήδη η χελώνα, τότε αυτή θα προηγείται πάλι του Αχιλλέα κατά 1/12 του 1/12 του σταδίου. Όταν ο Αχιλλέας διανύσει και αυτή την απόσταση (το 1/12 του 1/12 του σταδίου) πάλι θα προηγείται η χελώνα κατά 1/12 του 1/12 του 1/12 του σταδίου κ.ο.κ. με το παράδοξο αποτέλεσμα ο Αχιλλέας να μην μπορέσει να φθάσει ποτέ τη χελώνα.

4ο Παράδοξο: Οϊστός (Βέλος)

Βέλος εκτοξευόμενο δεν κινείται διότι αν ο χώρος και ο χρόνος είναι μεγέθη , τότε πέφτουμε στο σφάλμα της αντίφασης, δεχόμενοι ταυτοχρόνως ότι τα μεγέθη αυτά είναι και μεγάλα και μικρά. Όμως και αν ακόμη δεν κάνουμε καμμιά τέτοια υπόθεση, πάλι το βέλος δεν κινείται διότι δεν μπορούμε να ισχυρισθούμε ότι αυτό κινείται ούτε εντός του χώρου που υπάρχει ούτε εντός του χώρου που δεν υπάρχει.

Με άλλα λόγια, αν το βέλος κατέχει χώρο, δεν κινείται ακριβώς διότι κατέχει χώρο δηλαδή «κείται» εντός του χώρου και ως τέτοιο δηλαδή ως «κείμενον», δεν κινείται. Εάν πάλι δεν κατέχει χώρο, τότε αυτό είναι ανύπαρκτο και ως ανύπαρκτο δεν κινείται.

Παρεμπιπτόντως, μια και αναφερθήκαμε σε «παράδοξα», κρίνεται σκόπιμο να αναφερθεί ο ορισμός του παράδοξου, όπως διατυπώθηκε από το κορυφαίο Αμερικανό φυσικό Ρίτσαρντ Φέϋνμαν : Παράδοξο είναι η σύγκρουση της πραγματικότητας με την αντίληψη μας για το τι «οφείλει» να είναι η πραγματικότητα.

arxaia-ellinika.blogspot.com

https://www.olympia.gr/1613305/viral/ta-tessera-paradoxa-toy-zinona-2/#

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2025

Ευχές για το νέο έτος 2025






  • Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας κατά τη διάρκεια του 2024. Σας ευχόμαστε  μια ευημερούσα νέα χρονιά γεμάτη επιτυχημένα έργα και εκπληρωμένους στόχους.
  • Καλή Λευτεριά στο τόπο μας, το Αιτωλικό μας 
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...