Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Η τελευταία ζαριά του Γιώργου: παραίτηση και νέος πρωθυπουργός … α λα Σημίτη


Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι προφανές, και για κάποιους ανεξήγητους λόγους, πως έχει γαντζωθεί στην καρέκλα του πρωθυπουργού και δείχνει να… προτιμά να τον ρίξουν παρά να λυτρώσει τον τόπο και το κόμμα του κάνοντας εκλογές…Αυτό είναι το οφθαλμοφανές. Στο παρασκήνιο όμως και με...αφορμή τις δραματικές εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν κάποιοι συνεργάτες του που απεργάζονται περίεργα σενάρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kentrinews.gr, εξετάζεται, ως ύστατη λύση για τον Παπανδρέου, το σενάριο να παραιτηθεί από πρωθυπουργός και να υπάρξει νέος πρωθυπουργός από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Όπως δηλαδή έγινε το 1996 με τον Κώστα Σημίτη. Στην περίπτωση αυτή ο Παπανδρέου αποχωρεί με τις λιγότερες απώλειες – τονίζοντας το… υπερκομματικό της κίνησής του – και η κυβέρνηση με νέο πρωθυπουργό θα συνεχίσει τη θητεία της.

Στη ΝΔ είναι ενήμεροι γι΄ αυτά τα σενάρια, αν και πιστεύουν πως τελικά δεν θα προχωρήσει σε κάτι τόσο ακραίο ο Παπανδρέου. Πάντως στην περίπτωση που πάρει σάρκα και οστά αυτό το σενάριο είναι βέβαιο πως η ΝΔ θα βρεθεί σε δύσκολη θέση…

http://www.kentrinews.gr/
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/06/blog-post_7678.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: