Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

ΝΕΑ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΟΧΙ

Λαμπρές στιγμές επανάστασης ζει ο τόπος μας.
Διαβάζω στο etoliko news , ότι χθες καταψηφίστηκε για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, πρόταση που έφερε για ψήφισμα ο δήμαρχος με την πρόεδρο του Δ.Σ. Οι υπήκοοι επαναστατούν, και σηκώνουν κεφάλι. Οι υποτακτικοί του χαλίφη, ενίστανται για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, στις βουλές του αρχιαυλάρχη και της βεζυροπούλας. Θα τους λέγαμε μπράβο, αλλά θέλουμε να δούμε αν αυτό ήταν απλώς ένα προειδοποιητικό μήνυμα προς τον χαλίφη για να κερδίσουν κάτι, ή θα έχει και συνέχεια.
Στη φωτό 1। Το σύμβολο που ύψωσαν οι επαναστάτες, στον περίβολο του παλατιού του χαλίφη, δίνοντας έτσι το σύνθημα της αντίστασης.

Στη φωτό 2। Οι δυο αντάρτες δημοτικοί σύμβουλοι (επίτηδες έχουμε θολά τα πρόσωπά τους, για να μην μας κλέψετε την εικόνα όπως κάνατε με κάτι άλλες του μεγαλοεκδότη, ξέρετε εσείς) την στιγμή που προτάσσουν τα στήθη τους, ενάντια στον εχθρό.


Η φωτό 3. ΔΕΝ είναι άσχετη και ΔΕΝ μπαίνει προς τέρψη του φιλοθεάματος κοινού. Είναι από την παρέλαση του παραδοσιακού ΟΧΙ και την βάζουμε για να δώσουμε ένα ύφος πιο ηρωικό στο θέμα μας.
Ο Δημοσιογράφος (φωτό paparazzi)

Δυστυχώς φίλε μου Δήμαρχε έτσι είναι τα πράγματα। Υποσχέθηκες ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΕΣ ΤΟ ΛΟΓΟ ΣΟΥ. Διέψευσες προσδοκίες, αρνήθηκες την ανανέωση, αδιαφόρησες για τον Πολιτισμό, πέταξες στα σκουπίδια την ανάπτυξη, έσβησες την ελπίδα, αποποιήθηκες τις ευθύνες σου, κορόιδεψες το Όραμα που επικαλέστηκες στην προεκλογική σου καμπάνια, υποκύπτοντας, σε τι συμφέροντα άραγε;
Απομάκρυνες από κοντά σου την κοινωνία που σε πίστεψε και σε τίμησε για δεύτερη φορά. Έδιωξες, με τον Ναπολεοντισμό σου όλους όσους σε στήριξαν, και τράβηξες το μοναχικό δρόμο του αρχιαυλάρχη και της βεζυροπούλας σου.
Απαξίωσες όλους τους ανθρώπους που σου είπαν αλήθειες και προτίμησες τους αυλοκόλακες, που σε παραμύθιασαν λέγοντας σου "ο κόσμος σε λατρεύει", "όλα καλά" ,"προχώρα". Ξέχασες όμως,να βγεις στο δρόμο να ακούσεις την κοινωνία να βράζει, από τα δικά σου λάθη. Κλείστηκες στο γραφείο σου, και έκλεισες τα αυτιά σου.
Και τώρα για πρώτη φορά σου δίνεται η ευκαιρία να αναρωτηθείς, μήπως κάτι δεν πάει καλά; Μη χάσεις την ευκαιρία, που ίσως είναι και η τελευταία σου. Δεν χρειάζεσαι σταυλάρχες και βεζυροπούλες, ΔΙΩΞΤΟΥΣ ΤΩΡΑ. Συμμάχους στη κοινωνία χρειάζεσαι, και αυτούς του αποκτάς με έργο και με την αλήθεια.

Τειρεσίας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε Τειρεσία, καλό το άρθρο αλλά πιστεύω ότι είσαι εκτός τόπου και χρόνου. Δηλαδή αν ο Δήμαρχος διώξει τους κολλητούς του θα πάνε καλά τα πράγματα? Για να κάνεις κάτι καλό στο τόπο σου πρέπει να έχεις και όραμα και πιστεύω. Τι από όλα αυτά έχει ο Δήμαρχος? Ένα απομεινάρι της σχολής του ‘80 είναι, όπου εκείνη την εποχή ως νεαρός τότε του τρέχανε τα σάλια και η αγανάκτηση που δεν είναι μέσα στα πράγματα, για ιδιοτελής λόγους βέβαια. Την σημερινή εποχή που είναι μέσα στα πράγματα, δεν προφταίνουμε να του καθαρίζουμε τη σάλτσα από το στόμα. Λογικό είναι το αποτέλεσμα λοιπόν να υπάρχουν όλα αυτά τα φανταστικά πρόσωπα της αυλής. Καταρχάς αυτός ο κύριος είναι κάτοικος Αιτωλικού? Γνωρίζει κανείς τα παιδιά του? Πίνει το ίδιο νερό που πίνουμε? Αναλαμβάνει το κόστος των αποφάσεων του ΔΣ και ως απλός κάτοικος, ώστε να αισθανθεί το βάρος τους? Αν τα φορτώσουμε όλα στους αυλικούς θα πρέπει να αποδεχτούμε ή ότι όλοι μασάνε ή ότι ο Δήμαρχος είναι μειωμένης αντίληψης άρα επικίνδυνος και ακατάλληλος. Δηλαδή εσύ είσαι ο έξυπνος και ο διορατικός που βλέπει και ο ίδιος είναι απλός το θύμα των αυλικών του?
Ο ΠΟΛΙΤΗΣ