Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ο ΔΣΑ για το Μνημόνιο


Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου προτίθεται να προσφύγει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, μετά την απόρριψη από το Συμβούλιο της Επικρατείας της αίτησης ακύρωσης του Μνημονίου. Η προσφυγή στο ΣτΕ από κοινού με άλλους επιστημονικούς φορείς έγινε...στις 29 Ιουλίου 2010 και η υπόθεση συζητήθηκε στις 23 Νοεμβρίου 2010.

Ο ΔΣΑ συμπληρώνει ότι αναμένει από το ανώτατο δικαστήριο να δημοσιεύσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα «λόγω της σοβαρότητας και του επείγοντος του θέματος» την απόφαση.

Όπως αναφέρει, το ΣτΕ φέρεται να έχει απορρίψει την επίμαχη αίτηση και οι δικαστές φέρονται να «εκτιμούν», μεταξύ άλλων, ότι «το Μνημόνιο ήταν τάχα αναγκαίο για την αποφυγή της χρεοκοπίας της χώρας, καθώς και ότι το δικαίωμα στην περιουσία των θιγόμενων, δηλαδή στους μισθούς και στις συντάξεις τους, περιορίζεται νομίμως καθώς διατηρούνται τάχα σε βιώσιμα επίπεδα».

«Έτσι», συμπληρώνει ο ΔΣΑ, «φαίνεται ότι το ΣτΕ χωρίς συνταγματική μεταβολή, μετέστη σε συνταγματικό δικαστήριο».

Τέλος, ο ΔΣΑ εκφράζει:

1. τη λύπη του για την απαράδεκτη διαρροή της απόφασης της διάσκεψης της μείζονος Ολομέλειας την ίδια ακριβώς ώρα που η κυβέρνηση του Μνημονίου ζητούσε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή

2. τη λύπη του για την ποιότητα που έχει λάβει η δημοκρατία στη χώρα, μετά τα παραπάνω φαινόμενα και

3.την ελπίδα ότι το περιεχόμενο της απόφασης δεν έχει αποδοθεί σωστά από τις δημοσιογραφικές πληροφορίες.

tanea
http://www.trelokouneli.gr/2011/06/blog-post_6772.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: