Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Προϊστορικό γιγαντιαίο τρωκτικό ζύγιζε 1 τόνο [εικόνες]

Ο «Josephoartigasia monesi», όπως είναι η επιστημονική του ονομασία, ήταν το μεγαλύτερο τρωκτικό που περπάτησε ποτέ στη Γη και έζησε πριν από περίπου τρία εκατομμύρια χρόνια.

Σύμφωνα με Βρετανούς και Ουρουγουανούς ερευνητές του πανεπιστημίου του Γιορκ της Βρετανίας, το τεράστιο αυτό τρωκτικό ζύγιζε 1 τόνο και ήταν τόσο μεγάλο όσο ένας βούβαλος.

Το προϊστορικό αυτό ζώο παραπέμπει εμφανισιακά σε ένα γιγαντιαίο ινδικό χοιρίδιο και χρησιμοποιούσε το μεγάλα μπροστινά δόντια του όπως ένας... ελέφαντας χρησιμοποιεί τους χαυλιόδοντές του. Όπως αποκάλυψαν οι επιστήμονες, το δάγκωμά του ήταν τρεις φορές πιο δυνατό από αυτό ενός κροκοδείλου.

Έζησε στη Νότια Αμερική πριν από περίπου 3 εκατομμύρια χρόνια ενώ

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Φίλιπ Κοξ του Πανεπιστημίου της Υόρκης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ανατομίας Journal of Anatomy, σύμφωνα με το Science, ανέφεραν μεταξύ άλλων, ότι το γιγαντιαίο τρωκτικό έζησε στη νότια Αμερική.

Οι ερευνητές κατέληξαν στα παραπάνω συμπεράσματα, μελετώντας σε προσομοιώσεις το απολίθωμα του κρανίου του ζώου, μήκους μισού μέτρου.





Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: