Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Η κατσίκα του Δία

Όταν γεννήθηκε ο Δίας, για να τον προστατέψουν από τον πατέρα του τον Κρόνο, τον έκρυψαν σε ένα σπήλαιο στην Κρήτη. Εκεί βοήθησαν στην ανατροφή του οι Κουρήτες και η Μέλισσα. Το απαραίτητο για την ανατροφή γάλα το έδινε μια κατσίκα η ΑΜΑΛΘΕΙΑ.
Μια μέρα καθώς η Αμάλθεια έπαιζε με το μικρό Δία, αυτός κατά λάθος της έσπασε το κέρατο. Για να μη στεναχωριέται η Αμάλθεια και ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, ο Δίας έκανε το σπασμένο κέρατο να είναι πάντα γεμάτο με ό,τι λαχταρούσε ο κάτοχός του. Φρούτα, λαχανικά, λάδι, ΕΛΙΕΣ, κρασί, μέλι, καρποί και ό,τι άλλο ζητούσε καθένας έβγαινε από το κέρατο.
Εδώ τώρα ο μύθος διαφοροποιείται. Όταν ο Δίας μεγάλωσε για να ευχαριστήσει την κατσίκα την έφερε και την άφησε να βόσκει ΕΛΕΥΘΕΡΑ στην ανατολική ακτή της Λιμνοθάλασσας του Αιτωλικού. Χωρίς όμως το κέρατό της έπαψε να προσφέρει την αφθονία και τη γονιμότητα και το μόνο που κάνει ΣΗΜΕΡΑ είναι να άφηνει τα κατάλοιπά της στη λιμνοθάλασσα.
Στη φωτό η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΑ ρυπαίνει τη λιμνοθάλασσα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με την ΑΜΑΛΘΕΙΑ θέλω να προσθέσω σύμφωνα με πληροφορίες μου ότι ο συγκεκριμένος κύριος έχει προικοδοτηθεί επί Σημίτη με χορήγηση θαλασσοδανείου με το ποσό των 750.000 € για ανακατασκευή του εργοστασίου (αγορά μηχανημάτων κλπ) και όχι για αγορά σπιτιών, εξοχικών κατοικιών κλπ. Αυτό για να το γνωρίζεται