Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Telegraph», Ιταλοί αστυνομικοί, έκπληκτοι, διαπίστωσαν στο περιθώριο ερευνών για μια δολοφονία από τη Μαφία στην περιοχή της Καλαβρίας, ένα κείμενο με τον όρκο της Μαφίας γραμμένο σε μία γλώσσα που μοιάζει με αιγυπτιακά ιερογλυφικά και αρχαία ελληνικά.
Μελετώντας το τρισέλιδο κείμενο, οι ειδικοί αποφάνθηκαν ότι πρόκειται για το τελετουργικό μύησης στην Κόζα Νόστρα.
Στο τελετουργικό, οι ενδιαφερόμενοι παίρνουν όρκο για «αιώνια πίστη» στην οργάνωση που... βάφεται με αίμα.
Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για «αίμα και τιμή», που θα πρέπει να συνοδεύει τη ζωή όλων όσοι εντάσσονται στους κόλπους της Μαφίας, ενώ διαβάζεται κάθε φορά που πραγματοποιείται η «βάφτιση» ενός νέου μέλους.
Το κείμενο αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι στη σχετική τελετουργική διαδικασία θα πρέπει να παρίστανται πέντε μέλη της Μαφίας, και ο «νεοβαπτιζόμενος» θα χρειαστεί να κόψει το δέρμα του με μαχαίρι ή κάποιο άλλο αιχμηρό αντικείμενο, ώστε να ματώσει και να ορκιστεί έτσι με το αίμα του στην οργάνωση.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Το πανέμορφο κυκλαδονήσι μια ανάσα από την Αθήνα – Έχετε πάει;
-
Βρίσκεται πολύ κοντά στην Αττική και είναι ο ιδανικός προορισμός για
μονοήμερη καλοκαιρινή εκδρομή. Η Τζια είναι μικρή και πανέμορφη, χωρίς πολύ
κόσμο κα...
Πριν από 28 δευτερόλεπτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου