Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Καυγάς στη Βουλή για το σκάνδαλο της DIGEA – Τα ‘χωσε στο MEGA η Κωνσταντοπούλου

Άγριος καυγάς στη Βουλή με επίκεντρο το σκάνδαλο των καναλαρχών. Στον υφυπουργό Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο επιτέθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου
«Πώς δικαιολογείτε το γεγονός ότι εκχωρείτε στην Digea αντί ευτελέστατου αντιτίμου την ψηφιακή εκπομπή για 15 έτη; Τι είδους πολιτική είναι αυτή με την οποία παρέχετε σε εταιρεία – με μετόχους τους τηλεοπτικούς σταθμούς: Mega, Αντ1, ΣΚΑΙ, ΣΤΑΡ, ALPHA και Μακεδονία – το ψηφιακό σήμα για 15 χρόνια έναντι...18 εκατ. ευρώ. Με απλούς υπολογισμούς σημαίνει 1,2 εκατ. ευρώ το χρόνο ή 203 χιλ. ευρώ το χρόνο για κάθε ένα τηλεοπτικό σταθμό ή 16,9 χιλ ευρώ το μήνα. Ούτε σούπερ μάρκετ δεν νοικιάζεται με τόσο χαμηλό τίμημα. Ζητήσατε εγγυητική ύψους 100 χιλ ευρώ μόνο. Που σημαίνει ότι θα πληρώσει ο κάθε ένας από τους 6 τηλεοπτικούς σταθμούς λιγότερο από 1000 ευρώ! Γιατί δεν κηρύξατε άγονο τον διαγωνισμό αφού εμφανίστηκε μόνο ένας ενδιαφερόμενος; …Οι όροι εκχώρησης του ψηφιακού σήματος απαντούν στην πρωτιά που παίρνει το Mega στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ και της «ΕΛΙΑΣ». Καταλαβαίνουμε πως ανησυχείτε για το αν ο εκλεκτός σας Πρετεντέρης δεν βγει να πει για την βιωσιμότητα του χρέους…. Είναι γνωστό ότι οι αποτυχόντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ βολεύονται στο Mega», είπε μεταξύ άλλων η Κωνσταντοπούλου.
Φυσικά, ο υφυπουργός απάντησε ότι όλα έγιναν νόμιμα και με το ΟΚ της ΕΕ, η οποία δεν εξέφρασε, όπως τόνισε, καμία ένσταση.



http://olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: